Livsstil

Årets nyheter og trender på treningsstudioene

Thai Chi-yoga, trening over internet og afrikansk dans. Her er årets nyheter på treningsstrene.

Flere av byens treningssenter har nyheter på vinterplanen. Foto: Fotolia

Aquarama Trening

Aquarama

– Nytt i år er blant annet Thai Chi-yoga, pilates med vekter og areodans. Vi har også økt antall gruppetimer generelt med rundt 4-5 timer ekstra i uken. I slutten av januar starter vi en løpegruppe som trener mot blant annet Sommerløpet, sier daglig leder Kjersti Ågedal-Mortensen.

– Både høyintensiv og effektiv trening, som crossfit og avslappende treningsformer er populært for tiden. Det er viktig å roe seg ned og slappe av med mykere øvelser, som yoga og pilates, legger hun til.

SATS Elixia

SATS Elixia

– Vi har begynt med online training. Det er instruktører i SATS Elixia som har laget videoer ut i fra våre egne timer. Har man ikke tid til å komme på treningssenteret, kan du altså trene hjemme, sier daglig leder Bente Vatneli.

– Dans er i vinden, så vi har et nytt konsept kalt African House, hvor man kan danse afro til housemusikk. Ellers tror jeg kroppsvekttrening og løping fortsatt kommer til å være trendy fremover, sier Vatneli.

Friskis & Svettis

– Vi har begynt med sirkeltrening i år, som er intensiv styrke- og kondisjonstrening. Vi er allerede i gang med det på Søm, og i dag starter vi på Justvik. Det har fått positive respons på Søm, sier administrasjons/utdanningsansvarlig Eva Nesje.

– Vi satser på enkel og effektiv trening som alle kan henge med på, det er det de fleste ønsker. Yoga og andre nisjetreningsformer tilbyr vi ikke, men kanskje vi henger oss på trenden etter hvert, sier Nesje.

Har du husket å stemme fram #byensbeste treningssenter?

Spicheren

spicheren

– Vi har nye dansetimer. Dance Aerobic og Urban Dance er nyoppstartede i år. Urban Dance er en videreføring av danser vi har hatt tidligere som burlesque, og er også litt afroinspirert, sier produktsjef og instruktør Heidi Irborg.

Spring Rona

spring_rona1-1024x643

– Nå starter vi med offroad sykkelgruppe også for kvinner, hvor vi skal sykle i terrenget i nærområdet. Det har vært veldig populært med 60 påmeldte, sier daglig leder Lene Røstad.

– Vi satser også ennå mer på mindfulness og meditasjon, fordi folk trenger også en rolig økt. Medisinsk, yoga, kreftpasienttrening og gravidtrening er nye timer vi tilbyr, sier Røstad.

Stem fram #byensbeste treningssenter

Publisert:

Oppdatert:

 1. Aquarama
 2. Trening

Her kan du stemme fram #byensbeste treningssenter!

Hvem har det beste treningstilbudet i byen? Nå kan du stemme fram din favoritt, basert på lesernes nominasjoner!

Relaterte artikler

 1. LIVSSTIL

  I høst satser treningssentrene på crossfit, trampoline og ski

  4 ÅR SIDEN
 2. LIVSSTIL

  Her åpner det nytt Yogastudio

  5 ÅR SIDEN
 3. LIVSSTIL

  Hvilket treningssenter er #byasbeste? Her er de nominerte!

  4 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT

  Se hvem som flytter inn over Checkpoint Charlie

  5 ÅR SIDEN
 5. LIVSSTIL

  Shapes åpner i sentrum: – Noen vil si dette er galskap

  3 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT

  Selina (18) skal lære Kristiansand å shake på rumpa

  5 ÅR SIDEN