FITINK åpner butikk på Nytorget

FITINK åpner butikk og utvider driften fra sko og klær til grillz, interiør og skateboards.

Publisert:
Her åpner FITINK sin første butikk i november.

For litt under ett år siden, begynte FITINK med custom sneakers. Nå åpner de snart sin første butikk med utvidet varelager - nå skal de nemlig også lage custom interiør, skateboards og grillz (også kalt gulltenner).

Butikken har fått navnet FITINK Sneaker Lab, og det er ikke uten grunn. Innredningen er tydelig inspirert av et laboratorium.

– Vi er de eneste i Norden som driver med dette, og det blir litt forskning. I tillegg demonterer vi hele skoen med skalpeller. Vi gjør rett og slett inngrep i de. Da blir lab treffende, sier daglig leder i FITINK, Christian Gjeruldsen.

Bruker mellom 50 og 100 000 kroner på oppussingen

Disse tre er ansatt i FITINK AS. Fra venstre: Nikey P. Ludvigsen (grillmester og store manager), Christian Gjeruldsen (daglig leder) og Toas Myhre (Head of Design).

Gjeruldsen forteller at en egen butikk har vært i planene lenge, men at det har tatt tid å finne riktig lokale. De ville være i sentrum, men mot Stavanger øst. Da lokalet i Nytorget 15 dukket opp, heiv de seg rundt og begynte oppussingen.

Gjengen bruker mellom 50 og 100 000 kroner på å få butikken i stand.

Gjeruldsen forteller at han merker at folk har fått med seg hva FITINK er for noe - de sender sko både til USA, Storbritannia, Belgia, Danmark og Sverige.

Satser på merch

I butikken står både custom sko og kleskolleksjon utstilt.

Nå satser FITINK også på merchandise for artister.

– Vi vil lage kolleksjonene sammen med artistene. Vi vil heller lage noe for the «fashion runway» enn for merchboden utenfor konsertene, forteller han.

Han avslører også at de for øyeblikket samarbeider med Arif, Onkl P og Kamelen.

Fløyel, som holder til i Nygata, er også blant dem som lager merchandise til artister, både innenfor og utenfor den urbane sjangeren.

– Det er en sterk urban mentalitet her. Nå kommer det også flere unge, spennende artister. Det er mye som har skjedd, sier Gjeruldsen.

LES OGSÅ:

LES MER:

Christian er rørlegger og Håkon er lærer. Nå skal Sandnes-duoen lansere eget klesmerke

LES MER:

Joakim (28) fra Auglend lanserer egen kleskolleksjon

LES MER:

To 14-åringer vil bli Stavanger svar på Supreme: Lanserer eget skate- og streetwearmerke

– Begynner å se grønne tall

FITINK har et samarbeid med Hypebeast Norge, som selger ettertraktede designerplagg. Her ser Gjeruldsen på et plagg fra Off White.

FITINK startet opp i 2016. Samme år gikk de 183 000 kroner i minus, viser tall fra proff.no. Gjeruldsen forteller at de begynner å se grønne tall. Både han, Toas Myhre og Nikey P. Ludvigsen er fulltidsansatte i selskapet.

– Vi tar heller og investerer det vi tjener, enn å ta ut mye i lønn. Vi ønsker å gjøre dette bærekraftig, forteller Gjeruldsen.

Nå gjenstår siste finpuss på butikken. Planlagt åpning er i løpet av november.

Publisert:

Hanna (23) samler på sneakers: – Jeg har over 300 par

Hanna Helsø deler sko-interessen sin med over 70.000 følgere på Instagram. Den store drømmen er å designe egne sneakers sammen med Nike.

Oppdatert: