– Fregner har blitt populært å lage med sminke

Før skulle fregnene skjules, nå sminker folk på seg prikkene til sommeren.

Publisert:
Makeup-artist Heidi Larsen har sminket seg med falske fregner for å få se fresh ut på sommeren. Foto: Privat

For ikke lenge siden intervjuet vi Instagram-dronningen Helene Nygård om sommerens sminketrender. Hun la blant mye annet vekt på at fregner er i vinden for tiden. Og det er det.

– Feil er nå unikt

Nylig dukket blant annet toppblogger Sophie Elise opp på VG-lista med falske fregner, og ei av de som har kastet seg på trenden er trondheimsjenta Andrea Gladsø. Hun tror trenden har kommet av at det folk tidligere så på som feil i utseendet nå blir sett på som unikt, og derfor trendy.

LES MER:

Snart kan du fange pokémon med smarttelefonen din

Ses ikveld på @wildsidetrd summerparty👌🏼

– Å skille seg ut har blitt tøft, og nå har rart blitt fint. Jeg synes det er litt moro å se hvordan det uvikler seg. Det som en kanskje ble mobbet for før er noe alle vil ha nå, sier hun, og forteller at hun selv bruker å tegne på iblant:

– Jeg har massevis av fregner som forsvinner under foundation. Da tegner jeg over mine egne om jeg har tid og orker, forteller hun.

– Spesielt populært om sommeren

Makeup-artist Heidi Larsen forteller at det å lage falske fregner er et skjønnhetstriks som er brukt lenge. Det er spesielt populært om sommeren, og får huden til å se fresh ut om du ikke bruker hudsminke fra før.

– Fregner kan også få deg til å se yngre ut, sier hun.

Mange har naturlige fregner, imens andre tegner dem på. Foto: Shutterstock Mange har naturlige fregner, imens andre tegner dem på. Foto: Shutterstock

Larsen forteller at hun helst bruker en øyenbryns-blyant til å lage fregner, da de ikke er like myke som en eyeliner. Hun bruker to forskjellige nyanser av nyanser av brunt for å få det naturlig. Trikset er å ikke få prikkene «perfekte», men å lage de i forskjellig form så de blir mer naturlig.

LES MER:

Dette angrer ungdom på etter sydenferien

– Vær lett på hånden og lag små prikker litt tilfeldig rundt nesen og mot kinnene, der man lettest får fregner om sommeren. Du kan også ha i pannen og på overleppen. Dytt lett med fingeren over etterpå for å duse ut prikkene. Lys til medium bruntoner funker til de med blek til medium hudtone og hårfarge, mens medium til mørk brun passer best til de med varme hudtoner.

Publisert:

Før skulle fregnene skjules. Nå sminker mange på seg prikkene til sommeren

– Å skille seg ut har blitt tøft, og nå har rart blitt fint.

Publisert:
  • Emma Dahle Moe, Trd.by