Livsstil

Kelvin varmet opp Charlies

Lokalheltene Kelvin holder på med ny EP, og varmet opp for electropop-bandet VLN torsdag kveld på Charlies.

Publisert:
  • Damares Stenbakk
Kelvin lagde god stemning på Charlies med sin electrosound og rene toner. Foto: Damares Stenbakk

– Det blir veldig spennende fremover. Vi skal snart spille inn ny EP, og skal få med en kul DJ på den nye singelen, sier Oda Ulvøy Westli, vokalist i Kelvin.

I tillegg til EP-slipp er de klare for å opptre på Battle of the Bands i september. Lokalduoen er fast bestemt på å satse på musikken.

Kelvin _Kelvin opptrer på Battle of the Bands i september._

– Det blir en del konserter fremover, også skal vi være med i Battle of the Bands på John Dee i Oslo, forteller Nicholas van Eck inn, som er gitarist i lokalbandet.

– Vi satser på musikken. Dette er jo vårt siste år i bachelor på musikklinja, fortsetter Westli.

– Hvordan ble Kelvin til?

– Vi spilte sammen i forbindelse med vår første årskonsert, der vi ble dømt av lærerne. Da vi kom sammen bare klaffet det, og vi begynte å lage elektronisk musikk. Da høsten var i gang starter vi allerede med å lage låter sammen, sier van Eck.

– Og hvorfor akkurat navnet Kelvin?

– Det er litt inspisert av elektronikabandet Bendik. Da tenkte jeg faktisk at det hadde vært litt kult med et guttenavn til bandet, så da tenkte jeg vi kunne herme litt, forklarer Westli.

– Og man husker det jo, bryter van Eck inn og smiler bredt.

Klar for Charlies: Kelvin består av (f.v) er Brynjar Blomvik, Daniel Hinderaker, Nicholas van Eck, Oda Ulvøy Westli og Torstein Ørland. I VLN er (f.h) Stig-Erik Steimler, Elin Lundèn, Mathilde Espeseth og Fredrik Bechensten. Foto: Damares Stenbakk _Klar for Charlies: Kelvin består av (f.v) Brynjar Blomvik, Daniel Hinderaker, Nicholas van Eck, Oda Ulvøy Westli og Torstein Ørland. I VLN er (f.h) Stig-Erik Steimler, Elin Lundèn, Mathilde Espeseth og Fredrik Bechensten. Foto: Damares Stenbakk_

Electropop

Oslobandet VLN, som uttales ”villain”, har laget musikk i over to år og latt sin entusiasme for electropop bli realisert.

– Jeg har alltid hatt forkjærlighet for elektronisk dansemusikk, men det har aldri vært legitimt å lage det i vår vennekrets, og det samme visste jeg det var hos Stig-Erik. Vi jobbet sammen i studio tidligere, og da jeg kom med en låt til han sa jeg bare ”you fix” and he did, sier vokalist Mathilde Espeseth mens hun ler.

Jeg har alltid hatt forkjærlighet for elektronisk dansemusikk

– Og etter det har det vært mange kreative prosesser, spesielt siden vi begge studerer musikkvitenskap, fortsetter hun.

LES OGSÅ: Latterkveld ble suksess

Inspirert av mennesker

– Hva inspirerer musikken deres?

– Jeg som skriver tekstene blir inspisert av mennesker jeg møter. Om følelser som oppstår i menneskelige relasjoner rett og slett, forklarer Espeseth.

– Har dere noen tips til de unge og lovende musikkstudentene her i byen?

– Spill for folk og lag den musikken du vil, sier Espeseth mens Stig-Erik Steimler nikker enig.

– Det hjelper ikke å sitte inne med noe som brenner i deg. Du må tørre det. Kjør på!, fortsetter hun.

– Hva synes dere om Kristiansand hittil?

– Freakin’ love it! Det er veldig god atmosfære her, forteller vokalisten sprudlende.

– Av det lille jeg har sett fra Charlies til hotellet vårt, de hundre meterne, så er det ganske fint hittil, sier Steimler med en humoristisk tone og ler.

Daniel Eide og Mai Gillebo synes musikken var fengende og har trua på at Kelvin kan nå langt innen musikken. Foto: Damares Stenbakk _Kelvins opptreden falt i god smak hos Daniel Eide og Mai Gillebo, og har troa på at bandet kan nå langt innen musikk. Foto: Damares Stenbakk_

– Jeg blir fanget av musikken

Det var ikke bare kjente musikerfjes i Charlies mørke kroker. Mai Gillebo tok turen for første gang og synes konserten var spennende.

– Jeg blir fanget av musikken, selv om jeg aldri har hørt dem før. Jeg søkte på hva som skjer i Kristiansand på Google for å se hva som skjedde i kveld og dro hit, forteller hun fornøyd.

Kompisen Daniel Eide mente konserten var avslappende og tror Kelvin vil nå langt i fremtiden.

Musikken er avslappende, men pulserende

– Det er en behagelig atmosfære på Charlies, det liker jeg. Musikken er avslappende, men pulserende. Jeg tror absolutt bandet vil nå langt i musikkverdenen, avslutter han og tar seg en sipp av ølen.

Publisert:

Eksamensfestivalen-uka avsluttet for fullsatt sal

KELVIN-vokalist Oda Ulvøy og The Voice-deltaker Kristin Dahl avsluttet første uke av Eksamensfestivalen 2015. KRSby sjekket stemningen!

Publisert: