Livsstil

5 undervurderte serier du bør få med deg

Når du spør folk om serietips er det ofte mye av det samme som går om igjen. Her er noen alternativer.

Oppdatert:
  • BYAS

Ikke sett Fargo? Det bør du!

The Sopranos, Breaking Bad, The Wire går ofte igjen når en får serietips. Men hva skal du gjøre om du er ferdig med disse?

Her har du 5 topp-serier du kansje ikke har fått med deg.

#1. Rome

Jeg blir alltid skuffet når jeg snakker med folk som sier de elsker «Game of Thrones», men samtidig har de ikke sett en eneste episode av «Rome».

Sett bort i fra drager og ismonstere så har «Rome» alle de samme saftige ingrediensene som GoT; sex, krig, intriger og maktspill.

I tillegg er det basert på sann historie. Noe som betyr at mye av det du ser i serien har faktisk skjedd! Det gjør det ekstra kult.

Serien ble uheldigvis kansellert etter to sesonger, men de to sesongene som ble gitt ut er blant det beste som har blitt laget på seriefronten.

Disse selger mest øl i byen

#2. Gomorrah

Den italienske serien «Gomorrah» er basert på boken med samme navn, og tar for seg livet til en mafiaklan i Napoli.

Dette er en brutal og ærlig skildring av mafialivet, ikke den romantiserte versjonen vi har lært oss å elske på grunn av filmer som «Gudfaren».

Sesong 1 avsluttet med en intens cliffhanger og vi gleder oss noe enormt til sesong 2 kommer på HBONordic i mai.

#3. Fargo

Nå til dags som det er så inn å resirkulere gamle ideer og komme med unødvendige reboots, var det lett å være skeptisk da det ble annonsert at det skulle komme en TV-serie basert på Coen-brødrenes klassiske film «Fargo» fra 1996.

Men takket være genuin respekt for kildematerialet, og at Coen-brødrene faktisk har vært med på produksjonen, så viste det seg at denne perlen av en serie ikke bare var en verdig oppfølger til filmen, men det kan faktisk argumenteres for at den er bedre enn filmen.

Og akkurat som i filmen får vi her en perfekt blanding av svart komedie, krim og drama.

Noe for alle rett og slett!

Fjord Cat er tilbake i byen

#4. Banshee

Pupper, vold og rock n’ roll!

For å være ærlig så er handlingen i «Banshee» rett og slett absurd. Den syltynne plotten er kun en unnskyldning for å forflyttes fra en grafisk voldsscene til en annen.

Grunnen til at det funker? Jo, dette er en serie hvor skaperene er fullt klar over hvor over-the-top og barnslig den er. Her prøves det ikke å fremstille en 6. klassings våte fantasi som realistisk drama som i visse andre serier (hosthost «Sons of anarchy» host).

Takket være fargerike karakterer og heftig actionkoreografi er dette en serie som kan nytes for den lette underholdningen det er; en 80-talls actionfilm i serieformat.

#5. The Americans

Når du hører ordet spion ser du sikkert for deg James Bond på en eksotisk strand omringet av dyre sportsbiler og lettkledde bikinibabes.

I «The Americans» får vi en ikke fullt så glamarøs tolkning av hvordan det er å være spion. Seriens handling er satt til den kalde krigen og handler om to sovjetiske agenter som bor i USA, hvor de poserer som et lykkelig gift par.

Hvor ligger egentlig lojaliteten når du er pliktet til å tjene Sovietunionen samtidig som du har stiftet familie og oppdratt barn i Statene?

Det er bare en av mange problemstillinger Jennings-ekteparet må ta for seg i denne dystre thrilleren av en serie hvor samtlige av karakterene bare er små brikker i et politisk spill hverken de er klar over det eller ikke.

KRSby tester Indian Village

Tekst: Martin McKie.

Publisert:
Oppdatert:

5 undervurderte serier du bør få med deg

Når du spør folk om serietips er det ofte mye av det samme som går om igjen. Her er noen alternativer.

Oppdatert: