Livsstil

Ni irriterende personer du garantert møter på vorspiel

Er du eller noen av dine venner i faresonen?

Publisert:
  • Rachel Nordtømme
Skal du på et vorspiel i helga? Her er ni irriterende personer du garantert møter. Alle foto: Shutterstock.

Vorspiel blir i Store Norske Leksikon omtalt som en «selskapelig sammenkomst før en større fest». Og på ethvert vorspiel finner man ulike personer, med ulike interesser og ulikt alkoholinntak. Likevel finner vi som regel alltid disse ni personene på slike sammenkomster:

1. Snusmumriken

Vi har alle sammen den vennen som gjerne tømmer en snusboks før man skal på byen. Men hvor gjør man av snusen når den skal kastes?

Vel, den havner som regel ikke i søppelkassen, men i en tom øl-boks eller på bordet. Da er det veldig delikat å rydde dagen derpå, siden du stadig vekk finner snusmerker over hele stua.

Å plukke opp snus dagen derpå er ikke særlig morsomt. Å plukke opp snus dagen derpå er ikke særlig morsomt.

2. Den som skifter musikken

Mange bruker gjerne ei spilleliste med musikk fra en eller annen strømmetjeneste for å sette stemningen på vorset. Litt utover kvelden kommer alltid den personen som ikke klarer å holde fingrene av fatet og skal sette på alt annet enn den listepopen som høyttaleranlegget spiller.

Det er gjerne slagere fra 90-tallet som Rednex «Cotton Eye Joe». Denne personen gidder heller ikke å legge låta i kø på spillelisten og setter den like greit på direkte under sangen.

3. Den på sosiale medier

I et av hjørnene på sofaen sitter som regel de som hele tiden skal være sosial på telefonen. Dette er personer som sender bilder på snapchat til alle i vennelisten sin for å påpeke hvor utrolig bra gjeng man fester med på det fantastiske vorset.

Denne personen legger også gjerne ut et bilde på Instagram med hashtaggene #fest, #stemning, #kos og #gjengen.

For noen er sosiale medier viktigere enn folkene på vorspielet. Det blir gjerne et svært høyt antall med selfies. For noen er sosiale medier viktigere enn folkene på vorspielet. Det blir gjerne et svært høyt antall med selfies.

4. Han som griser ut badet

Denne går til alle gutter og menn på vorspiel. For etter noen enheter for mange med alkohol, ender det som regel med stang ut på siste stående over porselenet.

Dette medfører at arrangør av før-festen må ta i et surt tak etterpå og vaske til kluten blir helt gul. Fy, fy!

De fleste vors er ganske billige. Dette kostet 20.000 (!)

Utover kvelden kan det kanskje lønne seg for gutta å ta den sittende varianten. Utover kvelden kan det kanskje lønne seg for gutta å ta den sittende varianten.

5. «Musikeren»

Vi har alle den vennen som ikke klarer å dy seg når gitaren i hjørnet blir dratt frem. Vedkommende har gjerne praktisert gitarspilling i to år, litt sånn av og til.

Denne personen drar i gang «Idyll» av Postgirobygget, og den som har drukket mest på vorset synger med av full hals. De andre synes det er litt flaut.

6. Konfirmanten

Og den som synger av full hals til toner av «Idyll» startet gjerne med en liten shot eller to før alle andre åpnet sin første vinflaske eller ølboks.

Selv med bekymringsmeldinger fra mange andre på vorset, om at det er tide å ta det med ro, fortsetter denne personen i samme tempo helt til toalettskåla blir deres bestevenn.

De urutinerte blir gjerne kalt for konfirmanten. Det er de som ikke klarer å styre seg og det blir gjerne et par fem glass for mye. De urutinerte blir gjerne kalt for konfirmanten. Det er de som ikke klarer å styre seg og det blir gjerne et par fem glass for mye.

7. Treigosten

Når alle andre kommer i åtte-tiden, kommer gjerne denne personen rundt ti. Med omtrentlig en time igjen av vorset skal man ta igjen de andre på drikkingen.

Denne personen foreslår gjerne at man kan sitte litt til og ta den siste bussen som går til Midtbyen rundt halv ett.

8. Roperne

Denne går til de jentene der ute som, etter et glass prosecco, mister innestemmen på mystisk vis.

Utestemmen overtar, og alt som heter musikk skal overdøves – spesielt når en Spice Girls-låt kommer på.

Vorset er over – her er seks typer du garantert møter på byen! �

Enkelte har en tendens til å skru opp volumknappen på stemmebåndet litt vel høyt noen ganger. Enkelte har en tendens til å skru opp volumknappen på stemmebåndet litt vel høyt noen ganger.

9. Filosofene

Til slutt i denne listen finner vi tenkerne. De som etter noen glass med øl skal diskutere politikk eller meningen med livet. Og uansett hva du svarer, så tar du feil.

Tekst: Tore Hilmarsen / TRD.by.

Fyllesyk ofte? Her er tre tips for å kurere fyllesyke!

Publisert:

Ni irriterende personer du garantert møter på vorspiel

Er du eller noen av dine venner i faresonen?

Publisert:
  • Tore Hilmarsen, Trd.by