Thea Sofie Loch Næss: – Hvorfor må vi operere rumpe, pupper og lepper for å føle oss fin?

I dette NoFilter-intervjuet forteller Thea Sofie Loch Næss (21) blant annet om sitt hatforhold til dagens samfunn, hvorfor hun hater å legge ut fine bilder av seg selv på Instagram og hvorfor hun endelig kan kalle seg skuespiller.

– Jeg er et offer for samfunnet jeg kritiserer, forteller skuespiller Thea Sofie Loch Næss åpenhjertig.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

I vår nye spalte #NoFilter tar KRSby en ærlig og usminket prat med folk i sør om politikk, deres hverdag og andre vittige spørsmål. Denne uka har vi intervjuet sørlending og skuespiller Thea Sofie Loch Næss.

Jobb: Skuespiller

Alder: 21 år

Sivilstatus: Kjæreste

Instagram: @tisifi

Les om da Thea og mora spilte i filmen «Natt til 17" sammen.

I fjor hadde hun hovedrollen i musikkvideoen til Daniel Kvammen.

Nettopp ferdig med sin første, store serie-innspilling

– Hva har gjort mest inntrykk på deg den siste uka?

–Jeg er nettopp ferdig med produksjonen av serien The Last Kingdom, som jeg har vært på i et halvt år i Budapest. Det er første gang jeg er med på en så lang produksjon. Det var livet mitt; de menneskene, den jobben og den byen. Nå er det plutselig slutt. Det er som en kjærlighetssorg. Nå er kapittelet slutt. Den første, store jobben jeg har gjort og en rolle som har vært langt ifra meg.

– Hvis du var politiker, hva ville vært din kampsak?

– Jeg har en naiv drøm om at vi må redde verden, for jeg er bekymret. Folk må forstå at miljøkrisen er reell, selv om noen mener det er tull. I tillegg er jeg veldig opptatt av feminisme, og sist men ikke minst måten regjeringen har håndtert flyktningkrisen. Vi som lever i en velferdsstat har muligheten og plass til å hjelpe og ta imot andre medmennesker.

– Kan vi få en usminket selfie av deg?

– Jeg hater å legge ut et pent bilde av meg selv

– Hvem er du på sosiale medier sammenlignet med deg selv i virkeligheten?

– Da jeg gjorde min første film «Natt til 17» fikk jeg plutselig mange følgere. Jeg fikk helt panikk, jeg kunne ikke la så mange mennesker se alt jeg holder på med. Så jeg lagde en privat profil i tillegg, men nå har det gått noen år og jeg bruker ikke den private så mye lenger. Jeg prøver å være som meg selv på den offentlige.

– Jeg hater å legge ut et pent bilde av meg selv, det er nesten så jeg gjør det bare fordi folk følger meg for å se meg. Da får jeg egentlig bare angst og jeg får ikke noen glede i å få mange likes. Insta har også åpnet muligheter med tanke på jobb, så det er vanskelig å finne en balanse mellom å være Thea og bruke den som selvpromotering. Jeg slettet faktisk Instagram for litt siden, jeg var så avhengig. Man blir så opphengt i alle andre.

– Hva er det verste med dagens samfunn?

– Det presset vi putter på unge mennesker i dag. Hvorfor er det så mange som sliter psykisk og unge jenter som endrer på kroppene sine fordi de ikke føler seg bra nok? Hvorfor har vi fått et sånt samfunn? Hvorfor må vi opererer rumpe, pupper og lepper for å føle oss fin?

– Jeg skjønte nok ikke selv at jeg var flink pike da jeg var mindre, for man føler seg aldri bra nok uansett på hvilket nivå man er. Jeg må lære meg å slappe av, jeg er bra, jeg har et kjempebra liv, men likevel så stresser man. Så får man angst og blir deprimert for ting som egentlig ikke burde betydd så mye. Det blir jeg lei meg av.

Thea forteller at hun endelig har landet sin første, store rolle. For første gang på lenge trenger hun ikke ha en servitørjobb i tillegg til å satse som skuespiller.

Kan endelig kalle seg skuespiller

– Hva skulle du ønske du visste da du var 15 år?

– Ikke sammenlign deg med alle andre og ikke vær redd for å ha store drømmer. Så lenge jeg kan huske så har jeg villet bli skuespiller. Da jeg gjorde min første rolle i Hotel Cæsar da jeg var ni år, tenkte jeg «dette er min største drøm!». Den drømmen vokser hele tiden. Endelig kan jeg kalle meg skuespiller. Det er litt skummelt når drømmer blir virkelighet.

– Hva ville du endret på med Sørlandet?

– Jeg flyttet fra Kristiansand da jeg var tre år, og ville flytte tilbake da jeg var 18 år. Jeg har tviholdt på skarre-ren, for jeg elsket Sørlandet! Det er ikke talefeil som mange tror. Det skulle vært sommer hele året der, sommer på Sørlandet er det fineste jeg vet i hele verden.

– Jeg er et offer for samfunnet jeg kritiserer

– Hva angrer du mest på?

– Jeg hadde ikke hatt det noe bra hvis jeg hadde gått og angret på ting. Jeg har en veldig «alt skjer for en grunn»-tankegang. Noen ganger er det helt meningsløse ting, men for meg så funker den mentaliteten. Selv om jeg ikke fikk en rolle, så kan det skje noe annet. Der jeg er i dag har jeg det bra, og jeg hadde ikke kommet hit hvis jeg hadde angret eller ikke tatt valg.

– Noe som gjelder for 15 år gamle Thea og Thea i dag er at jeg er et offer for samfunnet jeg kritiserer. Selv om jeg er 100 prosent for å elske seg selv, du er bra nok uansett hvem du er, hvordan du ser ut eller hva du identifiserer deg som, klarer jeg det ikke alltid det selv og bruker unødvendig mye tid på selvforakt.

– Hva er det mest utfordrende ved å jobbe som skuespiller?

– Det at man hele tiden må forsøke å få jobb. Avslag på avslag. Men det har jeg klart å forsone meg med. Også er det litt det at man er på en produksjon, man blir så godt kjent med mennesker, man er sammen hver eneste dag i seksten timer, så er det plutselig slutt. Jeg blir så glad i den familiefølelsen. Det å hele tiden bytte arbeidsplass, nye land og nytt språk. Jeg savner kanskje litt en base.

I 2016 skrev KRSby en artikkel om at Loch Næss hadde kapret en hovedrolle i en ny HBO-serie kalt «Mogadishu, Minnesota». Serien handlet om hvordan det er å være amerikaner i somalisamfunnet i Minneapolis. I tiden etter pilotepisoden ble innspilt, skjedde det mye på det politiske plan i USA, med blant annet valg av Trump som president. Serien ble dessverre kansellert.

Publisert: