TV-kokkens fire tips til deg som vil spise sunt på budsjett

Daniel Rouge Madsen har laget mat for presidenter, kongelige og kjendiser. Nå kan du lage en av hans studentretter på studentbudsjett!

Publisert:
Daniel Rouge Madsen gir deg her sine råd for et sunt og billig kjøleskap.

Daniel har laget mat til kjente personer fra hele verden. Nå deler han tipsene sine med studenter eller andre som vil kutte litt i matbudsjettet.

Daniels fire tips for sunn og billig mat

Daniel sier det er viktig å ha i bakhodet at «man er det man spiser». Gode rutiner er derfor viktig for å ha et både godt og sunt forhold til maten man spiser.

Han har et par enkle tips enhver student – aller andre som har et stramt budsjett – kan følge:

1. Finn billige råvarer som en kan gjøre fantastiske ting med. For eksempel skank/kotelett/nakke/bog eller en hel kylling – i stedet for dyre biffer og fileter. Det krever litt mer planlegging, men det er verd det. Billig er også rotvekster, løk, kål eller bønner, kikerter eller ris.

2. Planlegg måltider ved tenke på, «hva er råvaren?», «hvilken retning føler jeg for: norsk, thai, amerikansk?», og kjøp med tanke på det.

3. Kjøp de fineste råvarene, de varer lengst. Rot i kjøleskapet fører til at man kaster mat, og det er dyrt!

4. Ha et basis-sortiment som oljer, eddiker, krydder og paste tilgjengelig.

LES OGSÅ:

LES MER:

Nikolai (25) fra Austre Åmøy er Norges beste baker

LES MER:

Stavanger har fått sin første midnatts-åpne matbutikk

Prøv denne oppskriften!

Yum! Billig, digg og ikke minst sunn mat er viktig når man er student.

Derfor har vi fått låne denne oppskriften til Daniel som du kan teste ut hjemme!

Disse rullene av rispapir med råkost har Daniel laget, og sier de kan gi en aldri så liten boost når man studerer! Foto: Privat

«Studie-boost» med rispapir, råkost, koriander og ingefærsaus

Dette trenger du:

- 12 risflak

- 1/4 mango, tynne skiver, strimlet

- 1/4 agurk, tynne skiver, strimlet

- 1/3 rød chili, finhakket

- 1/2 hodekål

- 1 gulrot, strimlet

- 1 vårløk, kutter i biter

- 4 ss koriander, fersk, hakket

- 1 ts soyasaus

Til ingefærsausen trenger du:

- 1 DL søt soyasaus

- 1 ts ingefær, revet

- 1/2 lime

Dette blander du!

Slik gjør du:

Bland ingrediensene. Skyll risflakene under lunket vann på begge sider. Legg dem deretter på en benk. Legg fyllet på dem, nærmest deg og rull fra deg, slik at enden rispapir er brettet rett over massen. Brett inn høyre, så venstre side. Rull fra den og lag den så stram som mulig. Til slutt ruller du dem i sesamfrø og deler dem i 4!

Bon appétit!

Denne artikkelen er publisert tidligere på Byas.no, men er hentet fram igjen til glede for nye lesere.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Kommunen sier nei til skjenking i Gamle Stavanger

LES MER:

Tidligere Zouq-gründer starter ny pakistansk take away

LES MER:

Vennene ville finne på noe fett, da bestemte de seg for å ro over Atlanterhavet

LES MER:

Burger & Pizza Companiet har gjenåpnet den amerikanske dineren

Publisert:

Denne sørlendingen hjelper nesten 80.000 fattige studenter til å leve sunt

Må virkelig studenter leve på nudler og knekkebrød? Det mener ikke mat-influenser Karen Elene Thorsen (21), som daglig inspirerer nesten 80.000 studenter til å lage billig og sunn mat fra bunnen av.

Oppdatert: