Livsstil

KRSby-trynet: Freddie Johansen

Han er den eneste DJ-en som skal spille på alle kristiansandsfestivalene i sommer, han har hoppet i fallskjerm over 700 ganger og er en skikkelig adrenalinjunkie. Denne ukas bytryne er DJ Freddie!

Oppdatert:
 • Damares Stenbakk
Ukas bytryne er DJ Freddie! Kristiansanderen skal spille på Palmesus, Q25 og Skral denne sommeren. Foto: Damares Stenbakk

- Navn: Freddie Johansen, alias DJ Freddie.

- Alder: 47 år.

- Yrke: DJ i et produksjonsfirma, jobber på festivaler, fallskjerminstruktør, og har en bachelor i idrett.

- Sivilstatus: Singel, men har ei god venninne 😉

- Bytrynefaktor: En svært sosial fyr, som er den eneste DJ som skal spille på alle Kristiansand-festivalene: Q25, Skral og Palmesus.

– Hvem er du?

– Jeg er en kristiansander som er veldig glad i musikk, og har jobbet som DJ siden jeg var 16 år. I lange perioder spilte jeg faktisk i store deler av Europa og på flere festivaler.

– Jeg har jobbet på kontoret til Quartfestivalen i tre år, og spilte der for første gang i 1995. Det blir nostalgisk å spille der i år! I tillegg er jeg også veldig involvert i Palmesus, og vært med siden det startet – det er hjertebarnet mitt.

[sc name=»Relatert klikksak» ]

Foto: Damares Stenbakk Selv om Freddie har spilt i store deler av Europa, er han en hjemmekjær Kristiansander. Foto: Damares Stenbakk

– Hvordan fant du ut at du ville bli DJ?

– Da jeg bodde på Hånes som ung, var det et barnediskotek som jeg startet å spille på. Jeg spilte også mye hjemme, og i platebutikken en kompis av meg jobbet i.

– Da jeg var 16 fikk jeg spille på et studentsted i Grimstad, selv om jeg egentlig ikke var gammel nok til å komme inn. Deretter åpnet mulighetene seg – og siden har jeg spilt i blant annet London, Budapest og Island.

Jeg er glad i musikk som får beina til å danse og får deg i godt humør.

– Hva vil du si er din musikksjanger, da?

– Jeg er nok ikke som Fedde le Grand, men jeg ser alltid an stemninga. På Palmesus skal jeg spille ganske tidlig den lørdagen, da må jeg spille litt rolig beach-sound så folk kan ta seg en drink og kose seg.

– Hadde jeg spilt på klubben ville det vært mer progressiv house, så jeg legger til rette hvor jeg spiller. Jeg er glad i musikk som får beina til å danse og får deg i godt humør.

[sc name=»Facebook-teaser» ]

Foto: Damares Stenbakk Det er ikke bare musikk og fallskjermhopping Freddie Johansen brenner for – akkurat nå jobber han mot å få hjelpe vanskeligstilte barn og ungdom. Foto: Damares Stenbakk

– Hva jobber du hardest mot akkurat nå?

– Nå er det å kunne få jobbe med vanskeligstilte ungdom, det ser ut som jeg får jobb med det til høsten. Jeg har jo tatt en bachelor i idrett og velferdsrett jus, egentlig burde jeg tatt sosionom, men idrett og friluftsliv var så gøy.

– Du er jo den som skal spille på alle Kristiansand-festivalene denne sommeren, hva kan folk forvente seg av DJ Freddie?

– På Palmesus skal folk kunne kose seg i sola på stranda med god musikk og noe godt i glasset. Folk skal få en god opplevelse! På Q25 blir det mer eldre artister som Underworld og Basement Jaxx, som jeg har jobbet med tidligere og hatt med på nachspiel.

[sc name=»SVADA» ]

DJ Freddie under fjorårets Palmesus. Foto: Privat DJ Freddie under Palmesus i fjor – han forsikrer at det vil bli Ibiza-stemning i år! Foto: Privat

– Og på Skral skal jeg spille på noe som heter sync bar, da blir det mer fart – da må folk gå ut til en bar som ligger i vannet, litt Ibiza-stemning blir det.

– Du er også fallskjerminstruktør. Er du en adrenalinjunkie?

– Ja, jeg vil jo si det! Jeg er spesielt glad i å hoppe fra fjell med vingedress. Mitt første hopp var i 1992, og siden har jeg gjort over 700 hopp.

Et av flere fallskjermhopp Freddie har utført. Foto: Privat Freddie betegner seg selv som en adrenalinjunkie. Her er et av veldig mange fallskjermhopp han har utført. Foto: Privat

Jeg er glad i å hoppe fra fjell, og har gjort over 700 hopp.

– Jeg er også den eneste tandeminstruktøren (en erfaren fallskjermhopper man blir spent fast med, journ.anm.) på Sørlandet. Det kom en 83 år gammel mann jeg hoppet tandem med, og han var så glad for at han ble tatt godt imot av Kjevik fallskjermklubb. Miljøet der er veldig bra.

– Hvorfor er Kristiansand verdens beste by å bo i?

– Fordi vi har mange bra festivaler som Palmesus, vi har Bystranda, og sommeren her er helt fantastisk! Når det er fint her, er det som å være i syden. Og jeg er glad i utelivet her, selv om det gjerne kunne vært flere utesteder.

– Hvor er du ti år fram i tid?

– Ti år fram i tid jobber jeg med vanskeligstilte barn. Jeg er kanskje gammel, men hopper fremdeles fallskjerm. Og holder på med det jeg liker.

– Hvilke kjendiser ville du…?

Freddie kunne tenkt seg "til døder skiller oss ad" med den barbadiske sangeren Rihanna. Foto: FREUTERS/Mario Anzuoni Freddie kunne tenkt seg «til døder skiller oss ad» med den barbadiske sangeren Rihanna. Foto: FREUTERS/Mario Anzuoni

– Hatt for èn natt:Lady Gaga, hun virker så sprø. Ha ha.

– Tatt med på date:Taylor Swift, vi ville reist på en romantisk tur til Paris, om jeg hadde hatt nok penger.

– Giftet deg med:Rihanna! Jeg tror jeg hadde blitt forelsket i henne hver gang hun snakket, hun er veldig vakker.

– Hvilke tre låter får deg i partyhumør?

1. Swedish House Mafia – Greyhound

2. Underworld – Rez

3. Hardfloor – Yeke Yeke

– Har du noen favorittserier?

1. Big Bang Theory

2. Prison Break

3. The People vs. O.J Simpson: American Crime Story

– Og filmer?

1. Gudfaren

2. Scarface

3. A Beautiful Mind– Jeg er fascinert av virkelige folk som presterer noe.

ENTEN/ELLER

- iPhone/Android

- Buttselfie/Faceselfie

- Skjegg/Babyface – Huff, jeg hater skjegg på meg selv.

- Burger/Sushi

- Kvadraturen/Sørlandssenteret

- Hund/Katt – Jeg hadde faktisk en perser i ti år.

- Kick/Harveys

- 10 millioner kroner/Være gift med Rihanna <3

Publisert:
Oppdatert:
 1. Kjevik
 2. Palmesus
 3. Q25
 4. Rihanna

Sophie Elise: – Sørlandsgutter er supersøte!

Blogger og DJ Sophie Elise Isachsen (21) digger at folk finner hverandre på dansegulvet, og smelter av kristiansandere.

Oppdatert:

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Julia Wong (21) fra Sandnes kan innta Stortinget neste år, men hvem er hun egentlig?
  5 ÅR SIDEN
 2. LIVSSTIL
  KRSby-trynet: Kim A. Melby
  5 ÅR SIDEN
 3. LIVSSTIL
  KRSby-trynet: Kathrine Wallevik Hansen
  5 ÅR SIDEN
 4. LIVSSTIL
  Inn i klesskapet: Karoline Steinnes
  5 ÅR SIDEN
 5. LIVSSTIL
  KRSby-trynet: Abdirahim Farah
  5 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT
  Disse KRSby-sakene ble mest lest i juli
  5 ÅR SIDEN