Livsstil

KRSby tester Kervan Saray

Burde holdt seg til å lage pizza.

Oppdatert:
  • Sulten

Kervan Saray ligger i Henrik Wergelands gate. Foto: Magnus Nødland Skogedal

Grade: 3 out of 5

Dette spiste Sulten:

KEBABTALLERKEN med pommes frites, salat, tzatsiki og tyrkisk ezmesalat. Pris: 129.-

HUSETS SPESIAL (PIZZA) med tomatsaus, ost, biff, bacon, paprika og rå løk. Pris: 175.-

I høst åpnet Pizzahuset på hjørnet mellom Markens gate og Henrik Wergelandsgate, med en rikholdig pizzameny. Ikke lenge etterpå ble restauranten solgt, og gjenoppstod som Kervan Saray – tyrkisk restaurant med italiensk pizza.

Snodig kombinasjon, men greit nok for et gatekjøkken med sitteplasser. Men har maten blitt bedre?

Da Sulten anmeldte Pizzahuset endte vi på terningkast 3. Pizzaen var god, men atmosfære og direkte skuffende desserter trakk ned på karakteren. Det har ikke blitt bedre.

Bortsett fra fasaden, har det skjedd lite med interiøret. Det minner fremdeles om en norsk hytte som møter en italiensk restaurant, eller tyrkisk restaurant, som innehaverne påberoper seg å være.

- KRSby tester Zarinas

- KRSby tester Scandic Kristiansand Bystranda

- KRSby tester Red Lion

På bordene ligger det noen slitte take-away menyer sammen med en samling av diverse sauser i et salig rot. En småstressa betjening spør oss om hva vi vil bestille, og vi ender så opp med en kebabtallerken og en husets spesial pizza.

Husets spesial pizza. Husets spesial pizza.

HUSETS SPESIAL er god. Det er en passe stekt bunn, toppet med rikelige mengder med biff, bacon, rødløk og paprika. Men det blir kanskje litt vel mye ost, for tomatsausen merker vi lite til. Tar vi pizzaen for seg står den til en sterk firer.

Kebabtallerken. Kebabtallerken.

KEBABTALLERKENEN var rett og slett skuffende. For det første så var ikke maten varm. Kebakjøttet var smakløst, og pommes frites under var alt for hard. Tzatsikien var vannete og smakløs, salsaen kjedelig, og salaten ved siden av var tam. En helstekt chili på toppen av kjøttet redder ikke inntrykket. Og hvorfor er det ikke inkludert brød i retten? Terningkast 2.

- KRSby tester Jaxx & Leewy

- KRSby tester Bønder i byen

- KRSby tester Sjøhuset Restaurant

SØRVISEN er det heller ikke mye å skryte av. Greit nok, vi fikk beskjed på slutten av besøket at de var underbemannet, men likevel. Vi fant bord og meny selv, fikk levert en bestilling, og ellers stort sett overlatt til oss selv.

Kervan Saray er med andre ord ikke stedet å gå dersom du vil ha deg en deilig tyrkisk rett. Det er stedet dersom du vil ha en god take-away pizza til en grei pris. Det finnes langt hyggeligere steder dersom du vil ut for å spise på restaurant.

Publisert:
Oppdatert:
  1. Restaurantanmeldelse

KRSby tester Scandic Kristiansand Bystranda

God mat, men det er grenser for hvor koselig det kan bli i en hotellrestaurant.

Oppdatert: