Marius Fuglestad (27) skal reise på ekspedisjon uten snus og med en jente han knapt kjenner

Med bare en ukes planlegging setter Marius Fuglestad (27) kursen mot Island, sammen med Maren Ueland (27). Snusen legger de igjen hjemme.

Publisert:
Marius Fulgestad lever av å være på ekspedisjon, og er livredd for A4-livet.

Han beskriver seg selv som en «Sandnesgauk», og har alltid elsket å være ute i naturen. Som elleveåring dro han på sin første overnattingstur alene.

Siden har det blitt mange turer og ekspedisjoner. Han har gått Norge på langs og tvers. Besteget Europas høyeste fjell, Elbrus, og verdens høyeste frittstående fjell, Kilimanjaro. Sist, men ikke minst har han padlet Alaska på tvers, som første nordmann og yngste skandinaver.

Nå skal han ut på nye eventyr sammen med Maren fra Bryne.

LES MER:

Slik får du billig, bilfri og kortreist ferie

Spontan ekspedisjon

Marius hadde egentlig planlagt å dra på verdens lengste rulleskitur. Men da han ble «far» til hundene Rago og Nanuq måtte han prioritere dem over å rulle gjennom Europa. Å sitte stille i sommer, klarte han derimot ikke. Rastløsheten har ført til en spontan ekspedisjon til Island.

– Vanligvis bruker man opp til et år på å planlegge en ekspedisjon som dette. Vi har i underkant av en uke, sier Marius og smiler. Han stresser ikke av den grunn.

– Jeg har aldri vært dårligere forberedt, og følget mitt har aldri vært på langtur før. Så dette kan bli veldig spennende.

Har dere alt i boks nå?

– Ja, stort sett. Utstyr, kart og mat er på plass. Og så klart flybilletter, som er det aller viktigste, sier 27-åringen.

Første tur med motsatte kjønn

Det er første gang Marius reiser på en lang tur hvor følget er av det motsatte kjønn. Han er spent på hvordan det blir.

– Jeg tror kvinner tenker mer fornuftige, og nyter turen mer enn gutter, sier Marius.

Reisefølget ble han kjent med gjennom sosiale medier. Maren studerer friluftsliv og hadde fulgt Marius sin Instagram over lengre tid. Slik begynte de å prate sammen, og da Marius spurte om hun ville være med på langtur, svarte hun ja.

– Vi har møttes noen ganger nå, og kjemien mellom oss er god. Jeg tror dette blir en spennende måte å bli kjent på, sier han.

LES MER:

På 70 dager skal Maria (26) gå Norge på langs

30 dager uten snus

Den største utfordringen på denne ekspedisjonen er noe underlig. Både Marius og Maren legger igjen snusen hjemme. Grunnen er Islands strenge forbud mot snus.

– Det er litt risky, men vi har bestemt oss for å legge igjen snusen hjemme. Vi har brukt denne uken før vi reiser på å forberede oss psykisk på det, sier han, og ler.

Marius er forberedt på at det kan resultere i humørsvingninger og abstinenser.

– Vi har tenkt gjennom forskjellige scenarioer, men er bestemt på at vi skal samarbeide og fungere godt som et team uten snus også, sier han.

LES MER:

Rune (35) har bodd ute i tre måneder: – Kollegene mine synes jeg er helt sprø

Neste stopp Nepal

Selv om han har en ekspedisjon fremfor seg, planlegger Marius allerede neste ekspedisjon. Da går turen til Nepal, for å sette personlige høyderekord. Høyeste til nå er Kilimanjaro som er 5895 meter over havet.

– Jeg vil gå til Everest Basecamp og avslutte med Island Peak i oktober, som er 6189 meter over havet. Planene er å kunne være guide for andre i fremtiden, og la andre få oppleve de naturgledene jeg selv får oppleve rundt i verden.

Vil du bestige Mount Everest da?

– Det er en drøm, men vi får se. Da skal jeg ha mer trening, og være 100% sikker på at det er noe jeg har lyst til, sier Marius.

Men først venter 500 kilometer til fots gjennom Island.

Publisert:

På 70 dager skal Maria (26) gå Norge på langs

Maria Stray Homme fra Voiebyen skal gå alene til fots gjennom Norge, fra sør til nord.

Publisert: