Livsstil

Tror du denne kan spises?

Det skal Raphael Pedersen gi deg svaret på!

Oppdatert:
  • Sindre Andersen
LES MER:

Nå skal artsfisker Raphael Pedersen, sammen med blant annet superkokk Filip August Bendi fra NB Sørensen , tilberede så mange forskjellige fisker som mulig og bedømme om det er en JA- eller NEI-fisk!

Byas tok en prat med den ivrige fiskeren fra Stavanger.

Følg Byas.no på Facebook!

Kan det spises?

Pedersen har drevet med artsfiske i flere år og er til daglig fiskeansvarlig ved XXL på Forus. Nå vil han introdusere kresne nordmenn for mulighetene havet byr på innen matveien.

– En dag slo det meg at det er mye matfisk der ute som folk rett og slett går glipp av. Jeg er selv glad i matlaging, så jeg hadde et ønske om å prøve nye fiskeretter selv, sier Pedersen

Samtidig har Pedersen et ønske om at folk skal få opp øynene for andre fiskeretter enn torsk, laks og makrell.

LES MER:

- Er det mulig å gå ned 10 kilo på en uke?

Kaster det ukjente

– Det er mange som kaster god matfisk, spesielt fra garn- eller linefangstene sin, fordi fisken er uvanlig på matbordet. Ett eksempel er ulker, kanskje bedre kjent som marulk i Stavanger, som er en av de nærmeste slektningene til gourmetfisken breiflabb, sier Pedersen

Da Byas i vår snakket med kokken Filip August Bendi, var det nettopp det uvanlige og annerledes Sandnes-gauken hadde interesse for på kjøkkenet.

– Jeg liker å provosere litt - lage mat som skaper diskusjon rundt bordet. Jeg har lyst at vi skal være litt annerledes, sa Bendi til Byas.

LES MER:

Nå skal han altså utforske havbunnen sammen med Pedersen på jakt etter ukjente gourmetfisk. Resten av intervjuet med Bendi kan du lese her .

LES MER:

- Ikke alle bruker finværet til å innta god mat og drikke

Pedersen er glad i det litt uvanlige havet har å by på. Her har han fanget en fløyfisk med sønnen Benjamin i bakgrunnen.

Fisker selv

Fisken som Pedersen og hans inviterte gjester skal teste fisker han selv. Den foreløpige testlisten består av 15 utvalgte fisker. Pedersen ser spesielt frem til en av dem.

– Som ivrig fisker er halve gleden å fange alle disse selv. Spesielt gleder jeg meg til å prøve meg på skolest, det er en vanskelig dypvannsfisk, men jeg tror den kan bli bra på smak.

Alt filmes og legges ut på bloggen hans.

I tillegg til et spennende utvalg av fisker du aldri har hørt om, blir det også mye spennende oppskrifter på de mer vanlige fiskene.

Hele prosjektet til Pedersen kan du følge her.

Her har Pedersen fanget seg en brosme. Mange har aldri hørt om denne fisken som er i nær slekt med torsken.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

- Ingrid (26) og Victoria (23) reiser Jæren rundt på jakt etter bestemødre

LES MER:

- Lyst til å kutte ned på kjøttet? Her er 4 smarte grupper

LES MER:

- 6 proteinrike frokoster med havregryn

Publisert:
Oppdatert:
  1. Stavanger
  2. Kostholdsråd

Raphael spiser seg gjennom fisk etter fisk: – Den ser ut som en liten brunsnegle!

Er han den første i landet som spiser dette?

Publisert:
  • Ingvild W. Johnsen og Håvard T-L Knutsen

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    Thomas (27) har en ganske spesiell hobby: – Treffer som regel fisken
    1 ÅR SIDEN
  2. AKTUELT
    Anmeldelse Sjå Inge: Anda back in business!
    5 ÅR SIDEN
  3. AKTUELT
    På lørdag drar Filip (28) til Trondheim. Der skal han isolere seg i over to måneder.
    5 ÅR SIDEN
  4. AKTUELT
    Raphael har spist Norges giftigste fisk rå: – Jeg var livredd
    5 ÅR SIDEN
  5. AKTUELT
    Disse lokale heltene skal lage sykt god mat for Norge i kokke-OL: – Vi går for gull!
    6 ÅR SIDEN
  6. AKTUELT
    Anmeldelse Matmagasinet: Har hatt godt av flyttingen
    5 ÅR SIDEN