Tea (27) satser på butikkdrømmen: – Jeg tenkte bare «fader heller»

Tea Egenæs bak butikken «Små spor» hadde valget om å ta ut lønn, eller utvide. Hun valgte sistnevnte.

Publisert:
Tea Egenæs satser alt på utvidelsen av butikken sin «Små spor».

– Hva var det du spurte om igjen?

Tea Egenæs ler, oppgitt over sin egen skravling. 27-åringen har mye på gang om dagen, og engasjementet rundt de nye lokalene er stort og tidkrevende.

I oktober 2018 startet Egenæs opp barnelekebutikken «Små spor» i Stavanger sentrum. Siden den gang har hun bygget opp et godt utvalg, og kundenettverk.

– Det er nesten rart å kalle de kunder, for vi har blitt gode venner. Jeg har blitt kjent med folk jeg ellers aldri ville ha møtt, sier Egenæs.

Nå skal butikken flyttes til større lokaler, bare et par meter lenger opp i Søregata hvor hun holder til fra før. Lokalene har en mye høyere husleie enn nåværende lokaler, og dermed må Egenæs utsette å ta ut lønn en god stund til.

– Jeg visste at hvis jeg ville gjøre noe mer ut av «Små spor», så måtte jeg satse. Jeg tenkte bare «fader heller», og slik var det i gang, forteller Egenæs.

Tøft, men gjennomførbart

De nye lokalene har to etasjer, og i andre etasje skal det blant annet bli arrangert babysang en gang i uken.

Å ikke ha noen inntekt på et halvt år, høres vanskelig ut for mange - spesielt nå som det kanskje kan gå seks måneder til. 27-åringen bekrefter at det er mulig.

– Det går, man må liksom bare klare seg. Jeg har jo samboeren min som er i full jobb. Jeg har også sluttet å kjøpe klær for eksempel, og nå vil jeg ikke ha nye klær heller. Det er så mye forurensning med det, og jeg har blitt glad i klærne mine med nupper i, forteller hun.

Med oppbygging av et nytt og selvdrevet konsept, følger det utfordringer. Egenæs legger ikke skjul på at det har til tider vært tøft.

– Hadde jeg visst alt jeg vet nå fra starten av, så hadde jeg jo aldri gjort dette. Man må jo bare finne ut av det underveis, man kan ikke vite alt fra starten. Og alt kan løses, sier butikkgründeren og smiler.

– Hva kan det bli?

Vareutvalget i butikken har vokst med tiden, og «Små spor» holder seg til lik stil som alltid.

Egenæs har alltid hatt det jaget etter å skape noe, og ideen om «Små spor» kom da hun selv ble gravid for et par år siden.

– Jeg ville starte opp noe nytt. Konseptet er konsentrert, med rene og pedagogiske leker som engasjerer barna, i tillegg til at alt er kjønnsnøytralt, forklarer Egenæs.

Nå konsentrerer hun og samboeren seg først og fremst om å få klar den nye butikken, men Egenæs har store ambisjoner for fremtiden - selv om hun ikke helt vet hva de er enda.

– Jeg tenker jo at jeg har alle muligheter. Hvis dette går bra, så kan jeg jo utvikle det så mye som mulig! Jeg vet ikke, hva kan det bli? Jeg får følge med på merker og trender, og bare bli med. Vær nytenkende og ta imot andres innspill. Jeg tror det kan bli noe sykt kult. Når jeg blir gammel, vil jeg at «Små spor» skal være noe alle vet om!

MER FRA BYAS:

LES MER:

Pjolter og Punsj-gjengen åpner nytt utested i de gamle Kaffekanna-lokalene

LES MER:

Ny restaurant i de gamle Tango-lokalene: – Det blir et sted hvor du kan planlegge en helaften

LES MER:

Nå åpner Helga’s Bier Bar i Sandnes

Publisert:

Denne uken åpner butikken i nye lokaler - igjen

På drøyt to år har Små spor vokst ut av lokalene sine to ganger. Korona stoppet ikke planene for å utvide butikken.

Publisert: