Livsstil

Åpner afterski-bar 150 meter fra konkurrenten

To danske afterski-konsepter, velkjent fra festgata Jomfru Ane Gade i Aalborg, inntar nå Kristiansand.

Publisert:

 • Henrik Ihme

Roger Sande i Mat & Uteliv sier at han gleder seg til åpningen av den nye afterski-baren i Tollbodgata. Her blant arbeiderne som holder på med å utvide og pusse opp lokalet. FOTO: Kristin Ellefsen

– Dette gleder vi oss veldig til, sier Roger Sande i Mat & Uteliv, til KRSby.

Blant bygningsarbeiderne som bygger om gamle Tollboden forteller han om den nye afterski-baren som skal være på plass før jul.

Zwei Grosse Bier Bar er utviklet av dansken Henrik Foget Jensen, som kom på ideen da han arrangerte skiturer til Østerrike. Kjeden har ti barer i Danmark. Den største ligger med tre etasjer i Jomfru Ane Gade i Aalborg.

Dansing på bordene, store øl og livemusikk er blant stikkordene når det legges opp til afterski-fest som skal gi en smak av de største destinasjonene i Alpene, og Mat & Uteliv blir første franchisetaker av konseptet i Norge. Men flere er planlagt:

– Vi har inngått en partneravtale med Mat & Uteliv om etablering av ytterligere fem, seks steder i Norge, skriver Foget Jensen i et presseskriv.

LES MER:

Populær afterski-bar åpner i Kristiansand

Full afterski-fest i Zwei Grosse Bier Bar i Aalborg. FOTO: Pressebilde

Utvider lokalet

Arbeidet med å utvide lokalet, som tidligere huset Tollboden Burger Bordello, er i full gang. Lokalet blir på rundt 500 m², som er dobbelt så stort som det har vært. Aldersgrensen blir 20 år.

Det er første gang restaurantkonsernet, som omsatte for over 100 millioner kroner i fjor, inngår en slik franchiseavtale. Sande sier han har jobbet lenge med å hente konseptet til Kristiansand – lenge før han hørte om etableringen av Heidi’s Bier Bar, som nylig meldte sin ankomst til byen.

Selv om det er langt mellom skibakkene i Kristiansand, vil bare 150 meter skille de to nye afterski-barene. Men Sande sier at han er avslappet med tanke på konkurransen.

LES MER:

Hvor ble halvliteren av, egentlig?

Tollboden Burger Bordello har flyttet ut av det gamle lokalet for lengst. Før jul åpnes dørene for Zwei Grosse Bier Bar. FOTO: Kristin Ellefsen

– Vi tror dette er et konsept som vil fungere godt i Tollbodgata, sier Sande, og legger til at han ikke kjenner mye til den tilsvarende satsingen i Vestre Strandgate.

– Er det plass til to slike barer i Kristiansand?

– Ja, det tror jeg. Konkurranse er alltid sunt. Det er ikke lett å si hvordan det vil bli, men jeg tror det er bra for begge parter, sier Roger Sande.

Første gang i Norge

Henrik Foget Jensen er sikker på at hans konsept vil bli en suksess i Kristiansand, når det krysser Skagerrak for første gang.

– I Danmark har vi høyt besøk av nordmenn, og vi har bevist at vi er gode på dette. Så det er opplagt å utvide til Norge, sier han til KRSby.

Om konkurrenten sier han dette:

– Vi ser på dem mer som en tyroler/oktoberfest-bar, som også har begynt å profilere seg som afterski. De er en god konkurrent, og jeg tror at begge kan gjøre det bra i Kristiansand.

Heidi’s Bier Bar er eid av det danske konsernet Rekom Group, og finnes allerede i flere norske byer.

Frederik Mygind, regional direktør i Rekom Norge, har følgende å si om situasjonen:

– Vi er positivt innstilt til at det åpner et annet afterski-konsept i Kristiansand. Vi har fullt fokus på vårt eget konsept, og gleder oss uansett til å åpne i Kristiansand, skriver han i en epost til Fædrelandsvennen.

LES MER:

Disse utestedene selger mest øl i byen: – Konkurransen har blitt hardere

Publisert:

 1. Kristiansand
 2. Øl

IKKE BRUK Skroter afterski-konsept – gjenåpner Tollboden

Etter et drøyt år velger Mat & Uteliv å stenge afterski-baren Zwei Grosse Bier bar i Kristiansand.

Oppdatert:

 • Christina Stenbek Østtveit

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Populær afterski-bar åpner i Kristiansand
  2 ÅR SIDEN
 2. LIVSSTIL
  Barbarossa i nye lokaler med endret aldersgrense
  1 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  Helga’s Bier Bar åpner i Sandnes
  1 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  Skuffede ansatte etter Hall Toll-salget: – Jeg har aldri vært på Heidi’s, men det høres ut som en evigvarende Oktoberfest.
  2 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  Nå blir det Heidi’s Bier Bar, lederhosen og tyrolerkjoler på Hall Toll
  2 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT
  Bli med på innsiden: Slik blir Heidi’s Bier Bar
  1 ÅR SIDEN