Livsstil

Vil ha Tuftepark på Bystranda

Melissa Jocelyn Lesamana (SV) foreslår at det lages Tuftepark på Bystranda for å få fortgang på ønsket om en slik treningspark i Kristiansand.

Melissa Jocelyn Lesamana vil ha Tuftepark til Bystranda - helst før sommeren. Foto: Ida Søreng

– Er det noe ungdom som brenner for noe trenger, så er det å få gjort ting raskt. De har ikke tid til å vente et år på en reguleringsplan, eller at økonomien skal salderes der og der, sier Lesamana til KRSby.

I dag er Tufteparken tenkt til området mellom Elvegata og ned mot Otra. Hele området skal oppgraderes, og kommunen vil ha koordinert hele området før de starter med byggingen. De jobber ut fra treårsplaner, men har ikke utelukket at parken kan komme på plass før.

LES OGSÅ: Stort engasjement for Tuftepark

– Vi er veldig tent på det (Tuftepark, journ.anm.) fremdeles, men vi vil passe på at alt stemmer før vi setter i gang med noe, sa Hanne Katinka Hofgaard, landskapsarkitekt og rådgiver i parkvesenet, til KRSby tidligere i år.

– Det er ikke utenkelig at vi kan bygge i løpet av neste år, men vi kan ikke love noe, sa hun da.

En Tuftepark består av ulike apparater som vist her, hvor man trener med egen kroppsvekt. Foto: Privat/fitliving.blogg.no En Tuftepark består av ulike apparater som vist her, hvor man trener med egen kroppsvekt. Foto: Privat/fitliving.blogg.no

- LES OGSÅ: Ingen Michelin-stjerne til Kristiansand

- LES OGSÅ: – Er veldig bra at folk får se hverdagen vår

Tar for lang tid

Melissa Jocelyn Lesamana mener det vil ta for langt tid å vente på disse planene.

– De hindringene som er med elvebreddens reguleringer er at det tar tid, kun det. Så tenker jeg at det er ingenting i veien for å ha to sånne anlegg i denne byen. Er det noe som kommer til å bli populært så er det dette.

Hun berømmer likevel kommunene for at de har satt i gang prosjektet langs elvebredden.

– Det er superbra, kjempebra for byplanleggingen og veldig bra med medvirkningsplanen de har hatt og at Kvadraturen videregående og Tangen har vært med, men det betyr ikke at man ikke kan ha supplement til hverandre.

– Du mener det går an å ha flere parker?

– Ja, på sikt må vi tenke at også bydelene skal ha slike anlegg. Det koster nesten ingenting, og har en stor psykososial effekt, og også folkehelsemessig effekt rent fysisk.

Her trener personlig trener og blogger Maren Erdvik i en Tuftepark i Oslo. Foto: Privat/fitliving.blogg.no Her trener personlig trener og blogger Maren Erdvik i en Tuftepark i Oslo. Foto: Privat/fitliving.blogg.no

– Kan kommunen ta seg rå til å lage to parker så tett?

– Slik jeg har forstått det vil det komme på under millionen, og det blir som lommerusk å regne i en så stor plan. Greit at kommunen har det knepent med midler, men det er ikke det det står på her. Dette er ikke en flerbrukshall eller tennisbane eller noe som krever mye ressurser. Det går fort å sette opp, og det krever lite. Du får utrolig mye igjen for det.

- LES OGSÅ: Fem måneder skiller disse bildene: Slik ble festløven Marius (25) treningsfrelst

- LES OGSÅ: Tuva (18) bor i USA: – Hardere enn jeg noensinne trodde det kom til å bli

Skryter av kommunen

Lesamana mener det er politikerne det nå står på, og skryter av at kommunen med Parkvesenet har vært så positive.

– Jeg føler at den gammeldagse, sirumpa holdningen som man kanskje møtte før, at unge helst skulle holde kjeft og ta det de fikk, den er helt borte. Men nå maner jeg til at vi får en politisk bredde her slik at vi kan gjøre noen grep i tertialrapporten til mai, og få bevilget disse midlene kjapt, sier hun.

Lesamana påpeker at disse forslagene fra unge har positive ringvirkninger på både fysisk og psykisk helse, og sosial samhandling.

– Kan booste det nye området

Hun mener også at dersom det bygges park på Bystranda vil dette kunne ha positive effekter på det nye området ved elvebredden.

– Hvis et anlegg som dette kommer her kan det også booste det nye området der folk ikke er så vant til å gå. Da får man et gjenkjennelsesmoment og et popularitetstrekk som kan overføres. Det tror jeg bare er superpositivt.

– Jeg maner til tverrpolitisk enighet her, og å se bort i fra partipolitisk tilhørighet og prøve å gjøre noe raskt. Aller helst ville jeg hatt dette på plass innen sommeren 2015, avslutter hun.

Foto: Privat/fitliving.blogg.no Maren Erdvik er glad for at flere engasjerer seg for å få Tufteparken til Kristiansand. Foto: Privat/fitliving.blogg.no

– Jo før, jo bedre

Blogger og personlig trener Maren Erdvik er en av initiativtakerne til å få Tufteparken til Kristiansand. Hun sier at hun stiller seg bak det Lesamana sier om viktigheten av å imøtekomme ungdommen når de etterspør slike ting på eget initiativ.

– Kristiansand er den kommunen som på landsbasis har hatt og har det aller største initiativet og miljøet – men som ikke har park. Oppslutningen rundt prosjektet har vært enormt, og kan ikke sammenlignes med noen annen by i Norge, sier hun.

– Det gleder meg stort at flere engasjerer seg, jeg har stor tro på at vi kommer i mål med dette til slutt – jo før, jo bedre.

- LES OGSÅ: Har du glemt disse 90-talls-seriene?

- LES OGSÅ: KRSby-trynet: Glenn Faannessen

Publisert:

Oppdatert:

  1. Trening

Stort engasjement for Tuftepark

Blogger og personlig trener Maren Erdvik startet underskriftskampanje for å få Tuftepark til Kristiansand. Men den kommer trolig ikke like tidlig som ønsket.