Dere har bestemt: Dette er #byasbeste kafé!

– Før jeg begynte å jobbe her, likte jeg ikke kaffe!

Publisert:
Furkan Øcal og de andre ansatte sier de er opptatt av å gi kundene "det lille ekstra".

For fem år siden tok Furkan Øcal over Waynes-kafeen i Klubbgata. Nå må han ha 2-3 kopper kaffe om dagen. De tar han helst i kafeen, som dere har kåret til #byasbeste kafé!

LES MER:

Waynes fikk nemlig flest stemmer blant de ti kafeene dere nominerte . 918 personer, 24 prosent av de som stemte, mener Waynes er #byasbeste kafé for 2016.

LES MER:

På en solid andreplass kom fjorårets vinner, Coffeeberry, med 18 prosent av stemmene, mens 13 prosent stemte på Bokkafeen på UiS, som dermed havnet på en tredjeplass.

Følg Byas.no på Facebook!

– Sykt!

Daglig leder Furkan synes det er fantastisk kjekt å vinne.

– Sykt, sier jeg bare! Mange av kundene våre har snakket om konkurransen, og vi har også bedt mange om å stemme, sier han.

Waynes ligger i Klubbgata, nederst i kjøpesenteret Arkaden.

Han tror at grunnen til at de er #byasbeste kafé er at de har bra kaffe og service.

– Vi setter pris på hver eneste kunde, og vil gi det lille ekstra. Vi har mange stamkunder, og det er nok en fordel å ligge midt i sentrum, sier han.

Jeg ville gjøre noe stort i livet mitt.

Kafeen nederst i Arkaden åpnet ett år før Furkan overtok driften i 2011. Da var han 22 år, gikk på salg og service-linja og ville gjøre noe annet enn skole.

– Så åpnet plutselig muligheten seg her. Det passet meg fordi jeg ville gjøre noe stort i livet mitt. Så ble jeg sendt på kurs og opplæring og lærte alt om Waynes-konseptet, sier han.

LES MER:

Husk å stemme på det du mener er #byasbeste klesbutikk! Her er de 10 nominerte! Hva er #byasbeste klesbutikk? Her er de 10 nominerte!

Jobber med familien

Waynes er nemlig en franchise-kjede, og i distriktet er det også Waynes på Tastasenteret og Kvadrat. Likevel tror ikke Furkan at folk oppfatter kafeen i Klubbgata som en kjede, siden den er den eneste i byen, og de ni ansatte er opptatt av å smile til kundene.

Tre av Furkans familiemedlemmer jobber også på Waynes, men det byr ikke på problemer.

– Nei, det er konge! De har gitt meg støtte på tunge dager, sendt meg på ferier og veiledet meg, sier Furkan.

Som oftest er han på jobb allerede 06.30 for å servere blant annet kaffetørste vektere og folk som reiser gjennom byen på jobb.

– Det blir jo en vanesak å stå opp tidlig, sier han.

Daglig leder Furkan Øcal kunne ingenting om kaffe før han overtok Waynes. - Nå kan jeg skrive en bok om kaffe! sier han.

Har vært tøft

Selv om det stort sett har gått veldig bra, legger ikke Furkan skjul på at det til tider også har vært tøft og travelt å drive kafeen. Fordi han bare var 22 år da han overtok, var mye nytt.

– Jeg var jo bare en liten gutt, og kunne ingenting om kaffe, sier han.

Han likte som sagt heller ikke kaffe før han begynte på Waynes. Hjemme gikk det mest i te, som er vanlig å drikke i Tyrkia, hvor Furkans familie opprinnelig kommer fra.

– Men nå kan jeg egentlig skrive bok om kaffe! Nå har jeg lært meg hvordan ting gjøres. Jeg drømmer om å lage et eget kaffekonsept i fremtiden, sier han.

Mer fra Byas:

LES MER:

- Dere har bestemt: Dette er #byasbeste utested!

LES MER:

- Og Zouq er #byasbeste take-away! Dere har bestemt: Zouq er #byasbeste take-away!

LES MER:

- Her får du den billigste og dyreste kaffen i Stavanger

Publisert:

Ny rekord for #byasbeste! Her er alle vinnerne

Aldri har så mange stemt på sine favoritter.

Publisert: