Livsstil

11 ting du bør få med deg i sommer

Ingen planer for sørlandssommeren? Vi hjelper deg med planleggingen!

Publisert:
 • Vegard Nekstad

#1: Is på Tømmerstø Brygge

Enten man smeiger seg rundt i Skippergada, eller bare stopper innom: is på Tømmerstø brygge er en god sommertradisjon.

#2: Bingo i Ravnedalen

Ronny Haugeland har underholdt med rosa ball kombinert i Ravnedalen i ganske så mange år.

Mannen som går under navnet «Bingokongen» blåser i gang sommersesongen på Generalen, og torsdag denne uka – 25. mai – er det klart for årets første bingo.

#3: Palmesus

Fredag 30. juni og lørdag 1. juni er datoene veldig mange av oss allerede har markert i kalenderen. The Chainsmokers er årets desidert største navn, men de er langt fra alene.

Fedde Le Grand (vi mistenker at han egentlig bor på Bystranda) er tilbake. Armin van Buuren, Zara Larsson, Veronica Maggio, Seeb og Dimitri Vegas & Like Mike er andre trekkplastre.

Årets Palmesus-spilleliste finner du på Spotify. Skulle du være i tvil, så kan vi berolige deg maksimalt: KRSby gir deg alt om strandfesten døgnet rundt under festivalen!

#4: Skral

Har du ikke Palmesus-billett (eller rett og slett vil ha enda mer festivalmusikk)? Et kjapt hopp østover, finner vi Grimstad og Skral. Karpe Diem, Sean Paul, Tom Odell og Janove (helten fra Kaizers Orchestra, ja) er blant dem som skaper årets festivalstemning.

Spillelista for årets Skral, finner du på Spotify.

#5: Setesdalsbanen

Sommer er ikke bare musikk, men også mye kos. Setesdalsbanen, som går mellom Grovane og Røyknes i Vennesla, er finfin dersom du vil ta en utflukt litt innover i landet.

Banen går onsdager, lørdager og søndager gjennom sommeren.

#6: Badebåten

Har du ikke tilgang på egen båt, så er badebåten MS Bragdøya en flott måte å oppleve skjærgården på. Fra lørdag 24. juni til søndag 6. august går båten i rute med daglige turer. Båten går fra kai 6, og går innom Bragdøya, Randøya, Stokken,

#7: Konsertene på Fiskebrygga og Torvet

Etter graving, protester og mengder av hat, er det ikke lenge før Torvet åpnes for «fri ferdsel». Det betyr samtidig at stengte restauranter slår dørene opp og at de tradisjonsrike torsdagskonsertene vender tilbake.

Mer om årets torvkonserter kan du lese i denne artikkelen!

På Fiskebrygga blir det også konserter, dog i ny form. Scenen er flyttet, og det blir i år kun konserter tirsdager. Norske hits, Beatles-låter og mye mer står på årets program.

Fiskebrygga-konsertene kan du lese mer om her!

#8: Vinkveld på Charlies

Tirsdagskveldene i et kokvarmt Kristiansand er magiske. Hvem har ikke labbet nedover Vestre Strandgate med rabattert vin i kikkertsiktet en halvsen tirsdagskveld?

Vinkveldene er selvsagt en tradisjon året rundt, men ekstra magisk er det gjennom sommerukene. Da byttes Charlies-klientellet ut, og du treffer igjen dem som hang rundt bardisken da Kurt Edvardsen og Hilde Robstad var barsjefer, i riktig gamle dager. Kjentfolk-garanti? Selvsagt.

#9: Grilling på Odderøya

Det er vel kanskje ikke helt lovlig, men hvem har ikke brukt lange sommerkveldene ytterst på Odderøya med en engangsgrill og noen iskalde øl?

#10: Sløve timer på Bystranda

Vil du se (eller bli sett), så er Bystranda stedet. Selvsagt finnes et utall av andre bademuligheter (flere badeperler finner du her), men det er kanskje litt ekstra chill på Bystranda. Gress med volleyball, eller sandstranda – valget er ditt.

#11: Kveldsbad i Baneheia

Når vannet på Bystranda begynner å bli småkaldt, tråkker man seg gjerne gjennom Kvadraturen i retning Baneheia. Vannet i Stampa er selvsagt alltid ekstra godt og varmt utover kvelden. Utfordringen er vel egentlig bare å finne en ledig plass ...

LES OGSÅ:

LES MER:

– Du må gjøre mer enn å bare studere

LES MER:

– Må fokusere på det jeg ikke er god på

LES MER:

– Jeg kan nesten garantere over 20 grader

Publisert:
 1. Torvet
 2. Skral
 3. Ravnedalen
 4. Palmesus
 5. Odderøya

Nyter du sommeren på Sørlandet? Her er våre beste ferietips for landsdelen

Lei av Bystranda og Dyreparken? Sjekk ut disse stedene denne sesongen!

Publisert:
 • Magnus Nødland Skogedal
 • Julie Sørensen Molvik
 • Lena Rustan Fidjestad

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Dette bør du vite om Kristiansand som ny student
  4 ÅR SIDEN
 2. LIVSSTIL
  Her er din utelivsguide i Kristiansand!
  4 ÅR SIDEN
 3. LIVSSTIL
  Gir seks prikker til Palmesus
  3 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  Her er planene for tirsdagskonsertene på Fiskebrygga
  4 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  Slik ble Sabeltann Steve Aokis gave til Palmesus
  4 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT
  16 ting du kan gjøre i høstferie-helga
  2 ÅR SIDEN