Sara (25) fra Stavanger lever drømmelivet i New York

Studerer mote, check. Jobber for Valentino, check. Driver egen moteside, check!

Oppdatert:
Sara Hart Lindland (25) fra Stavanger drømmer om å leve av motebloggen Style de Rue - i New York.

Sara Hart Lindland (25) fra Stavanger er over gjennomsnittet glad i mote og design. Og så er hun utrolig målrettet. For øyeblikket bor, studerer og jobber hun i motemekkaet New York.

Og det er ikke tilfeldig.

– New York har alltid vært målet mitt!

Følg Byas.no på Facebook!

Jobber hos favorittdesigneren

25-åringen studerer Fashion Marketing (markedsføring innenfor mote) ved Parsons The New School for Design, og jobber i tillegg i et av verdens største motehus - italienske Valentino. Her assisterer hun innen visual merchandising (det visuelle i butikkene).

– Jeg er veldig glad for jobben i Valentino! Dette er min absolutte favorittdesigner. Og Parsons er en av verdens mest ledende designskoler, og det har lenge vært målet mitt å gå akkurat der. Jeg hadde søkt både der og journalistikk ved UiS, for jeg er veldig glad i å skrive. Jeg kom inn begge steder, og var veldig usikker på hva jeg skulle velge.

– Men Parsons var jo målet, så da var det bare til å pakke sammen tingene mine og flytte til New York!

FASHIONISTA: Sara Hart Lindland er over gjennomsnittet glad i mote og design.

Flyttet hjemmefra som 16-åring

Selv om Hart Lindland er utrolig glad i hjembyen Stavanger, fant hun tidlig ut at hun ville dra ut i den store verden. Allerede som 16-åring flyttet hun hjemmefra første gang.

– Jeg dro på utveksling til Italia da jeg var 16. Her lærte jeg meg språket, noe som jo kommer godt med nå som jeg jobber i Valentino!

Etter videregående flyttet hun til Trondheim, hvor hun fullførte en bachelorgrad i Medievitenskap ved NTNU. Og så bar det av sted til «The big apple».

– Jeg har alltid likt å reise, og New York har alltid vært målet. Foreldrene mine var like meg da de var unge, og møtte faktisk hverandre i NY. Det er litt av en kjærlighetshistorie.

Selv har hun funnet seg en kjekk spanjol av en kjæreste.

– Og han har fått seg hund! Jeg er rimelig opphengt i dyr - og spesielt hunder, sier hun og smiler stort.

SMIL: 25-åringen stortrives med tilværelsen om dagen!

– Vi ble fort gode venner

Nå har 25-åringen bodd i New York i ett og et halvt år. I mai er hun ferdig med studiene ved Parsons, og gleder seg til å ta fatt på nye prosjekter og utfordringer. Hun har allerede noe kult på gang, sammen med sin gode venninne Henriette Wilhelmine Arnevig (25), fra Bergen.

– Jeg og Henriette møttes faktisk i New York. Det var en felles venn av oss som tipset oss om hverandre, og mente at vi hadde en del av de samme interessene. Vi fikk kontakt på Facebook, og fant vel fort ut at vi to kom til å bli gode venner.

– Og helt tilfeldig endte vi opp med å flytte inn i samme blokka i NY, med leiligheter nesten rett ved siden av hverandre. Uten at det var planlagt.

Arnevig har tidligere hatt en ganske stor moteblogg, med mange følgere.

– Hun ble litt lei av, og ville vekk fra den tradisjonelle bloggen - prøve noe nytt. Derfor har vi nå lansert siden Style de Rue (street style/gatemote på fransk). Det er en blogg, men den er utformet mer som et motemagasin.

– Og det er der vi vil at det skal ende opp til slutt - som et motemagasin. Drømmen min har alltid vært å gjøre noe innen et motemagasin. Redatør, kanskje. Eller noe annet!

– Handler om vanlige folk

De to venninnene fungerer både som journalister, fotografer, redaktører - ja, det meste. Og målet er å kunne inspirere andre.

– Style de Rue er en plattform for moteglade mennesker som er ute etter noe mer enn et kult antrekk og alminnelig mote. Det handler om mote, men ikke om de store mainstream-trendene. Vi er på jakt etter fargerike mennesker med en kul, personlig stil - folk som tør å ta sjanser. Ekte personer. Ja, vanlige folk på gata, rett og slett.

– Og det er sykt kjekt å finne disse folkene! Vi intervjuer artister, unge designere, dansere - masse spennende folk. Og jeg får i tillegg utløp for skrivingen, selv om jeg ikke ble journalist. Det er fint.

BFFS: Sara Hart Lindland og Henriette Wilhelmine Arnevig er både venninner og samarbeidspartnere.

Venninnene lanserte siden i november i fjor, og har allerede over 10.000 mennesker som følger med på det de driver med. Målet er å bli mye, mye større.

– Det er ganske kult at noe så ferskt har tatt av så fort! Hvis man vil gjøre noe stort i NY, er det viktig å holde et høyt tempo. Vi starta Style de Rue i New York, men vi ønsker absolutt å ta fatt på de flinke talentene vi har i Norge også, og intervjue dem. Det har vi allerede startet med. Så vi kan vise dem frem i New York!

Og målrettet som de er, er det så klart en større plan med dette:

– Målet vårt er å leve av bloggen. Få i havn noen sponsoravtaler, og møte noen interesserte folk. Vi håper at dette skal vokse seg stort, og at vi får muligheten til å reise verden rundt - reise, skrive, oppleve, møte kule mennesker. Vi vil se alt som er å se!

Mer fra Byas.no:

LES MER:

Marie Christin fra Sandnes er designer: – Jeg tenkte «fu#% it». Jeg prøver bare, og så ser jeg om det går bra!

LES MER:

Ellen (22) fra Sandnes jobber for stort motefirma i München

LES MER:

Bibbi takket nei til drømmejobb for Prada

Publisert:
Oppdatert:

Henriette og Sara flyttet til New York for å leve ut motedrømmen

Og det koster. Mye.

Publisert: