Victoria og Erle etterlyste gratis selvforsvarskurs for russ. Nå får de ønsket oppfylt

Og det er flere som har meldt seg!

Publisert:
REDDE: Victoria Kolnes (18) og Erle Rangnes (18) er russ i år, og føler seg ikke helt trygge. Nå får de kurs i selvforsvar!

Følg Byas.no på Facebook!

LES MER:

– Russetiden er en tid hvor man skal ha det kjekt, men det kan jo oppstå uventede situasjoner. Vi hører mye om voldtekt i russetiden, og vi har alle hørt skrekkhistoriene om folk som går på do alene i skogen, og blir overfalt. Vi ønsker å være mer forberedt til å kunne håndtere det, hvis en slik situasjon skulle oppstå, sa Victoria Kolnes (18) til Byas.no da vi snakket med henne sist .

Kolnes og venninnen Erle Rangnes (18) er begge russ ved St. Svithun videregående skole i år, og er to av totalt 14 jenter som utgjør gruppen Chiquitatas.

De store russetreffene i Kongeparken og på Tryvann nærmer seg med stormskritt, og selv om jentene gleder seg til begge, har de vært redde for at de ikke skal klare å beskytte seg selv dersom de skulle havne i en utrygg situasjon.

Vi hører mye om voldtekt i russetiden, og vi har alle hørt skrekkhistoriene om folk som går på do alene i skogen, og blir overfalt.

Jentene gikk derfor ut og etterlyste gratis selvforsvarskurs for russejenter. På sikt håper de at skolene tar dette med som en obligatorisk del av gymmen, men siden de kom på banen med forslaget litt sent, har de også kontaktet flere treningssentre i Stavanger og Sandnes, for å høre om noen kunne tenke seg å hjelpe dem.

Etter mange forsøk og ingen svar, har de endelig fått napp!

LES MER:

* Politi og Amnesty: Slik får du en tryggest mulig russefeiring

LES MER:

* Russ? Gjør du dette kan lappen fort ryke

– Blir ikke lettere å være jente

Treningssenteret Oxygym i Sandnes har sagt seg mer enn villige til å arrangere et gratis selvforsvarskurs for russejenter.

– Vi har ganske mange forskjellige typer kampsport her på senteret, og den mest populære og beste selvforsvars-kampsporten, er brasiliansk jiu-jitsu. Treneren vår er mange ganger verdensmester i denne sporten, og kurset hans holder et enormt høyt nivå, sier Åshild Maynard, senterleder ved Oxygym.

– Det blir ikke akkurat lettere å være jente, og spesielt i russetiden har man kanskje litt ekstra promille i blodet. Det er absolutt en stor fordel å kunne forsvare seg selv.

Plass til 80 stykker om gangen

LES MER:

Erle Rangnes jobber som resepsjonist ved Oxygym i Sandnes, som også er ett av ti nominerte treningssentre i kategorien #byasbeste treningssenter ) *(avstemmningen er avsluttet *.

– Erle jobber jo hos oss, og vi vil selvsagt hjelpe henne og vennene hennes. Vi har veldig, veldig store lokaler, og kan derfor holde kurs for russen her hos oss, sier Maynard.

Eksakt dato for kurset er ikke satt ennå, men de som er interessert kan følge med på Oxygyms hjemmeside og Facebook-side, der det vil bli lagt ut informasjon om kurset.

– De som vil, kan få være med. I første omgang kan vi ta maks 80 stykker om gangen, men hvis etterspørselen er veldig stor, kan vi arrangere flere kurs, sier hun.

– Kan føle oss tryggere

Jentene er veldig fornøyd med at de fikk gjennomslag for forslaget sitt, og nå håper at tilbudet blir godt benyttet.

– Vi synes det er veldig kjekt at Oxy tar initiativet så raskt, og dette tyder på at de liker ideen vår. Vi håper at flest mulig russejenter tar seg i bruk av dette tilbudet og vet selv at hele vår Chiquitatas-gjeng stiller opp, sier Kolnes.

– Kommer dere til å føle dere mer trygge etter å ha tatt et kurs, tror dere?

– Vi kommer definitivt til å føle oss tryggere når vi vet hva vi skal gjøre i farlige situasjoner som kan oppstå, på for eksempel russetreff, sier Kolnes.

FORNØYDE: Erle Rangnes (18) og Victoria Kolnes (18) er glade for at Oxygym stiller opp for dem.

Flere som har meldt seg

LES MER:

Etter at den første artikkelen ble publisert på Byas.no tirsdag, er det flere aktører som har meldt seg.

I kommentarfeltet i artikkelen og på Facebook oppfordres jentene blant annet til å ta kontakt med Xfit Stavanger og Kampsporthuset.

Kampsporthuset har allerede laget et event på dette, og inviterer opptil 70 russejenter til gratis selvforsvarskurs lørdag 23. og søndag 24. april.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* Sjekk hvem som tok årets sykeste russeknute

LES MER:

* Gjør du dette får du flere treff på Tinder

LES MER:

* Nå blir Netflix dyrere også for gamle kunder

Publisert:

Russejenter etterlyser gratis selvforsvarskurs: – Vi ønsker å føle oss trygge

Jentene i russegjengen Chiquitatas mener skolene bør stille med gratis og obligatorisk selvforsvarskurs for russ.

Publisert: