Livsstil

Disse fem podcastene bør du høre på

Podcaster som får deg til å gå tre ekstra runder rundt kvartalet fordi du vil høre ferdig episoden før du kommer hjem.

Oppdatert:
 • Maren Hald Bjørgum
How I Met Your Mother-skuespiller Neil Patrick Harris er blant dem som har deltatt i podcasten til the Nerdist Channel. Montasje: AP Photo / Nerdist Channel / Scanpix.

Når nettene blir lange og kulda setter inn begynner det ofte å skorte på motivasjon for å komme seg opp av senga og ut i hverdagen.

Podcaster kan være en fin redning og distraksjon både på vei til og fra lesesalen, jobb, trening eller matbutikken. Engasjerende, uformelle og ikke minst gratis (!) smågodt tilgjengelig via iTunes, BeyondPod eller direkte fra det store internettet.

Vi har plukket ut fem favoritter som vi håper og tror vil gjøre transportstrekningene i livet ditt litt mer underholdende denne høsten.

1. Serial

Vi starter denne listen med denne høstens store podcast-hit. Serial er som en politiserie gjort i lydbokformat, bare at historien er en ekte drapsak 1999.

Journalist Sarah Koenig etterforsker drapet på Hae Min Lee, en 17 år gammel jente fra Baltimore i USA. Ekskjæresten Adnan Syed ble siktet for drapet, og ble dømt til livstid i fengsel.

Vi følger Sarah mens hun går gjennom bevisene i saken, snakker med vitner, venner og andre som var involvert i etterforskningen.

Hva var det egentlig som skjedde 13. januar 1999? Og er Adnan skyldig? Eller er han uskyldig slik han selv har påstått de siste 15 årene?

Liker du Serial? Sjekk ut «This American Life«, podcasten er produsert av de samme menneskene, men presenterer kortere mysterier og historier.

Podcasten "Serial" følger en ekte krimgåte. _Podcasten «Serial» følger en ekte krimgåte._

2. The Nerdist

Har du alltid drømt om å lene deg godt tilbake i sofaen, drikke en øl og diskutere film, musikk og livet generelt med mennesker som Joss Whedon, Daniel Radcliffe, Neil Patrick Harris, Jared Leto, Bill Nye, Tom Hiddleston, Matt Smith, eller George R. R. Martin?

Da kan The Nerdist være det nest beste alternativet. Chris Hardwick (sjefsnerd og Comic Con-veteran) inviterer skuespillere, komikere, forfattere, regissører og andre kjentfolk til uformell prat om alt mellom himmel og jord, ofte hjemme hos personen som blir intervjuet. Dette er podcasten Marvel-sjefene er fan av.

Hvis du liker fantasy og sci-fi vil du ikke bli skuffet!

NB! Det kan være at du kommer til å le høyt på bussen, noe som kan være litt pinlig, men det er bare noe man må leve med.

Andre gjester som også må nevnes: Harrison Ford, Joseph Gordon-Levitt, Jimmy Fallon, John Oliver, Nathan Fillion, David Tennant, Keanu Reeves, Willem Dafoe, Tina Fey og JJ Abrams.

3. Monocle: The Briefing

Er du av typen som får litt dårlig samvittighet av at du ikke klare å holde deg oppdatert på hva som skjer i verden? Fortvil ikke!

Monocle 24 er en internett-basert radiostasjon drevet av super-savy Monocle (det fine magasinet du kjøper på flyplassen hvis du ønsker litt intellektuelt stimuli på flyturen).

For å gjøre livet ditt enklere publiseres alle Monocle 24s radioprogrammer som podcasts. «Monocle: The Briefing» oppsummerer de viktigste sakene fra hele verden i en 60-minutters sending klokken 11 hver dag.

Har du ikke én time til overs hver dag? Sjekk ut lørdagsutgaven «The Curator» som oppsummerer det beste fra hele uka på Monocle 24. Utenriksdiskusjoner og livsstil som fin underholdning mens du spiser frokost eller trener.

4. Stuff You Should Know

Hvordan fungerer egentlig kapitalisme? Hvorfor har vi gravstener?

Hva er egentlig Ebola, hvor kommer det fra og hvordan fungerer det? Kan man dø av å ikke få sove? Eksisterer det zombier? Hvordan kan det være varmt inni en iglo? Burde man eller burde man ikke spise gluten? Hva er den farligste giften i verden?

Josh og Chuck forklarer og diskuterer ting du burde kunne, eller i alle fall kan briljere med på quiz om ikke annet.

Podcasten kan plasseres i kategorien «mockumentary» (fra «mock documentary») og presentere stoffet på en morsom og avslappet måte. Tenk om grunnskolen hadde vært mer som dette her!

Faksimile: Stuff You Should Know. _Faksimile: Stuff You Should Know._

5. Music That Matters

Lei av Spotify-spillelisten din, og alle forslag Spotify-radio har å tilby også? Music That Matters driftes av musikknerdene som jobber for KEXP-FM, en radiostasjon i Seattle, USA.

I episoder som er alt fra 30 minutter til tre timer lange blir man presentert med sanger fra noen av favorittartistene til DJ’ene fra USAs uoffisielle hipsterstat.

Music That Matters har som regel temaer på podcastene sine, noen av våre favoritter inkluderer Iceland Airwaves, Summer is Gone og Kurt Vonnegut’s Favorite Podcast.

Savner du en av dine podcast-favoritter på listen? Tips oss i kommentarfeltet eller på Facebook-siten vår!

Publisert:
Oppdatert:
 1. iTunes
 2. Serial

Fem turer du lett kan gjennomføre

Lei av å trave rundt i byen? Her er fem forslag til herlige fine turer!

Oppdatert:

Relaterte artikler

 1. LIVSSTIL
  KRSby tester Indian Ocean Tandoori
  7 ÅR SIDEN
 2. LIVSSTIL
  Viste fram vinterens trender
  7 ÅR SIDEN
 3. LIVSSTIL
  Seks ting å gjøre når det blir kaldt
  7 ÅR SIDEN
 4. LIVSSTIL
  KRSby-trynet: Hanna Aase
  7 ÅR SIDEN
 5. LIVSSTIL
  KRSby-trynet: Kjetil Nordhus
  7 ÅR SIDEN
 6. LIVSSTIL
  KRSby tester Christianssand Brygghus Breakfast club
  7 ÅR SIDEN