Ti gode råd: backpacking

Lyst å backpacke? Da er disse rådene greie å sjekke ut!

Publisert:
Legge ut på langtur? Da kan det være greit å lese backpacker-rådene først. Her fra Firenze i Italia. Foto: Martin Mark Soerensen / Stockphoto.com.

Nettstedet Studentuniverse.com har satt opp en oversikt over gode backpacker-råd.

1. Pakk lett Pakk så lite som mulig – less is more! Altså: Ikke ti par jeans… Har du lite begasje, så slipper du å betale overvekt på flyet.

2. La verdisakene ligge hjemme Dropp de dyre smykkene når du drar på tur. Ting du absolutt ikke kan miste, bør bli liggende hjemme.

3. La noen vite hvor du er Det er nødvendigvis ikke så gøy å fortelle hvor du er, men men noen er glade i deg! Og noen hjemme bør vite hvordan de skal kunne komme i kontakt med deg. Det kan oppstod en krisesituasjon…

4. Finn et hostell med kjøkken Du kan spare mye penger dersom du kan mekke litt mat på egenhånd når du er på backpacker-tur.

5. Kjøp tog-kort Du kan spare penger og tid ved å forhåndskjøpe tog-kort for en region, særlig hvis du reiser over lengre tid i samme område. Kjipt å miste toget fordi du venter i billettkø ;(

6. Pass deg for lommetyver! Svindlere og lommetyver er eksperter på å loppe turister. Vær forsiktig, de vil gjerne ha pengene dine 🙂

7. Kjøp alkohol på butikken Turister må ofte betale mer for drinker på byen enn lokale folk. Kjøp alkohol på butikken. Ha vors på hostellet eller hotellet før du går ut. Mange steder er det dessuten lov å drikke utendørs på offentlig sted.

8. Ta med ditt eget snacks Energibarer kan gi energi og mette sult. Og kan spare deg for penger.

9. Gå, ikke ta taxi Godt for kroppen, godt for lommeboka! Husk at mange taxisjåfører lar turister betale mer enn lokale folk.

10. Pass på drinkkortet din! Mister du drinkkortet på barer (altså barer hvor du betaler i døra på vei hjem), kan det bli himla dyrt! Pass dessuten på at du ikke blir stemplet dobbelt når du bestiller.

Ikke for mange destinasjoner

Reisebyrået Kilroy har sendt folk på tur siden 1946. De har også noen klare tips til alle som vil på langtur.

– Skal man reise i 4-5 måneder, er det viktig å ikke ha for mange destinasjoner. Sør-Amerika er en superhit med Andes, Amazonas, Galapagosøyene og Brasil, sier reisespesialist Ingrid Bertheussen ved Kilroy, til KRSby.

– Østkysten av Australia er også veldig populært. Folk busser rundt eller leier van, og drar for å surfe. Sørøst-Asia er populært, mens Panama, Colombia, Madagaskar og Myanmar er up-and-coming, sier Bertheussen.

Hostell eller hotell?

– Når vi snakker med kundene, fysisk eller på telefon, så prøver vi å finne ut hva de ønsker. Vil de til stranda, være aktive, treffe andre mennesker eller være alene? Vil de bo på billig hostell eller ha oppgradert standard, sier Bertheussen, som sier at hun har forståelse for at enkelte velger å bestille på egenhånd.

Gode siter å sjekke ut

- Backpacker.no

- Kilroy.no

- The Backpacker

- Travel Independent

- The backpacking site

Publisert:

Reiselysten? Dette må du vite før du backpacker!

Rastløs i kroppen og keen på å se hva verden har å tilby, men ikke peiling på hvor du skal starte? Sjekk ut vår backpacking-guide!

Oppdatert: