Livsstil

Dette visste du ikke om dine favoritt-serier

Du har garantert sett minst en av disse seriene, men kanskje ikke hørt disse funfactene?

Publisert:
  • Damares Stenbakk
Emilia Clarke i rollen som Daenerys Targaryen, også kjent som Khaleesi. Foto: NTB Scanpix

1. Game of Thrones

- Etter at serien kom på TV, fikk Jack Gleeson (som spiller den irriterende Joffrey Baratheon) et brev av selve forfatteren av bøkene, George R.R. Martin, der det sto: «Gratulerer, alle hater deg!»

- Emilia Clarke (som spiller Daenerys Targaryen) var dynket i så mye fake blod at hun en gang satt fast i et dosete, under en pause i serie-innspillingen.

Peter Vaughan som Maester Aemon Targaryen i Game Of Thrones. Foto: Hbo.com _Peter Vaughan som Maester Aemon Targaryen i «Game Of Thrones». Foto: Hbo.com_

- Maester Aemon Targaryen beskrives i bøkene som blind. Peter Vaughan, som spiller denne karakteren i serien, er faktisk også blind i virkeligheten.

- LES OGSÅ: Comet Kid klare for Odderøya

- LES OGSÅ: Sara (22) fra Kristiansand er med i Paradise Hotel

- LES OGSÅ: Fikk penger til 79 nye studentboliger i Kristiansand

2. Breaking Bad

- Bryan Cranston (som spiller Walter White) tok en Breaking Bad-tatovering på ringfingeren like etter innspillingen av suksess-serien.

Julia Minesci som Wendy i Breaking Bad. Foto: Amcnetworks.com Julia Minesci som Wendy i «Breaking Bad». Foto: Amcnetworks.com

- Under filming med Julia Minesci, som spilte den prostituerte Wendy, ble en scene kort avbrutt. En ikke-skuespiller trodde nemlig Minesci var en ordentlig prostituert, og prøvde å sjekke henne opp.

- I begynnelsen av hver epiode, kan den kjemiske formelen C10H15N sammen med tallet 149,24 og ordet «Meth» sees like før tittelen «Breaking Bad» vises. C10715N er formelen for metamfetamin, som har en molekylvekt på 149,24. Alt har en sammenheng…

3. Dexter

- Michael C. Hall (som spiller Dexter Morgan) og Jennifer Carpenter (som spiller Debra Morgan) spiller søsken i serien, men var gift i virkeligheten fram til 2010. De valgte å holde et profesjonelt nivå, og fortsatte å spille i serien sammen.

Jennifer Carpenter og Michael C. Hall spilte søsken i TV-serien "Dexter", men var sammen i virkeligheten frem til 2010. Foto: NTB Scanpix _Jennifer Carpenter og Michael C. Hall spilte søsken i TV-serien, men var sammen i virkeligheten frem til 2010. Foto: NTB Scanpix_

- Karakteren Debra Morgan sier ordet «fuck» 996 ganger gjennom hele serien, ifølge fans som har brukt tiden sin på telle.

- Ifølge Dexter Wiki har seriemorder-karakteren drept hele 117 personer gjennom åtte sesonger.

4. The Walking Dead

Michael Rooker spiller Merle, en rasistisk hillbilly, i TV-serien "The Walking Dead". Foto: NTB Scanpix _Michael Rooker spiller Merle, en rasistisk hillbilly i TV-serien «The Walking Dead». Foto: NTB Scanpix_

- Under innspillingen av sesong 1, ble et SWAT-team tilkalt etter at sivilie hørte skudd. Det var bare Michael Rooker (som spiller Merle) som avfyrte løsskudd.

- Serien er egentlig basert på en tegneserie. Daryl, T-Dog, Jacqui og Morales med familien er karakterer som ikke er i tegneserien, selv om de er fremtredende karakter i første sesong.

- De som spiller «walkers» i serien må gjennom «Walker School» for å lære seg hvordan de skal gå og bevege seg som zombier.

5. Sons of Anarchy

Charlie Hunnam som Jackson "Jax" Teller. Foto: NTB Scanpix _Charlie Hunnam som Jackson «Jax» Teller. Foto: NTB Scanpix_

- Arrene til Tommy Flanagan, som spiller Chip, er ekte. Arrene er et resultat av en skade fra da han var yngre.

- I virkeligheten liker faktisk mange av medlemmene i serien å kjøre motorsykkel. Charlie Hunnam, som spiller Jax, kjører sin egen motorsykkel overalt, istedenfor å kjøre bil. I tillegg gjør hovedpersonene i serien sine egne stunts.

- David Labrava som spiller Happy Lowman er et ordentlig medlem av Hell’s Angel MC. Han vil ikke snakke om sin tilknytning til klubben, men det sies at han er et inaktivt medlem.

- LES OGSÅ: Comet Kid klare for Odderøya

- LES OGSÅ: Sara (22) fra Kristiansand er med i Paradise Hotel

- LES OGSÅ: Fikk penger til 79 nye studentboliger i Kristiansand

6. Big Bang Theory

- Kevin Sussman, som spiller Stuart Bloom som eier en tegneserie-butikk, jobbet faktisk i en tegneserie-butikk før han ble skuespiller.

Mayim Bialik spiller Amy Farrah Fowler i Big Bang Theory. Foto: NTB Scanpix _Mayim Bialik spiller Amy Farrah Fowler i «Big Bang Theory». Foto: NTB Scanpix_

- Mayim Bialik, som spiller Amy Farrah Fowler, er den eneste i serien som faktisk har en doktorgrad i virkeligheten. I 2008 fullførte hun sine studier i nevrovitenskap.

- Raj sin manglende evne til å snakke med kvinner (unntatt i beruset tilstand) er basert på en gammel kollega av Bill Prady (produsenten av serien), da han jobbet i et datafirma.

7. True Blood

- Hver episode-tittel er tittel på en kristen eller populær sang.

Rutina Wesley og Kristin Bauer van Straten i en scene fra True Blood. Foto: NTB Scanpix _Medskuespiller Rutina Wesley og Kristin Bauer van Straten i en scene fra «True Blood». Foto: NTB Scanpix_

- Kristin Bauer van Straten, som spiller vampyren Pam De Beaufort, fikk alltid panikk når hun måtte si noe på svensk.

- I boken og TV-serien kan du tilbakekalle en vampyrs invitasjon inn i et hus, noe som går imot de fleste vampyr-myter.

8. American Horror Story

- Evan Peters, som spiller «Lobster Boy» Jimmy Darling i sesong 4, er basert på en virkelig person.

Evan Peters er en av skuespillerne som er med i hver eneste sesonong av American Horror Story. Foto: NTB Scanpix _Evan Peters er en av skuespillerne som er med i hver eneste sesonong av «American Horror Story». Foto: NTB Scanpix_

- Regissøren av serien, Ryan Murphy, har innrømmet at alle sesongene har en tilknytning på en eller annen måte. Og de eneste skuespillerne som er med i absolutt alle sesongene er Jessica Lange og Evan Peters.

- I sesong 4 (Freak Show) synger karakterene sanger som er utgitt etter 1952 (tidsperioden der serien finner sted). Regissøren selv har sagt i et intervju at han plukket ut sanger fra artister som kalte seg eller så på seg selv som «freaks». For eksempel David Bowie, Lana Del Rey og Nirvana.

9. Sex And The City

- Ballerinaskjørtet som Sarah Jessica Parker har på seg i vignetten, kostet bare fem dollar (38 kroner) fra en vintagebutikk.

- Karakteren Charlotte’s bryllupskjole, når hun gifter seg med Trey, er av merket Vera Wang. Og når hun gifter seg med Harry er bryllupskjolen designet av Badgley Mischka.

Kim Cattrall er mest kjent for sin rolle som Samantha Jones i "Sex and The City". Foto: NTB Scanpix _Kim Cattrall er mest kjent for sin rolle som Samantha Jones i «Sex And The City». Foto: NTB Scanpix_

- Kim Cattrall, som spiller Samantha i serien, gikk alltid med høyhelte sko når hun ble filmet, til og med når hun ble filmet fra livet og opp. Ifølge Cattrall selv følte hun seg mer som karakteren Samantha når hun gikk med dem.

10. Modern Family

Rico Rodriguez spiller Manny Delgado i den suksessrike humorserien "Modern Family". Foto: NTB Scanpix _Rico Rodriguez spiller Manny Delgado i den suksessrike humorserien «Modern Family». Foto: NTB Scanpix_

- Karakteren Manny’s fulle navn er Manuel Alberto Javier Alejandro Delgado.

- Nolan Gould, som spiller en litt dum Luke Dunphy, har faktisk vært medlem av Mensa siden han var fire år gammel.

- Den opprinnelige grunnen til at serien ble filmet i mockumentary-stil, skulle være formelt at en utvekslingsstudent fra Sverige skulle lage en dokumentar om den amerikanske familien.

Publisert:

Dette visste du neppe om favorittseriene

Du har garantert sett minst én av disse, men kanskje ikke hørt om funfactene?

Publisert:
  • AV: Damares Stenbakk/Krsby