Livsstil

Nokia relanserer gammel klassiker med Snake og en måneds batteritid

På starten av 2000-tallet var Nokia-modellen 3310 den mest solgte mobilen i verden. Nå kommer den tilbake.

Publisert:

  • Julie Sørensen Molvik

Slik ser den nye Nokia 3310-modellen ut. Foto: Reuters.

Samtidig som Nokia lanserte en ny smarttelefon, tar de et steg tilbake i tid og relanserer den gamle klassikeren Nokia 3310.

Dette ble annonsert under søndagens mobilmesse Mobile World Congress i Barcelona.

LES MER:

13 ting som viser at du vokste opp på 90- og 2000-tallet

Den gamle klassikeren Nokia 3310 relanseres, men med et litt annet design enn den gamle som er avbildet her. Foto: NTB scanpix

Batteritid på en måned

Mobilen ble tatt av markedet i 2005, men kommer nå altså tilbake. Det som kanskje er det største trekkplasteret, er batteritiden. Med Iphone er du heldig hvis batteriet holder en hel dag, mens med Nokia 3310 får du 22 timer med snakketid og en måned standby-tid.

– Vi kunne bare ikke motstå med Nokia 3310. Vi ville belønne lojale Nokia telefon-fans og uttrykke at rik arv, innovasjon og moderne design kan gå hånd-i-hånd. [..]. I bunn og grunn handler det om å sørge for at sammen med vår portefølje så leverer vi en ren Nokia-opplevelse, har Juho Sarvikas i HDM Global uttalt.

HMD global har overtatt rettighetene til å lage mobiltelefoner under Nokia-merkenavnet.

LES MER:

9 tegn på at du bruker for mye tid på mobilen

Spillet Snake kommer også i ny form, blant annet med farger. Foto: Reuters.

Modellen har det kjente og kjære spillet Snake, kommer i fire farger, HD fargeskjerm, 2 megapiksel kamera og har S30+ operativsystem. Denne versjonen vil til forandring fra den gamle versjonen ha fargeskjerm, men ikke touchskjerm som dagens smarttelefoner er preget av.

Billig mobil

Ingen lanseringsdato er foreløpig oppgitt, men ifølge huhmagazine.no vil mobilen koste 49 euro som tilsvarer rundt 440 norske kroner.

Hvis du ikke klarer å vente til den gamle-nye modellen kommer i salg, eller foretrekker smarttelefon, finnes det håp! Spillet Snake finnes nemlig på App Store, hvor du kan velge hvilken gammel Nokia-modell du vil spille som.

På Snake-appen til App Store kan man velge hvilken gammel Nokia-modell man skal spille med, og får deretter opp mobilen i sin helhet på skjermen. Foto: Printscreen fra Snake ’97

Publisert:

  1. Nokia

No kjem denne telefonen tilbake!

Vart lansert for første gong for 17 år sidan.

Publisert:

  • Snorre Standish Norheim