Livsstil

KRSby-trynet: Nito Rihal

Battle of the South-produsenten Nito Rihal liker katter, fly og dans, og har en ganske sær fobi. Les mer om ukas KRSby-tryne her!

Oppdatert:
  • Lena Rustan Fidjestad
Siden Battle of the South feirer tiårsjubileum i år, har Nito flere overraskelser i ermet. Alle foto: Lena Rustan Fidjestad

- Navn: Nito Rihal

- Alder: 24 år

- Yrke: Deltidsansatt på Samsen, og servicemedarbeider hos SAS.

- Instagram: @Nitorihal

- Sivilstatus: Hemmelig

- Bytrynefaktor: Har vært en del av dansemiljøet i byen siden hun var 12 år. Produsent for Samsens Battle of the South-arrangement.

– Hvem er du?

– Jeg heter Nito Rihal. Du kan ikke spørre sånn. Hva skal jeg si om meg? Jeg liker dans, jeg liker katter, jeg liker fly.

– Jeg har danset på Samsen siden jeg var 12 år. Da jeg gikk på ungdomsskolen begynte jeg å jobbe der som frivillig på diskoteker. Som 18-åring ble jeg ansatt i kommunen, og fikk jobbe på Samsen fra jeg var 19 år. Nå er jeg 24 år, og jobber der fortsatt.

– Jeg har fått med meg at du er en ivrig publiserer av kattebilder, i alle fall.

– Ha ha! Jeg liker kattene mine. Det mine babyer.

– Hvor mange har du?

– Jeg har to, så jeg er ikke crazy cat-lady ennå. Noen sier det er en god start, men to holder for meg.

https://www.instagram.com/p/tfCebgAD0V

– Men det ser jo virkelig ut som du har flere.

– Det er bare to. Jeg lover! I begynnelsen la jeg kun ut kattebilder på Instagram, men hvis du går inn på kontoen nå, så ser du at jeg har bilder av både katter og fly der. Gjerne fly med regnbuer i bakgrunnen. Jeg fikk beskjed om at jeg måtte ha en litt variert Instagram, skjønner du.

– Hva pleier du å søke opp på Instagram?

– Jeg er der så lite, egentlig. Men jeg følger en del dyre-kontoer. Dyr som gjør sånne rare ting. Det er litt gøy.

– Du følger ingen flykikker-kontoer, da?

– Nei. Jeg ser nok av fly hver dag på jobb. Ha ha. Så det trenger jeg ikke Instagram for å se. Men jeg har lagt merke til at flykikkerne har begynt å følge meg.

Instagram post by Nito Rihal • May 17, 2015 at 4:04pm UTC

– Hva jobber du hardest mot akkurat nå?

– Battle of the South, som arrangeres 20. – 21. november. Å få alt på plass, slik jeg vil ha det. Jeg jobber for å gjøre arrangementet stort. Det er drømmen.

– Fortell om årets utgave av Battle of the South!

– I år har vi tiårsjubileum, så vi kjører ekstra hardt på. Tidligere har arrangementet vart over én dag, mens vi i år går for to. På fredagen blir det qualify-runde med Pop What You Got, mens på lørdag arrangerer vi Battle of the South. Det blir to intense dager med workshops, battles og trening. Det kommer til å være helt kaos, men det er en god type kaos.

– I fjor var det masse trøbbel. Han ene dommeren hadde brukket foten, og en annen dommer sitt fly ble kansellert fra USA. Men vi fikset det, så det gikk helt topp.

LES MER:

Sjekk hvordan det var på fjorårets Battle of the South!

– Hvilke typer battler blir det?

– Vi har som vanlig crew mot crew. I stedet for å ha to mot to i breakebattlene, som vi har hatt før, så har vi tre mot tre, etter tilbakemeldinger fra deltakerne. På fredagen er det en mot en i både breaking og hiphop.

– Hvor mange runder?

– Det kommer an på hvor mange som skal være med. Hvert eneste år får vi flere påmeldinger på selve dagen. Plutselig kommer 20 personer ekstra, i tillegg til det vi hadde forventet. De vil ha det litt «secret», og kommer som en overraskelse. Vi har blitt ganske vant til det nå.

60-672x378 Fra Battle of The South i 2014. Foto: Martin Litwicki

– Hva er din rolle ved arrangementet?

– Jeg har fått i oppgave å styre og planlegge Battle of the South, under tittelen produsent, siden jeg har god kunnskap og kjennskap til dansemiljøet her og ellers i landet. Det er jeg som setter arrangementet sammen, som bestemmer hvem som skal dømme og så videre, før Samsen til slutt godkjenner opplegget.

– Siden det er tiårsjubileum – har dere noen spesielle planer?

– Vi vil gjøre noe spesielt i år. Jeg har invitert flere store navn. Blant annet kommer en av dem jeg så opp til da jeg var 12-13 år – nemlig Bboy Junior. Han var et av de første navnene som kom opp på google da man googlet breaking. Han er booket inn som dommer. Navid, fra Norske Talenter og medlem i Kingwings Crew, kommer. Han har vært her flere ganger tidligere.

Zeps driver mye med event-hosting. Foto: Bjørn Thorkildsen MC Zeps kommer til Kristiansand. Foto: Bjørn Thorkildsen

– Også får vi besøk av en av verdens beste poppere – Sashdilla fra Gøteborg. Fra Paris kommer Stockos. Og selvfølgelig kommer

også. Det er kjempegøy, for folk begynner å kjenne ham igjen. Man får et godt forhold til de folka her.

– Fortsatt jobber vi med flere andre overraskelser, så folk får komme og se hva som skjer.

– Hvem kan være med?

– Alle, uansett alder. Det er ingen krav til å være publikum, eller å melde seg på, så lenge man ikke er påvirket av rus.

– Kommer den gode gamle alkoholmåleren fra de tidligere Samsen-tidene på plass?

– Ja, ja, ja. Den er på plass. Neida. Den var jo litt ustabil, husker jeg, så den har vi ikke brukt så mye. Jeg må huske å si til Heidi (ansatt i Ung Kultur på Samsen, journ. anm.) at hun må skaffe seg en ny en.

– Danser du fortsatt?

– I det siste har jeg hatt så mye jobb, så jeg har nesten ikke hatt tid til å danse. Det blir en sjelden gang hver andre måned hvis jeg plutselig føler for det, og har tid og energi til overs.

nito rihal 2

– Hva slags dans har du drevet med?

– Jeg begynte med breaking, men det ble for tungt for bittelille meg, så jeg hoppet over til hiphop, og har i tillegg drevet med en del dancehall.

– Hva skal du bli når du blir stor?

– Si det. Jeg har utdanning i 3D-design, og jobber i SAS og arrangementavdelingen på Samsen. Nå trives jeg veldig godt der jeg er, og kunne gjerne tenkt meg å jobbe videre i enten arrangementavdelingen, eller i flybransjen, eller begge deler.

– Hva sier vennene dine om deg?

– Crazy cat-lady. Neida. Noen sier jeg er det. Men jeg er ikke det, for jeg har jo som sagt bare to. Jeg fikk den ene katten fordi jeg var alene. Så fikk jeg den andre for at katten ikke skulle være alene. Nå er ingen av oss alene. Vi trenger ikke flere.

https://www.instagram.com/p/sffjyZgD1z

– Kan vi få din beste selfie?

– Du kan få en selfie med katten min! Men det blir litt urettferdig. Jeg kan ikke ha selfie med bare den ene katten. Hvis dette skal i avisa, må jeg ta en ny en med begge.

https://www.instagram.com/p/smQR1XAD2L

– Hvem inspirerer deg?

– Familien min, vennene mine, og min bestie Hawi. Jeg blir inspirert av folk som kjenner meg, som kan gi meg gode råd personlig rettet mot meg.

LES MER:

– Sondre Lerche trodde jeg var 50 år. Les bytryne-intervjuet med Nina Ugland!

– Hva gjør deg forbanna?

– Oi. Passasjerer som ikke klarer å lese på skjermene er irriterende. Når skjermen spør etter referansenummer, så er det kun det den spør om.

– Og barn som skriker. Men jeg blir egentlig aldri forbanna Jeg er ganske lett å ha med å gjøre, egentlig.

– Hva bruker du ikke tid på, da?

– Jeg bruker lite tid på å gjøre meg klar. Jobben min begynner klokka fem på morgenen. Da står jeg gjerne opp kvart på fire, og har tjue minutter på å dusje og stelle meg.

– Fra kvinne, til kvinne – hva er hemmeligheten?

– Effektivitet. Ikke tenk så mye på det. Jobb kjapt.

– Din største fobi?

– Kleineste du har opplevd?

– Som ansatt på Kjevik opplever jeg selvfølgelig mye kleint. En gang ble jeg oppsøkt av en mann som kledde seg som dame. Personen lurte på hvor toalettet var. Også visste jeg ikke hvilket toalett jeg skulle peke på. Det endte med at jeg pekte her og der, før jeg til slutt viste vei mot handicaptoalettet.

– Hvorfor er Kristiansand en digg by?

– Jeg har bodd i Oslo, og kom tilbake hit igjen, siden jeg liker at det er litt stille. Jeg føler hiphop-miljøet i hele byen blir større. Det samme gjelder for Battle of the South. Det er en utrolig god følelse å vite at jeg er med på å bidra til det. Det er godt å vite at jeg faktisk har vært med på å gjøre noe for denne byen, og for dansemiljøet.

nito3

– Hvordan er det å være danser i Kristiansand? Fortell litt om miljøet.

– Det er mye bedre nå enn det var for noen år siden. Da jeg begynte å danse ble jeg fortalt at jeg skulle være lojal mot crewet mitt, og ikke dra til andre byer. Jeg hadde den mentaliteten i oppveksten, frem til jeg møtte andre folk fra andre steder, som Oslo. Der var alle med på alt, og var der for å hjelpe hverandre. Da skjønte jeg at det som skjedde i Kristiansand var helt galt.

– Det inspirerte meg til å jobbe med battelen, og faktisk gjøre noe med tanke på den yngre generasjonen. Jeg vil at de skal danse med andre, og lære av dem. Etter mye arbeid med dette, har det blitt mye bedre nå enn før , og den tidligere mentaliteten er så og si helt borte.

– Tre favorittlåter?

- Play That Funky Music – The Cherry

- Here – Alessia Cara

- My Inner Ninja – Classified ft. David Myles

– Serier?

- Gotham

- Tyrant

- The War at Home

– Filmer?

- Inception

- I Give It a Year

- Batman Begins

– Jeg er skeptisk til den neste Batman-filmen, siden Ben Affleck skal ta over rollen. Jeg ser ikke helt lyst på det enda.

Actor Matt Bomer poses at the 2015 amfAR Inspiration Gala in Los Angeles, California October 29, 2015. amfAR's sixth annual gala benefits AIDS research. REUTERS/Mario Anzuoni Nito har en crush på skuespilleren Matt Bomer, kjent fra blant annet White Collar. Foto: REUTERS/Mario Anzuoni

– Har du noen Celebrity crushes?

Matt Bomer. Han er gift – med en mann, og har to barn. Så da var det ødelagt. Men who cares.

Enten/eller

- Iphone/Android

- PC/Mac

- Kvadraturen/Sørlandssenteret

- Skjegg/Ikke skjegg? – Stubber.

- Kick/Harveys – Jeg går aldri ut. Kveldene mine tilbringes enten på Samsen eller Kjevik.

- Sushi/Burger

- Crossfit/Yoga – Har du ikke noe midt imellom?

- Kino/Film på TV

Publisert:
Oppdatert:
  1. Kjevik

KRSby-trynet: Alberita Nikci

Hun har danset på scenen med Wyclef Jean, og har store planer for 2016. Ukas bytryne er Alberita Nikci.

Oppdatert: