Livsstil

Åtte typer venner du kommer til å få som student

Kanskje er du en av dem selv?

Publisert:
 • Line Pevik

Fadderuka begynner mandag. En god mulighet til å bli kjent med nye studievenner, og kanskje noen av typene du får høre om i denne artikkelen? FOTO: Jonas Haarr Friestad (arkivfoto)

Studentlivet er noe helt annet enn tiden på videregående, og det er også en tid for nye vennskap.

 • Følg Byas på Facebook!

Noen kommer langveisfra, andre har du delt by med siden du ble født. Noen tar studiene på blodig alvor, andre ikke. Her er åtte ulike typer venner, listet opp hos Elite Daily, du mest sannsynlig kommer til å få i løpet av studietida:

1. Nattugla

LES MER:

Her er programmet til årets fadderfestival

LES MER:

Student på boligjakt? Dette må du tenke på

Det er nærmest umulig å forstå hvordan denne vennen kommer seg til forelesning om morgenen, men på en eller annen måte får hun eller han det til. Enten de bare er oppe hele natta for å studere, se Netflix eller feste, er du rimelig sjalu på ugleenergien vedkommende har - spesielt når eksamenstiden nærmer seg.

2. Prokrastineringskongen

Prokrastinering = kronisk utsettelsesatferd.

Denne personen har null problem med å utsette ting til aller siste liten. To-siders innlevering med frist om to timer? Null stress.

3. Morosentralen

Du møter antakelig denne personen under fadderuka, og resten av studietiden er vedkommende nærmest en sentral for alt som er moro på campus. Han eller hun bryr seg ikke om hvilken ukedag det er, om et eventyr frister, kjører vedkommende på.

4. Vervdronninga

Vedkommende bruker nesten mer av studietiden på frivillige verv i linjeforeninga, enn på selve studiet. Timeplanen til slike personer er helt vanvittig, de er alltid opptatt, og nettverket deres er enormt. Bare pass på at de ikke ender opp med flere verv enn studiepoeng.

5. Den i et avstandsforhold

LES MER:

Forventer inntil 3000 deltakere til Fadderfestivalen. Det bekymrer FHI

LES MER:

Økning i kveldsundervisning på UiS: – Forstår ikke hvordan studiehverdagen skal gå opp

Selv om et fast forhold kanskje er det siste du tenker på, beundrer du den som klarer å holde på et avstandsforhold. De er søte når de Skyper, og du lar vennen din slippe frustrasjonen løs når påkjenningen av avstanden tar overhånd.

6. Den hjemmekjære

Det er nesten alltid noen som reiser hjem til hjemplassen sin, så godt som hver eneste helg. Vedkommende bor nær nok til at reisen er overkommelig, og du vil sannsynligvis bli med ei helg eller to, siden du selv kanskje ikke kan besøke gamle venner og familie like ofte.

7. Studienarkomanen

Du får garantert en venn som studerer mer enn nok for dere begge to. Slike studenter leser morgen, dag og natt, og karakterene deres ved slutten av semesteret viser at de definitivt mener alvor.

8. Den som blir ditt første studie-crush

Helt i begynnelsen blir dere venner, noe som er topp, men sommerfuglene som flakser i magen din peker mot en helt annen retning. Vips, du har ditt første studie-crush.

Publisert:
 1. Student
 2. Studentliv
 3. studier

8 harde sannheter om å være student

Å fordype seg i akademia og sanke studiepoeng (og gjeld) er mildest talt en god investering for mange av oss. Men selv om man slipper unna slikt som anmerkninger, gloseprøver og «Fredrik! Gå på gangen!», så er det ikke baaaare rosenrødt.

Publisert:
 • Fredrik Brimsø

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Fadderuken er i gang på UiS: Fest, øl, nye venner – og smittevern
  12 MÅNEDER SIDEN
 2. LIVSSTIL
  «Hvor mye betyr karakterene når jeg skal få meg jobb?»
  12 MÅNEDER SIDEN
 3. AKTUELT
  Neste uke kommer du til å se mange av disse på byen
  12 MÅNEDER SIDEN
 4. LIVSSTIL
  To venner er forelska i den samme personen. Hvordan løser man det?
  8 MÅNEDER SIDEN
 5. AKTUELT
  Karakterkravet har aldri vært høyere: Silje kom gjennom nåløyet
  11 TIMER SIDEN
 6. LIVSSTIL
  Flytte hjemmefra for første gang? Dette må du kunne
  12 MÅNEDER SIDEN