TV-kokkens fire tips til deg som vil spise sunt på budsjett
Daniel Rouge Madsen har laget mat for presidenter, kongelige og kjendiser. Nå kan du lage en av hans studentretter på studentbudsjett!
Daniel har laget mat til kjente personer fra hele verden. Nå deler han tipsene sine med studenter eller andre som vil kutte litt i matbudsjettet.
Daniels fire tips for sunn og billig mat
Daniel sier det er viktig å ha i bakhodet at «man er det man spiser». Gode rutiner er derfor viktig for å ha et både godt og sunt forhold til maten man spiser.
Han har et par enkle tips enhver student – aller andre som har et stramt budsjett – kan følge:
1. Finn billige råvarer som en kan gjøre fantastiske ting med. For eksempel skank/kotelett/nakke/bog eller en hel kylling – i stedet for dyre biffer og fileter. Det krever litt mer planlegging, men det er verd det. Billig er også rotvekster, løk, kål eller bønner, kikerter eller ris.
2. Planlegg måltider ved tenke på, «hva er råvaren?», «hvilken retning føler jeg for: norsk, thai, amerikansk?», og kjøp med tanke på det.
3. Kjøp de fineste råvarene, de varer lengst. Rot i kjøleskapet fører til at man kaster mat, og det er dyrt!
4. Ha et basis-sortiment som oljer, eddiker, krydder og paste tilgjengelig.
LES OGSÅ:
Nikolai (25) fra Austre Åmøy er Norges beste baker
Stavanger har fått sin første midnatts-åpne matbutikk
Prøv denne oppskriften!
Yum! Billig, digg og ikke minst sunn mat er viktig når man er student.
Derfor har vi fått låne denne oppskriften til Daniel som du kan teste ut hjemme!
«Studie-boost» med rispapir, råkost, koriander og ingefærsaus
Dette trenger du:
- 12 risflak
- 1/4 mango, tynne skiver, strimlet
- 1/4 agurk, tynne skiver, strimlet
- 1/3 rød chili, finhakket
- 1/2 hodekål
- 1 gulrot, strimlet
- 1 vårløk, kutter i biter
- 4 ss koriander, fersk, hakket
- 1 ts soyasaus
Til ingefærsausen trenger du:
- 1 DL søt soyasaus
- 1 ts ingefær, revet
- 1/2 lime
Dette blander du!
Slik gjør du:
Bland ingrediensene. Skyll risflakene under lunket vann på begge sider. Legg dem deretter på en benk. Legg fyllet på dem, nærmest deg og rull fra deg, slik at enden rispapir er brettet rett over massen. Brett inn høyre, så venstre side. Rull fra den og lag den så stram som mulig. Til slutt ruller du dem i sesamfrø og deler dem i 4!
Bon appétit!
Denne artikkelen er publisert tidligere på Byas.no, men er hentet fram igjen til glede for nye lesere.
MER FRA BYAS:
Kommunen sier nei til skjenking i Gamle Stavanger
Tidligere Zouq-gründer starter ny pakistansk take away
Vennene ville finne på noe fett, da bestemte de seg for å ro over Atlanterhavet
Burger & Pizza Companiet har gjenåpnet den amerikanske dineren
Denne sørlendingen hjelper nesten 80.000 fattige studenter til å leve sunt
Må virkelig studenter leve på nudler og knekkebrød? Det mener ikke mat-influenser Karen Elene Thorsen (21), som daglig inspirerer nesten 80.000 studenter til å lage billig og sunn mat fra bunnen av.
Relaterte artikler
- LIVSSTILLite i kjøleskapet? Du kan komme langt med tre ingredienser!3 ÅR SIDEN
- LIVSSTILVegetarianerbesøk i jula? Dette gjør du!3 ÅR SIDEN
- LIVSSTILVegetarianerbesøk i jula? Dette gjør du!2 ÅR SIDEN
- LIVSSTILVegetarianerbesøk i jula? Dette gjør du!1 ÅR SIDEN
- LIVSSTILVil du drikke alkoholfritt? Slik lager du de beste drinkene4 ÅR SIDEN
- LIVSSTILSlik klarer hun seg med 500 kroner i uka til mat9 MÅNEDER SIDEN