Livsstil

Disse 10 filmene er vi nødt å se i jula

Disse filmene går år etter år, men vi bare må se dem igjen!

Oppdatert:
  • BYAS

1. Tre nøtter til Askepott

Noen kommer vel ikke helt i julestemning før denne er vist på TV. Vi sitter like klistret hvert år, og lurer på om Askepott får prinsen til slutt. Den søte filmen med den norske herrestemmen som skrike «Aaaskepooott» er kanskje filmen ingen klarer seg uten på juleaften.

I år er det faktisk den 40-ende gangen NRK viser den østtysk-tsjekkoslovakiske filmen på julaften! Og nå har filmen i tillegg fått

LES MER:

en ny drakt

. En oppdatering som har kostet 700.000 kroner.

2. Flåklypa Grand Prix

Også denne filmen feirer 40 år dette året. Den norske dukkefilmen produsert av Ivo Caprino, er den mest sette norske filmen gjennom tidene – og det av god grunn! Vi bare må se gjengen fra Flåklypa som finner opp alle mulige slags tekniske løsninger for å gjøre hverdagen enklere.

Det blir ikke helt jul uten at vi har hørt Ludvig si «at det går ann å ha de så vondt a!», eller sett Solan kjøre på sin lille hjemmesnikra trehjuling nedover de svingete veiene.

Kanskje det mest fascinerende med denne filmen, er at en hver gang oppdager nye element. Små finurlige ting de lager i Flåklypa, eller artige setninger en ikke har lagt merke til før. Se de nøye neste gang, så kanskje oppdager du noe nytt og artig med den.

3. Love Actually

Denne er en klassiker i julen! Den romantiske filmen fra 2003 viser oss forskjellige par og erfaringer i kjærlighetslivet i en hektisk førjulstid.

En får ikke presset mer jul og kjærlighet inn i en og samme film, så det hele ender som ventet med en herlig suppe av romantikk og følelser.

Det er bare å nye denne filmen sammen med sine kjære.

4. Home Alone

Kan lille Kevin passe huset alene hjemme når foreldrene har dratt på juleferie uten han? Han får i alle fall sine utfordringer når to banditter bestemmer seg for å gjennomføre et enkelt innbrudd i det «forlatte» huset.

Denne har vært en slager siden 1990, og vi bare må se den i julen for å komme i skikkelig julestemning!

5. Grevinnen og hovmesteren

Som de sier selv i filmen: «The same procedure every year James».

De nesten 11 minuttene der hovmesteren serverer Grevinnen og «gjestene» middag og drikke, har blitt et fast innslag i julen. Den tyske sketsjen har ofte blitt vist på nyttårsaften, men har de siste årene gått på TV på lillejulaften.

6. Reisen til julestjernen

Ingenting er vel som å bli med inn i Eventyrland når julen ringes inn. Denne norske filmen har vært et fast innslag på julaften, og teksten «Juuuulestjerne kom til meg, sa en gang en liiiten pike» gir mange den riktige julestemningen.

I 2012 kom en ny versjon av denne filmen, og vi får se om de finner julestjernen slik at roen igjen kan oppstå.

7. The holiday

Denne romantiske komedien er i samme gaten som «Love actually» og handler om Amanda Woods (Cameron Diaz) og Iris Simpkins (Kate Winslet) som er i en like håpløs situasjon når det kommer til menn. De bor på hver sin side av kloden, men bestemmer seg for å bytte liv for å komme ut av den vonde sirkelen.

Det hele blir en komisk og romantisk situasjon når de dumper inn i en helt annen verden enn de er vant med. Finn frem teppet til denne filmen, og la julestemningen ta deg.

8. Die hard

En julefilm av den litt harde sorten, men ikke helt uten den romantiske touchen.

Politimann John McClane oppdager at terrorister er på vei til å ødelegge hele juleavslutningen hans fraseparerte kona Holly er med på. Plutselig kjemper han en kamp mot terroristene og må forsøke å redde konen.

Kanskje greit å få litt action inn i en ellers så avslappet juletilværelse?

9. Christmas Vacation (Hjelp det er juleferie)

Denne filmen får deg kanskje til å stresse mer enn å finne juleroen, men den må sees i julen.

Familien Griswold har lagt store planer for å føre familien tettere sammen, men ikke alt går etter planen.

Denne filmen er spekket med humor, varme og ren galskap.

10. How the Grinch Stole Christmas

Jin Carry er det grønne monsteret, the Grinch. Han har et ganske stort hjerte, men et mål for øye, å stjele jula. En liten jente prøver å sette en stopper for den onde planen, og det hele ender i en veldig søt historie.

Filmen fra 2002 skaper god julestemning, og er en film som tradisjonen tro blir spilt i mange norske hjem i jula.

Første gang publisert julen 2015.

Publisert:
Oppdatert:
  1. Jul

10 filmer som garantert gir deg julestemning

Det blir ikke jul uten disse!

Publisert:
  • Line Pevik