Karine Skagestad (27) er Filadelfias første kvinnelige ungdomspastor

Karine Skagestad (27) er den første kvinnelige ungdomspastoren i Filadelfia. – Først og fremst er det en stor ære, sier hun til KRSby.

Publisert:
Som ungdomspastor jobber Skagestad med ungdom mellom 13 og 20 år i ulike livssituasjoner.

– Jeg har jobbet med ungdomsarbeid i Filadelfia i fire år, så det er noe jeg har vært mye involvert i, men det er veldig stort å bli tiltrodd et sånt ansvar, forteller Fevik-jenta Karine, som KRSby møter i kafeen i Filadelfias storstue, Q42.

Historisk

Skagestad har bodd to år i Los Angeles, hvor hun gikk på bibelskole og jobbet som frivillig med hjelpearbeid. Deretter flyttet hun hjem til Grimstad igjen, og jobbet i en musikkforretning. Etter hvert flyttet hun til Kristiansand for å studere sosionom på UiA, hvor hun da også begynte å jobbe med ungdomsarbeidet i Filadelfia.

– Du er den første kvinnen som er ansatt i denne stillingen, er det stort for deg?

– Jeg synes det er veldig hyggelig at folk rundt synes det er veldig stas og jeg synes det er en ære, men jeg tenker ikke så mye på det. Jeg har hele tiden opplevd en veldig støtte fra lederskapet her til å være leder for ungdomsarbeidet, så overgangen til å bli ungdomspastor har vært ganske myk, forteller hun.

Hun tror det er viktig både innad og utad at det nå er en kvinne som ble ansatt som ungdomspastor.

– Jeg merker en veldig støtte fra menigheten, både fra kvinner og menn. Selv om jeg har opplevd en støtte hele veien, tror jeg det er viktig at man faktisk får se at vi kan ha kvinnelige pastorer. Jeg tror det er noe som er viktig for oss i menigheten, men også for folk utenfra.

I Filadelfia sin storstue i Q42 holdes fredagsmøtene med mellom 150 og 200 ungdommer.

Ønsker å samle hele byens ungdommer

– Hva gjør egentlig en ungdomspastor?

– Jobben består mye av trosopplæring, og vi ønsker også å være et ungdomsarbeid som er til stede i ungdommers liv. I hele livet deres, det handler ikke bare om tro. I min rolle kan jeg forhåpentligvis møte ungdommer der de er i sin livssituasjon, og veilede dem gjennom en tid som tenåring hvor man går gjennom mye. Det er en tid hvor mange prøver å finne ut av hvem de er, forklarer hun.

I tillegg er det praktiske oppgaver, som for eksempel ungdomsmøter hver fredag. Da samles mellom 150 og 200 ungdommer seg i Q42.

– Det er et samlingspunkt for alle, og vi ønsker at det skal være for alle tenåringer i hele byen som ønsker å ta del i det. Det er et trygt og rusfritt sted.

I tillegg arrangerer de blant annet turer, drar på festivaler og om kort tid skal de på surfetur.

– Noen går gjennom veldig tunge ting

Jobben som ungdomspastor innebærer stort ansvar, spesielt i møte med ungdom som opplever utfordringer.

– Det er veldig utfordrende til tider, for det er ikke alle liv som er så enkle. Noen går gjennom veldig tunge ting, og det å kunne være en som hjelper ungdommen videre er en utrolig fin del av jobben. Jeg blir en mellomting mellom en leder og en venn, så kanskje det er enklere å fortelle ting til meg, sier Skagestad.

Det er ikke sjeldent at hun møter folk med problemer.

– Det er en side ved jobben som er veldig verdifull og en stor ære å få mulighet til og gjøre.

I sin jobb som ungdomspastor får Karine god hjelp fra lederne i Filadelfia Kristiansand Ungdom, fra venstre: Even Flå Kaarmo, Jonas Ntibigarura, Rebecca Christensen Birkeland, Karine Skagestad og Ida-Marie Norstad.

Tillit fra ledelsen

Selv om det forrige søndag ble offisielt, var det i september at Skagestad ble stemt inn av styret. Thor-Harald Evenstad er en av hovedpastorene i Filadelfia Kristiansand.

– Hvorfor valgte dere Karine som ungdomspastor?

– Det var en naturlig prosess etter at hun har vært ungdomsleder, og vi ønsket å gi henne det mandatet og den tilliten, sier Evenstad.

Han har bare gode ord å komme med om den nyinnsatte ungdomspastoren.

– Hun er ei veldig flott og bra jente som er flink til å se mennesker og bry seg. Hun er god med folk og har et hjerte som strekker seg utover. Karine er veldig lojal og dyktig, flink til å formidle og inspirerer folk.

Publisert:

I år styrer jentene russen

Buksedresser og biler i ulike farger er et sikkert vårtegn: Russetida er i gang. I år er det fem kvinner som styrer byens russ.

Publisert: