Kristine (34) fikk sjokk da hun så bildene hun hadde tatt av seg selv

– Jeg var en arbeidsnarkoman, og det med livet som innsats.

Oppdatert:
  • Magnus Ekeli Mullis
SLAG: - Jeg merket at det ene øyet var lenger nede enn det andre, forteller Kristine Bornø Haukebøe. Etter hvert viste det seg at hun hadde fått slag.

En uke etter at hun opprettet en blogg for klesbutikken sin, My Little Bandit, bestemte Kristine Bornø Haukebøe seg for å leke seg litt med den nye linsen hun hadde kjøpt til kameraet. Da hun satte seg ned for å redigere selvportrettene, fikk hun sjokk.

– Jeg merket at det ene øyet mitt var lenger nede enn det andre, noe jeg ikke hadde merket så godt i speilet. Det fikk meg til å reflektere litt over endringene jeg har gått gjennom i det siste, og jeg bestemte meg for å skrive personlig, sier Haukebøe.

Resultatet endte med blogginnlegget «My story», som 3000 klikket seg inn på i løpet av få dager.

LES MER:

- Lars Daniel (27) vil ha din hjelp til å løpe inn 250.000 kroner til kampen mot kreft

JOBBET MYE: Å drive både butikk og nettbutikk for "Kidså" og "My Little Bandit" gikk utover familielivet for Kristine , som jobbet både dag og natt.

Slag i lillehjernen

Innlegget tar for seg hvordan Haukebøe fikk hjerneslag (se faktaboks under), bare 33 år gammel, mens hun var på påskeferie. Helsevesenet oppdaget ikke at hodeverk og synsforstyrrelser kunne være et hjerneslag, også for et så ungt menneske.

Selv etter at smertene ble større og hun ble innlagt, tok det tre uker før legene fant ut at det dreide seg om hjerneslag. Likevel gikk det forbløffende bra med Haukebøe.

LES MER:

- Maren var bare 15 år da hun og moren startet Cadell Design sammen. I fjor omsatte de for fire millioner kroner

--------------------

#### FAKTA: Hjerneslag

- Hjerneslag er et plutselig tap av kroppsfunksjoner på grunn av forstyrrelser i hjernens blodsirkulasjon.

- Blodpropp er årsaken i 80 til 85 prosent av tilfellene.

- Typisk for hjerneslag er at symptomene kommer meget raskt. 90 prosent av slagpasienter har ett eller flere symptomer: talen blir utydelig, smilet blir skeivt på grunn av lammelser i nervene og personen klarer ikke løfte begge armene over hodet.

Kilde: Norsk Helseinformatikk

-----------------------

– Jeg hadde fått et alvorlig slag i lillehjernen, og mange leger er i ettertid blitt fascinert over at jeg ikke har tatt mer skade av det. Jeg sliter ikke med motorikk eller tale, og eksempelet mitt er til og med blitt vist frem som et sjeldent tilfelle på en legekonferanse, sier hovedpersonen selv.

Men da hun ble liggende på sykehuset i to måneder, dukket mange tanker opp i hodet. Først kjente hun på dødsangst, men da hun ble forsikret om at hun kom til å overleve, tenkte hun på hvordan hun hadde levd livet hun var i ferd med å forlate.

– Jeg jobbet med to ulike butikker og nettbutikker. Jeg var en arbeidsnarkoman, og det med livet som innsats. Jeg skjønte at vi arbeider for å leve, ikke motsatt.

LES MER:

- Når sola forsvinner, må du være ekstra oppmerksom på helsa

BUTIKK: Emilie Karlsen Haukebøe er 5 år og stolt modell for tante Kristine Bornø Haukebøes barneklær fra My Little Bandit.

Solgte butikken

Da hun kom hjem fra sykehuset, sa hennes ni år gamle datter «mamma, du er aldri hjemme. Jeg ser deg aldri». Der og da bestemte Haukebøe for at arbeid fikk være arbeid. Hun solgte butikken «Kidså», og fokuserte på å jobbe effektivt med hjertebarnet «My Little Bandit», og bruke mye mer tid på ektemannen Thomas og ungene.

– Det har funket. Nå er jeg der når ungene kommer hjem, og jeg jobber heller litt når de har lagt seg. Jeg har fått et bedre familieliv.

Haukebøe tenker ofte at det er paradoksalt at det skulle et hjerneslag til før hun innså hvor viktig det hun følte det var å prioritere familien, og råder andre til å sette en fot i bakken.

– Mitt råd er at folk må senke over hva de bruker tiden sin på, for i morgen kan det være for sent. Prioriter det som betyr noe for deg. Du får tid til det du vil ha tid til, hvis du prioriterer det, sier Haukebøe.

LES MER:

- UiS bryter loven med ulovlig pengeinnkreving av studenter

Publisert:
Oppdatert:

SO på Magasin Blaa er årets sentrumsbutikk

SO ble overrasket med blomster, ballonger og diplom da de fikk vite at de er kåret til årets sentrumsbutikk.

Oppdatert: