Livsstil

Så mange retter ble solgt under Spis Ute Uka

Til tross for dårlig vær store deler av uka, var det titusener som trosset både sludd og regn for å sikre seg måltider til rabatterte priser. Men noe rekordår ble det ikke.

Publisert:
 • Kristian Hole
48 spisesteder inviterte til rabatterte priser under årets Spis Ute Uka. På bildet ser vi biffsandwich-tilbudet til Torvet Bistro.

– Vi møtte store utfordringer med ekstremvær store deler av uka, med regn, snø, sludd, vind og holkeføre. Men veldig mange kristiansandere valgte likevel å benytte seg av denne unike muligheten å besøke byens spisesteder, til en rimeligere sum enn vanlig, skriver prosjektleder Henning Ross Vestavik og salg- og markedsansvarlig Morten Johansen i pressemeldingen.

Årets Spis Ute Uka ble arrangert fra 4. til 10. februar, med 48 spisesteder som serverte rabatterte hovedretter til 100, 125 eller 150.

70.549 solgte hovedretter

Avdelingsleder Heidur Sigurdardottir på Slakter Sørensen. Bildet ble tatt rett før årets Spis Ute Uka brakte løs fra 4. til 10. februar.

Siden konseptet ble lansert i 2010 har tallene på antall solgte hovedretter steget jevnlig, og det hele toppet seg med fjorårets rekordår med 83.111 solgte.

I år ble det ikke noen ny rekord, men arrangørene er likevel fornøyde med at så pass mange trosset været, noe som førte til at det ble solgt 70.549 hovedretter.

– Vi har mottatt rapporter fra byens spisesteder at 70.549 hovedretter ble servert gjennom festivalen. Dette betyr at Spis Ute Uka for fjerde året på rad har servert over 70.000 festival- hovedretter på en uke, står det videre i pressemeldingen.

– Som å ha lørdag hele uka

Kjøkkensjef på Slakter Sørensen, Per André Iversen (t.v.) og avdelingsleder Heidur Sigurdardottir i aksjon i forrige uke.

I forkant av den populære matfestivalen snakket KRSby blant annet med kjøkkensjef på Slakter Sørensen, Per André Iversen. Han beskrev matfestivalen som hektisk, men veldig givende.

– Under Spis ute-uka er det alle mann til pumpene. Det er egentlig som å ha lørdag hele uka. Det er blitt en matfestival som det er veldig gøy å være med på, sa Iversen.

Les også om vinkelneren Henrik (27), som har blitt norgesmester fire ganger

Prosjektleder for Spis Ute Uka, Henning Ross Vestavik og salg- og markedsansvarlig Morten Johansen. Nå gleder de seg til 10-årsjubileum i 2020.
Publisert:
 1. Mat og drikke
 2. Vær
 3. Kristiansand
 4. Restaurant

Her er årets Spis Ute Uka-meny

4. februar braker det løs med årets Spis Ute Uka i Kristiansand. 48 spisesteder inviterer folket til hovedretter til rabatterte priser.

Oppdatert:

Relaterte artikler

 1. LIVSSTIL
  Gjør seg klare for årets travleste uke
  3 ÅR SIDEN
 2. LIVSSTIL
  Mandag starter årets Student Ude Uga
  2 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  Slik gikk Spis for 100-uka: – Vi er kommet for å bli!
  1 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  Strålende fornøyd med resultatet: Lover ny 100-uke i Stavanger
  2 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  Disse er nominert til Byas-prisen!
  10 MÅNEDER SIDEN
 6. LIVSSTIL
  Lite planer? Her er fem gøye ting du kan finne på i helga
  3 ÅR SIDEN