Livsstil

Joakim ville gå fra «fat to fit» før han giftet seg. Slik gikk det!

Sjekk forandringen! Joakim Løschbrandt har gått fra «fat to fit» på ett år!

Oppdatert:
 • Lena Rustan Fidjestad

Før- og etterbilder. Bildet til venstre er fra 1. juli i fjor, mens bildet til høyre ble tatt 26. juni i år. Foto: Magnus Frantzen.

Omtrent på denne tiden i fjor bestemte mannen med den «mishandlede pæreformen» seg for å steppe opp gamet – ett år før han skulle til alters med sin vordende brud, den 20. juni 2015.

Fra å være flyktig medlem på ulike treningsstudioer, begynte Joakim Løschbrandt å ta PT-timer i garasjen til Magnus Frantzen. Han byttet ut sofakos og øl med vekter. Nå var det på tide å gjøre noe med det han beskrev som en «pill råtten kropp som kunne tilhørt en 40-åring.»

- LES OGSÅ: «Fat to fit» før bryllup

Joakim Løschbrandt og Camilla Løschbrandt

**– På bryllupsdagen må man peake! Det er den dagen i livet hvor man skal se aller best ut. Etter det gjør det ikke noe om kroppen forfaller igjen. Man kan vise frem bildene senere, spøkte Joakim for et år siden, da

LES MER:

KRSby besøkte ham på trening

.**

Ned 17 kilo

Men hvordan er synet på trening nå – ett år senere? Vi tok en prat med det nygifte ekteparet for å høre om hvordan året med hardtrening har gått.

– Jeg har gått ned 17 kilo totalt. Jeg gikk fra å veie 97 kilo til rundt 80. Jeg har gått ned utallige størrelser i klær, og bruker i dag klær jeg aldri trodde jeg skulle komme inn i. Det er dyrt å bli tynnere, smiler Joakim.

DSC02216

I garasjen har Joakim fått bryne seg på funksjonell, intensiv og variert trening. Det har blant annet vært en kombinasjon av styrke og utholdenhet.

– I begynnelsen var jeg på formnivå med damene på 45 år – og selv de slo meg. Men jeg er målbevisst – og når jeg vil bli god i noe, så får jeg det til. Resultatene kunne vært bedre, men jeg føler likevel at jeg har peaket, forteller Joakim.

Fornøyd brud

Kona Camilla Løschbrandt forteller at resultatene fort ble synlige.

– Jeg merket størst forskjell fire måneder etter treningen begynte. Det var da han gikk mest ned i vekt, forteller hun.

Joakim før, underveis og etter

I tillegg til at hun synes ektemannen har blitt veldig fin, har hun også lagt merke til andre forandringer.

– Han har blitt mer selvsikker, selv om han var det fra før av også. Energien har økt, og kroppsholdningen har blitt bedre, beskriver Camilla.

– Jeg ser opp til Joakim. Selv trener jeg litt, stopper opp, og trener igjen. Jeg skulle ønske jeg var som ham, skryter hun.

– Trodde jeg skulle dø de første gangene

Joakim mener det handler om å komme seg over den første måneden med trening og blodsmak, så blir det bedre.

– De første dagene trodde jeg at jeg skulle dø. Jeg lå nede i fem timer og var kvalm etter øktene. Så ble det bedre og bedre. Til slutt ble jeg faktisk avhengig av å bli dritsliten. Det er som en rus, forklarer han.

IMG_8527

Joakim og Magnus kickstartet sommeren med et treningsprogram bestående av daglige, harde treninger.

– Jeg fortsatte med å trene seks ganger i uka en stund, og det funket fint. I vinter roet jeg det ned til tre økter, og har siden holdt meg til det. Jeg fant ut at jeg personlig tjente på å hvile litt, forteller Joakim.

Fortatt glad i øl

Treningen har også ført til andre gevinster. Blant annet føler 25-åringen seg friskere og raskere, og har ikke hatt én sykedag siden sommeren i fjor.

– Før var kroppen min skjør, men nå føler jeg at jeg kan få til alt jeg vil, og at kroppen tåler det meste. Jeg kjenner kroppen min bedre, og har lært ting jeg ikke har kunnet siden jeg var liten. Jeg leker mer, og driver med gymnastikk, står på hender og tar spensthopp, sier han.

1812499-7-1414937934986

Men selv om Joakim har vært aktiv på treningsfronten, har ikke den ølglade brudgommen gjort endringer i kostholdet. Likevel raste Joakim ned i vekt, og han kom til et punkt hvor han følte han ikke kunne bli tynnere enn han allerede var.

– Det finnes en grense for hva som er fint. Jeg har funnet ut at jeg vil kose meg og holde meg i form samtidig.

– I starten konsentrerte vi oss kun om trening, og lot kostholdet vente. Med unntak av at jeg trappet ned på øldrikkingen. Sakte men sikkert har øl-inntaket økt igjen. Jeg vil motbevise at du blir feit av å drikke øl, så lenge man trener ved siden av, spøker brudgommen.

joakimløsch2

– Bryllupet er ferdig, og målet er nådd. Hva nå?

– Treningen har blitt en vane – rett og slett en ny livsstil, så jeg kommer til å fortsette. I år skal jeg ta det litt roligere i sommer, og ha sommerferie – det tør jeg nesten ikke å si til Magnus, ler Joakim.

- LES OGSÅ: Dette irriterer oss mest på treningssenteret

- LES OGSÅ: Slik får du mest ut av treningen, på kortest mulig tid

- LES OGSÅ: Fem måneder skiller disse bildene: Slik ble festløven Marius (25) treningsfrelst

– Rått hvor stor forskjell det er

Joakims personlige trener, Magnus Frantzen, forteller om et år med stor fremgang.

– Han var av typen som gikk fra jobb, og rett hjem til sofaen og øl. Slik så han ut også. Joakim var veldig utrent både på utsiden og innsiden. Det er ganske rått hvor stor forskjell det er. Vi gikk fra at jeg trente ham, til at vi trente sammen en gang i uka.

1812499-7-1414938060849

Den første treningen var ifølge Magnus av tilsvarende aktivitet som Joakims oppvarmingsøvelser er nå. Ifølge treneren har Joakim blitt sterk og flink. Trening har gått over til å bli en hobby.

-For meg er det viktig at ikke bare utseendet og muskler blir et mål. Man får også positive gevinster i form av helse. Det viktigste han har lært er å ha en balanse i forhold til kosthold og trening. Her har det ikke vært diett eller et strengt regime, forklarer Magnus.

- LES OGSÅ: Dette er viktig når folk velger treningssenter

- LES OGSÅ: Maren fra Kristiansand er Norges beste treningsblogger

- LES OGSÅ: – Trening smaker best sammen med andre

I bryllupsgave fikk Joakim vektløfterstang av Magnus, slik at han kan trene også i sin egen garasje. Camilla fikk PT-timer.

– Nå er det hennes tur! Hun skal bli fit for bryllupsreisen, ler Magnus.

Publisert:
Oppdatert:
 1. Bryllup
 2. Trening

Slik trener du hele kroppen på kun 10 minutter

Vi utfordret treningsbok-debutant Magnus Frantzen til å dele en effektiv økt som du kan gjennomføre hjemme i din egen stue. Sjekk videoer i saken!

Oppdatert:

Relaterte artikler

 1. LIVSSTIL
  Irelin (20) sikter mot seier i bikinifitness
  5 ÅR SIDEN
 2. LIVSSTIL
  Ida gikk fra ett til fire måltider – slanket bort 32 kilo på 9 måneder
  4 ÅR SIDEN
 3. LIVSSTIL
  Slik trener du hele kroppen på 10 minutter
  4 ÅR SIDEN
 4. LIVSSTIL
  Crossfit: – Kan ikke trene raskere eller bruke tyngre vekter enn man klarer
  5 ÅR SIDEN
 5. LIVSSTIL
  Fra 98 kg til fitnessutøver: Slik halverte Joanna (27) vekten sin
  6 ÅR SIDEN
 6. LIVSSTIL
  Er det mulig å gå ned 10 kilo på en uke?
  5 ÅR SIDEN