Skader du noen med shoppingen din?

Her er tre apper som sjekker klesmerker for dyrevennlighet og miljøvennlighet.

Oppdatert:
Slik handler du etisk! Foto: Fotolia

Veldig mange bryr seg om miljøet, dyrevelferd og at de som lager klærne de går med får skikkelig betalt.

Takket være dagens teknologi er det i dag veldig enkelt å sjekke hvor gode klesmerker, sminkeprodusenter og andre er på disse områdene. Vi har samlet tre forskjellige apper som du kan bruke.

GoodGuide

GoodGuide har en egen scanner for strekkoder. Foto: Skjermdump GoodGuide har en egen scanner for strekkoder. Foto: Skjermdump

GoodGuide har en egen scanner for strekkoder, som gjør det veldig enkelt å sjekke opp spesifikke produkter. Deres database inneholder over 210.000 forskjellige slags varer, som hårprodukter, sminke, hudprodukter, såpe, og til og med matvarer.

Appen tar blant annet for seg om produkter er helsefarlige, hvor gode de er på dyrevelferd, menneskerettigheter, klima og energieffektivitet. Du kan også velge spesifikke merker, for å se en gjennomsnittsvurdering av det.

Sørlandsjente reiser på seiltur for fokus på marin forsøpling

Shop Ethical!

Shop Ethical! har mange kategorier og rangeringer av merker. Foto: Skjermdump Shop Ethical! har mange kategorier og rangeringer av merker. Foto: Skjermdump

Denne appen fokuserer på merkers klimavennlighet og deres forhold til menneskerettigheter.

Folka bak appen jobber for å få folk til å tenke mer over hvem de handler fra, og tar også hensyn til saker som hvor langt maten reiser, overfiske, palmeolje, konfliktmineraler og dyretesting.

Skjønnhetsprodukter, flere kleskategorier, elektronikk og en stor kategori for mat er inkludert i appen.

Cruelty-Free

Cruelty-Free fokuserer på dyrevelferd. Foto. Skjermdump Cruelty-Free fokuserer på dyrevelferd. Foto. Skjermdump

Denne appen fokuserer på sminke, husholdning og dyreprodukter. Cruelty-Free jobber for å få slutt på eksperimentering på dyr over hele verden, og etterforsker og avslører livet til laboratorie-dyr.

Appen inneholder en liste over 200 forskjellige merker som ikke driver med eksperimenter på dyr, og oppdateres med nye jevnlig.

Slik får du litt grønnere samvittighet i hverdagen

Publisert:
Oppdatert:

Skader du noen med shoppingen din? Nå kan du sjekke!

Her er tre apper som sjekker klesmerker for dyrevennlighet og miljøvennlighet.

Publisert:
  • Magnus Nødland Skogedal, Krsby.no