Julie (18) fra Storhaug drømmer om et liv på teaterscenen

Og hun er allerede godt i gang!

Publisert:
Julie Sæbø Larsen (18) vil stå på teaterscenen resten av livet.

– Det er dette jeg har lyst til å drive med.

Julie Sæbø Larsen fra Storhaug går siste året på dramalinjen ved Vågen videregående skole i Sandnes. Hun er bare 18 år, men har allerede stått på teaterscenen i seks av dem.

Og det er der hun vil bli værende.

– Jeg meldte meg inn i barne- og ungdomsteateret da jeg var 12 år gammel. Min aller første rolle på teateret var i «Alice i eventyrland», hvor jeg spilte postbud, sier Sæbø Larsen.

Året etter var hun med i oppsetningen av «Pippi Langstrømpe» i Sola kulturhus, og året etter der igjen «Trollspeilet» på Rogaland teater.

Og så kom 2015, som har vært hennes mest hektiske år så langt.

Følg Byas.no på Facebook!

– Liker å utfordre meg selv

– I 2015 hadde jeg en rolle i «Skambank Ibsen», ved Rogaland teater - etter et helt år med trening i forveien.

– Trening?

– Det er et veldig fysisk stykke, hvor alle scenene utspiller seg i en boksering og hvor vi måtte slenge hverandre mye rundt. Vi måtte trene alt fra fribryting til boksing, i et helt år. Det var veldig spennende!

– Og det var veldig kult å få spille Nora - det er nok min kjekkeste rolle så langt.

Og så begynte det virkelig å bli hektisk for 18-åringen.

– Jeg hadde ikke trodd jeg skulle få gjøre noe særlig mer etter Ibsen, for jeg visste egentlig ikke om noe som skulle skje. Men plutselig fikk jeg en invitasjon til å komme på prøve til Dickens «A Christmas for Carol».

– Og så fikk jeg rollen! Som unge Carol.

JULIE: – Drømmerollen min er hvor jeg får lov til å skjelle ut noen.

– Jeg er ganske rastløs

Carol er en menneskefiendtlig og kynisk karrierekvinne. Kald og fæl. Og det er nettopp derfor Sæbø Larsen likte rollen så godt.

– Carol er veldig ulik fra meg selv. Hun er veldig hard. Det er noe av det jeg liker aller best ved teater - at jeg får utfordre meg selv til å gjøre noe veldig ulikt meg selv. Drømmerollen min er kanskje hvor jeg får være en som skjeller noen andre ut. Det er nemlig ikke noe jeg vanligvis gjør.

– Det var utrolig gøy å være med i «A Christmas for Carol», men det var også ganske hektisk. For på samme tid hadde jeg rollen som Sandy i Vågen videregåendes oppsetning av musikalen «Grease». Min første hovedrolle. Jeg brukte mye tid på replikker og sanger - det er mange sanger i Grease!

Drømmerollen min er kanskje hvor jeg får være en som skjeller noen andre ut.

– Du synger, også?

– Ja, jeg har gått på sang! Og dans, men jeg danser ikke så mye nå lenger. Men ja, det var hektisk - jeg dro ofte fra langprøve på Grease og rett til Carol. Men jeg liker å ha mye å gjøre - jeg er ganske rastløs av meg.

Så rastløs at det ikke var nok med to teaterroller om hverandre - hun spilte også inn scener til sin første spillefilm!

– Jeg var på prøvespilling til den norske filmen «Hjertestarter». Og jeg fikk rollen. Jeg spilte inn noen scener før jul, i rollen som barnevakt for lille Daniel. Jeg tror filmen har premiere i februar 2017. Det har vært utrolig spennende å få prøve film!

GREASE: Julie Sæbø Larsen hadde rollen som Sandy.

– Dette er drømmen min

Julie har lenge visst at scenen kalte på henne. Hennes aller første minne, er fra da hun var 3 år gammel, og på ferie i Disney World i Florida.

– Minni skulle overraske Mikke, og trengte hjelp fra noen på scenen. Alle ungene på første og andre rad fikk komme opp. Jeg satt på tredje rad, og var skikkelig skuffa og lei meg. Jeg hadde så utrolig lyst til å stå på scenen.

– Allerede da visste jeg vel at jeg kunne trives på en scene. Og jeg er skikkelig glad for at jeg meldte meg inn i barne- og ungdomsteateret - det er den beste avgjørelsen jeg har tatt.

Etter videregående er planen hennes å søke på teaterhøyskolen.

– Jeg vet det er veldig vanskelig å komme inn, men jeg vil fortsette med dette.

– Vanskelig klisjéspørsmål: Hvor er du om 10 år?

– Da håper jeg at jeg jobber med det jeg liker aller best - nemlig teater. Jeg har lyst å utdanne meg som skuespiller, og håper jeg har klart det innen da. Drømmen min er å få jobbe med dette.

DRØMMEN: Julie vil gjøre alt hun kan for å kunne leve som skuespiller.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

Hotel Cæsar, Det tredje øyet, Løvekvinnen - det er bare til å glede seg! Penda Faal (27) fra Stavanger er overalt

LES MER:

Sara (25) fra Stavanger lever drømmelivet i New York

LES MER:

Sandra bruker all fritiden sin på å hjelpe flyktninger

Publisert:

Denne dama kommer du til å se mye av fremover!

Hotel Cæsar, Det tredje øyet, Løvekvinnen - det er bare til å glede seg! Penda Faal (27) fra Stavanger er overalt.

Publisert: