Dette betyr emojiene på Snapchat

Var du en av dem om gikk rundt å klødde deg i hodet da det dukket opp forskjellige smilefjes på Snapchat i går? Les dette, så kan du lære mer om de du snapper med!

Publisert:
Rundt 1,6 millioner mennesker bruker Snapchat i Norge. Foto: AP/Jae C. Hong

Det var delte meninger da Snapchat valgte å fjerne funksjonen som gjorde at du kunne se hvem dine venner snappet mest med. Enkelte mente det var bra for privatlivets fred, andre rev seg i håret over at de ikke fikk se hvem eksen snappet med lenger.

Nå har derimot Snapchat kommet med en ny funksjon, som gjør at du på ny kan snoke rundt og se hvem som egentlig er din bestevenn.

- LES OGSÅ: Har du testet den nye Instagram-appen?

- LES OGSÅ: Nå kan du sveipe deg til en jobb

Smilefjes og flammer

Ved siden av noen av kontaktene dine har det dukket opp forskjellige smilefjes, eller emojis. Det kan også være en flamme med forskjellige tall foran. Men hva i all verden betyr det?

Hva i all verden betyr de nye symbolene som har dukket opp på Snapchat? Foto: skjermdump. Hva i all verden betyr de nye symbolene som har dukket opp på Snapchat? Foto: Skjermdump

Dette er fasiten i følge teknologi-nettstedet Techcrunch:

Smilefjes: Kontakten er en av dine bestevenner. Denne er ikke så spennende, fordi det visste du jo fra før.

Gullhjerte: Dere er begge på toppen av hverandres lister. Dette er din ekte bestevenn. Så dersom du for eksempel har kjæreste, er dette det symbolet du vil ha ved siden av han eller hennes snapnavn. Hvis ikke kan det dukke opp ukomfortable spørsmål.

Cocky smiley: Du er denne personens bestevenn, men den personen er ikke din. Du får med andre ord mange bilder og videoer, uten at du gidder å gjengjelde tjenesten. Har du mange av denne er du en person som liker å få, men ikke å gi.

Solbrille-smiley: En av dine bestevenner, er også bestevennen til denne personen. Ikke så veldig kontroversielt altså.

Grimase-smiley: Den som er på toppen av din liste er også på toppen av denne personens liste. Dere har samme bestevenn numero uno. Så hvis du trodde du hadde din bestevenn for deg selv må du tro om igjen.

Flamme: Dere har snappet sammen i flere dager på rad. Dere kan rett å slett ikke få nok av hverandre. Antall dager dere har snappet på rad står foran flammen.

Det har også dukket opp en funksjon som gjør at du kan se hvem som "trenger litt kjærlighet". Foto: skjermdump. Det har også dukket opp en funksjon som gjør at du kan se hvem som «trenger litt kjærlighet». Foto: Skjermdump

Flere oppdateringer

I tillegg til smilefjesene har det også dukket opp noen andre nye funksjoner på Snapchat. Øverst til venstre på skjermen, ved siden av blitsen, har det kommet et månesymbol.

Denne kan du trykke på dersom du er i et mørkt rom, og skjermen din vil bli lysere. Flott for alle dere som liker å filme livet på byen, det er nemlig umulig å se hva dere filmer på mørke utesteder.

LES OGSÅ: Disse dokumentarene burde du se!

Snapchat har også lagt inn en funksjon som skal hjelpe deg med å huske på å inkludere alle. Når du skal sende en snap og du blar litt nedover på kontaktlisten din vil det dukke opp en ny liste hvor det står «needs love» eller «trenger litt kjærlighet».

Dette er stakkars mennesker som du har glemt i det siste. Kanskje det er på tide å sende de en snap?

- LES OGSÅ: «Hannibal for King» til Kristiansand

- LES OGSÅ: Cheap Karma med EP: – Et statement for oss

Publisert:

Dette betyr emojiene på Snapchat

Var du en av dem som klødde deg i hodet da det dukket opp nye smilefjes på Snapchat?

Publisert:
  • AV: Kristoffer Arnesen, KRSBY