Livsstil

I sommer kjøpte Ellisiv (24) den billigste billetten hun fant og hoppet på et fly. Nå pakker hun sekken og reiser ut i verden igjen - helt alene

Turen blir til reisedokumentaren «Jeg reiser alene 2».

Publisert:
 • Ulrikke Valvik Mitchell
REISEKLAR: Ellisiv Flack (24) skal reise til Bali - helt alene.

I vår var Ellisiv Flack (24) fra Sandnes relativt lei av livet og hadde sårt behov for en ferie. Problemet var bare at hun ikke hadde noen å reise sammen med.

LES MER:

Løsningen på problemet ble at hun spontant kjøpte den billigste billetten hun fant - en chartertur til Kreta - og satte seg på flyet . Alene.

Det var noe som egentlig satt ganske langt inne hos 24-åringen.

Men da hun først hadde kommet seg av gårde viste det seg å bli en veldig positiv opplevelse. Derfor laget hun minidokumentaren «Jeg reiser alene» fra oppholdet, som i sommer ble sendt på TV Vest, hvor Flack jobber som reporter og bingo-vert.

Dette for kanskje å kunne inspirere andre til å gjøre det samme.

– Jeg tenkte at jeg umulig kan være den eneste som synes det er skummelt å dra på tur alene, så bakgrunnen for filmen ble å finne ut hvor skummelt og/eller gøy det er å dra på tur alene, og hva er det vi egentlig frykter? sa hun til oss etter første reise. Nå er det snart på'an igjen!

– Ett skritt av gangen

Onsdag 4. januar drar hun av gårde igjen. Reisemål: Bali, Indonesia.

– Altså, har du sett bildene som kommer opp hvis du googler Bali!? Jeg har alltid hatt utrolig lyst til å dra dit fordi det virker ganske «speis». Det virker som et fredelig, lekent og rart sted. Litt sånn som meg. Jeg tror vi blir en god match.

– Denne reisen blir større på flere måter! Sangat basar bagi saya - veldig stor for meg - som de sier på indonesisk. Eller på google translate, da.

– På hvilken måte blir denne turen større enn den forrige?

– Da jeg dro til Kreta, var det første gang jeg dro på tur alene, og det for å utfordre meg selv. Da valgte jeg et reisemål som ikke var fryktelig langt unna, i tillegg til at jeg hadde et reiseselskap i ryggen om noe skulle skje, sier Flack og fortsetter:

– Det var veldig betryggende når det føltes utfordrende nok i seg selv å legge ut på tur alene. En helt topp måte å starte dette «Jeg reiser alene»-eventyret på! Jeg tror veldig på det å ta ett skritt av gangen hvis stegene føles store, og jeg hadde ikke turt å bestille denne turen til Bali hadde det ikke vært for opplevelsen på Kreta.

– Jeg skal oppleve alt jeg kan!

Reisen til Bali er uten noe reiseselskap i ryggen. Dét er hun litt nervøs for:

– Jeg reiser omtrent til andre siden av jordkloden, og har nesten en hel måned hvor alt kan skje. Jeg vet ikke en gang hvor jeg skal bo, hvor gøy er ikke det? Eller. Skummelt! I tillegg skal jeg jo lage en hel serie ut av dette, det føles ganske stort.

– Hvilke planer har du for hva du skal gjøre der? Hva håper du å oppleve?

– Jeg tar det litt hakuna matata når det kommer til planer. Ta det som det faller seg, prøve å holde roen og bare la ting skje. På Kreta var ting litt mer satt ved at jeg visste hvor jeg skulle bo og sånn, mens jeg nå vil ha helt åpne kort. Men jeg har selvsagt googlet litt og notert meg noen ting jeg uansett vil få med meg.

Hun tenker i hvert fall å starte i Ubud og deretter dra innom Gili.

– Og så får jeg bare se. Én ting er sikkert, jeg skal oppleve alt jeg kan! Alt fra det mest kulturelle til det actionfylte. Jeg håper også veldig på at jeg kan bli kjent med noen lokale balinesere som kan være spennende å portrettere, og som jeg kanskje kan bo litt sammen med.

IDYLL: Fra første turen til Kreta.

10 ting Ellisiv gruer seg til

– Du gleder deg helt sikkert! Men gruer du deg litt, også?

– Åh. Jeg er mester i å grue meg til ting på forhånd. Det er vel litt derfor jeg starta med dette, for å utfordre den delen av meg - alt ordner seg som regel uansett, slapp av Ellisiv!

– Det bare tre uker til jeg reiser og jeg har kun én liste jeg har begynt å skrive på. Det er ikke pakkelista, for å si det sånn. Vil du høre?

– Ja!

– Ok. Her kommer 10 ting jeg gruer meg til:

1. På Bali er det dødsstraff for besittelse av kokain. Ikke at det har noe å si for min del, men tenk om noen skulle ha puttet noe i sekken min når jeg aner fred og ingen fare? Og ja, dette har skjedd med noen australienere, så SÅ paranoid er jeg ikke. Bare litt.

2. Flyreisen. Det tar 24 timer å komme seg ned dit. Jeg må knekke en natt i Dubai, og jeg aner ikke hva jeg skal gjøre der. Pluss jeg skjønner aldri hva som er lov og ikke i Dubai, føler du havner i fengsel for ingenting? Æ!

3. Jeg har ingen jeg kan kontakte om noe går galt. Jeg trøster meg med at det alltid finnes noen som kan hjelpe med hva enn det skulle være, tror jeg. Men det er litt freaky ikke å ha et reiseselskap i ryggen om noe skulle skjære seg.

4. Å kunne få denguefeber som slår deg helt ut. Og jeg vil i hvert fall ikke få det tre ganger - har lite lyst å komme hjem i en kiste.

5. Penger. Ingen tvil om at jeg er et surrehode til tider, og det at 1000 kroner = 1555.209,95 Indonesiske rupiah... Ja, det taler vel for seg selv.

6. Å kunne føle meg ensom. Eller å overkompansere for ikke å føle meg det. Det er litt slitsomt.

7. Transport. Å ta taxi er vel kanskje det skumleste med å være kvinne som drar på tur alene.

8. Tidssonen. DETTE stresser meg, tenk om jeg mister flyet mitt?

9. Miste flyet.

10. Dykking - som jeg har satt meg som mål å gjøre. Jeg HATER å snorkle. Kan man snorkle uten snorkel? Hadde vært så mye lettere.

Én ting hun faktisk gleder (grugleder, men vi tar det vi får) seg litt til, er ny tatovering. På Kreta fikk hun seg nemlig rastafletter og en tatovering under venstrefoten.

– Ny tatovering må det jo bli! Jeg har jo en høyrefot som står blank, så tips tas imot med takk. Hva skal jeg tatovere denne gangen? Noe på indonesisk? Vet ikke om jeg tør å google translate tatoveringen, tho - vil nødig bli en av de der reklamene hvor du bare har faila så sykt med skrivefeil. Eller. Det hadde jo vært litt gøy.

Sånn som denne, vet dere:

– Kickstarter 2017 på Bali

Forhåpentligvis er det ingen som planter kokain i sekken hennes, eller setter henne i fengsel i Dubai for noe hun ikke vet selv at hun har gjort galt. Kreta og Bali er nemlig små steg på vei mot noe større, så slikt har hun ikke tid til.

Ellisiv har satt seg et mål om en dag å kunne reise på en lengre backpacking-tur helt alene. Det er ikke noe annet enn frykten som stopper henne:

– Om jeg skal være dønn ærlig så føles det fortsatt som et steg jeg kanskje ikke er klar for å ta ennå. Kreta var fint, og jeg er glad for at jeg følte meg såpass trygg som jeg gjorde der, men jeg tror det blir noe helt annet å dra halve jorda rundt alene.

– Derfor tar jeg neste steg mot målet mitt, og kickstarter 2017 med å tilbringe hele januar på Bali. Bare meg og ryggsekken, og den kule «Saya bepergian sendrian»-genseren min. Det betyr «Jeg reiser alene» - håper ikke google translate kødder med meg nå!

LES MER:

Genseren er det gutta i Fløyel Shop som har laget.

– Shoutout til dem for tidenes «jeg søker kontakt»-genser. Haha!

Vil oppdage nye ting ved seg selv

Etter Kreta-turen satt Ellisiv igjen med en følelse av å være utrolig sterk. 24-åringen håper at hun kan oppleve et par nye ting ved seg selv mens farter rundt på Bali.

– Jeg er en person som tenker mye over alle de banale spørsmålene - sånn som hva er egentlig verden, jorda og universet? Jeg tror aldri jeg vil finne ut hva verden er, men jeg tror jeg kan finne ut hva verden er for meg - og det tror jeg at jeg kan gjøre kun ved å oppleve den.

– Håper bare ikke jeg blir like solbrent denne gangen!

«Jeg reiser alene 2» sendes på TV Vest i løpet av neste år.

KLAR, FERDIG, GÅ: Ellisiv skal bare feire jul og nyttår her hjemme først, så fyker hun av gårde mot varmere strøk.

Ellisivs 4 beste tips til deg som tenker på å reise alene

1. DRA! Hvis du tenker på det, bare dra! Om det så bare er til en annen by i Norge, en fjelltur, samme hva. Hvis du er litt som meg og kvier deg, så begynn i det små og bare gjør det. Det kommer kanskje til å føles rart i starten, men så er jeg sikker på at det blir det veldig veldig fint på et eller annet tidspunkt.

2. Ta med bøker. Gjerne inspirerende bøker av andre som har reist alene før deg har skrevet - det hjalp meg veldig i hvert fall! Og så er det fint å ha noe å gjøre hvis du sitter på kafé alene og ikke har lyst å kikke ut i lufta eller på alle andre som er i partall.

3. Sett deg et mål! Dette tror jeg var essensielt for meg når jeg ser tilbake på det, og er for så vidt det fortsatt. Jeg satte meg som mål at jeg ville inspirere andre til å gjøre det samme, og siden jeg er veldig glad i å lage film så ble det målet mitt. Det gjør det lettere for meg å kaste meg ut i ting når jeg vet at jeg har med meg deg på reisen, om det gir mening? Det trenger ikke være film, eller å inspirere, men jeg tror det kan være lurt å sette seg et personlig mål for reisen din. Selvutvikling for eksempel - det er jo den beste «bivirkningen» av å reise alene, spør du meg!

4. Ikke bruk sololje hvis du skal til et varmt strøk. Det går aldri bra.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* Mads tok permisjon fra jobben for å sykle ut i verden i ett år

LES MER:

* Eventyreren Jørn Bjørn (26) reiste Afrika på langs. Det resulterte i fem dager i fengsel, malaria og utforkjøring

LES MER:

* Christine (25) giftet seg i en skog i Portugal, har dykket med hai og krysset en elv med krokodiller

Publisert:
 1. Underholdning
 2. Reise

Personlig trener Helene (24) måtte rømme fra rutiner og hverdag for å finne seg selv igjen

Utad levde Helene Solvik Abusland (24) det «perfekte» liv. Innvendig slet hun. Vendepunktet kom da hun sa opp alle sine tre jobber, og reiste alene til Bali. Hun vil inspirere andre i samme situasjon til å bryte med fasaden.

Oppdatert:

Relaterte artikler

 1. LIVSSTIL
  Siren (23): – Jeg tør ikke å bli så glad i noen at det vil gjøre vondt når de drar
  4 ÅR SIDEN
 2. AKTUELT
  Runa (27) skal kjøre alene gjennom Norge: – Mange reagerer
  1 ÅR SIDEN
 3. LIVSSTIL
  Martin (24) og Maren (25) lever av å reise jorda rundt
  4 ÅR SIDEN
 4. LIVSSTIL
  For ett år siden tok livet til Sandnes-jenta Christine (25) en brå vending
  5 ÅR SIDEN
 5. LIVSSTIL
  Jimmys (36) tatoverings-skills har formet livet hans
  3 ÅR SIDEN
 6. LIVSSTIL
  Christine (25) fra Sandnes: – Livet er fantastisk hvis du lar det være det
  5 ÅR SIDEN