Irelin (20) sikter mot seier i bikinifitness

– Konkurranser er litt som bryllupsdagen. Alt skal være perfekt, sier Irelin Schaldemose Cullen.

Oppdatert:
Irelin satser på å delta i flere bikinifitness-konkurranser. Foto: Magnus Nødland Skogedal

I fjor skrev KRSby om Irelin som skulle stille i bikinifitness-NM i september. Det ble det derimot ikke noe av, men 19. mars stiller hun på sitt første bikinifitness-stevne, i Sandefjord.

– Jeg følte meg ikke helt klar i fjor. Jeg må gjøre dette fordi jeg synes det er gøy, ikke på grunn av konkurransen, som jeg var mer opptatt av da. Det innså jeg, og da sluttet jeg med den intense treningen. Da gikk jeg «off-season» som det heter, og kunne skeie ut med litt pizza og slikt. Jeg har trent én til to ganger daglig, og fokusert på å bygge muskler, sier hun.

Husk å heie fram #byensbeste treningssenter!

#8weeksout VS #8weeksout Det er ett halvt år mellom bildene og 6 kg opp. Jeg føler meg sterkere og uten tvil bedre. Vekten er tydeligvis ikke noe å henge seg opp i, og jeg kan med hånden på hjertet si at min dyktige coach @joakimhetland kan sakene sine🙏☺️ #teamtotalpackage @teamtotalpackage @proteinfabrikken_no #bikinifitness #treningsforum #proteinfabrikken #proteinfabrikken_no #pf #ifbb #physique

Gikk opp i vekt

Den tiden er nå over. Denne uka startet hun sin åtte ukers innkjøring før bikinifitness-stevne i Sandefjord i april.

– Jeg angret jo litt da jeg sto backstage med venninnene mine som konkurrerte. Nå har jeg mye mer muskler enn sist, og har faktisk gått opp seks kilo i vekt uten at fettprosenten har økt. Dietten skal jeg nå følge til punkt og prikke, og minst en gang i uken sender jeg bilder og målinger til coachen min for å justere den etter behov, sier Irelin.

Og treningen? Den er det mye av.

– Jeg trener kondis før frokost, og plyometrics. Etter det er det 40-50 minutter med rask gange og høy puls. Senere blir det en styrkeøkt, og kondistrening etter det igjen.

Årets nyheter og trender på treningsstudioene

Irelin tilbringer mye tid på treningssenteret frem mot konkurransen. Foto: Magnus Nødland Skogedal Irelin tilbringer mye tid på treningssenteret frem mot konkurransen. Foto: Magnus Nødland Skogedal

– Sover kanskje ikke like mye som andre

Irelin jobber i tillegg 100 prosent, fordelt på en klesbutikk og en outletbutikk. Etter videregående tok hun et friår, for virkelig å kunne satse på bikinifitness.

– Hvordan får du tid til all denne treningen og samtidig jobbe 100%?

– Jeg bruker det jeg kan av timene i døgnet, og jeg sover kanskje ikke så mye som alle andre, hehe. I tillegg så trener bestevenninna mi også sammen med meg, så det hjelper jo veldig.

Byttet ut “Age of Conan” med trening: Morten gikk ned 30 kilo på ett år

8 uker ut 😁 @teamtotalpackage @proteinfabrikken_no #bikinifitness #treningsforum #proteinfabrikken #proteinfabrikken_no #pf #ifbb #physique

Ingen frukt

Dietten hun går på har ikke så mye å by på, rent smaksmessig.

– Jeg spiser torsk, ris, litt kylling, eggehviter, brokkoli og drikker litt proteinshake innimellom. Ingenting frukt faktisk, det er ikke lov. Jeg nyter det, og spiser ofte, cirka hver tredje time. Kroppen min trenger virkelig den maten den kan få gjennom denne perioden, og jeg kan ikke hoppe over noe måltid uten å merke det skikkelig.

– Hva med vennene dine? Dette virker jo litt usosialt?

– De har forståelse for at jeg går 120 prosent inn for dette, og at jeg til tider blir sliten av dette. Men vi har flotte miljøer de stedene jeg trener, og ender ofte opp med å sitte å prate lenge etter treningen.

Disse klærne får du ikke bruke på treningssentrene i Kristiansand!

Irelin gleder seg veldig til å stå på scenen. Foto: Magnus Nødland Skogedal Irelin gleder seg veldig til å stå på scenen. Foto: Magnus Nødland Skogedal

Bikini til 7.000 kroner

Irelin gleder seg enormt til å kunne stå på scenen i Sandefjord, og hun har investert mange penger i å se så bra ut som mulig.

– Det er som å glede seg til julaften, eller til sitt eget bryllup. Alt skal være perfekt. Bikinien jeg skal bruke er litt som en skreddersydd dress, så den kostet jo rundt 7.000 kroner, med Swarovski-krystaller og det hele. I tillegg har jeg en i backup, jeg har jo gått opp i vekt siden jeg kjøpte den. Og poseringsskoene har jeg gått ut, så jeg må få meg noen nye, ler hun.

Bikinifitness er ikke for alle, noe Irelin er tydelig på. Det finnes risikoer.

– Jenter kan miste menstruasjonen av å ha lav fettprosent, det er viktig å være klar over. Jeg er også obs på at jeg ikke skal være redd for å skeie litt ut iblant når jeg ikke gjør meg klar til å konkurrere. Livet skal være normalt utenom, og jeg gleder meg veldig til å ta et glass vin på Fiskebrygga til sommeren.

Dette irriterer oss mest på treningssenteret

Morgen posering med @fitnesstanya 👙👙 Formen blir litt bedre for hver dag nå 🙏 @teamtotalpackage @proteinfabrikken_no #nofilter #9weeksout #bikinifitness #treningsforum #proteinfabrikken #proteinfabrikken_no #pf #ifbb #physique #girlswholift #girlswithmucle

Vil hjelpe andre

– Du var tidligere overvektig, men har virkelig snudd om på livsstilen siden den gang. Hva tenker du når du ser bilder av deg selv fra den tiden?

– Jeg vet at mange har det slik som jeg hadde det da. Jeg snakket ned om meg selv, og var veldig innesluttet. Det er en av grunnene til at jeg i fremtiden har lyst til å jobbe med å hjelpe andre gjennom trening, sier hun.

Mer om trening og kosthold finner du på vår samleside!

Publisert:
Oppdatert:

Her jubler Irelin (20) for seier i bikinifitness-debuten

Lørdag debuterte kristiansandsjenta Irelin Schaldemose i bikinifitness. Det kunne ikke gått bedre!

Oppdatert: