Livsstil

Stem frem #byasbeste klesbutikk: Her er de 10 nominerte

Én av disse 10 er #byasbeste klesbutikk, og det er DU som bestemmer hvilken.

Oppdatert:
 • Ulrikke Valvik Mitchell
STEM PÅ DIN FAVORITT: Nå kan du stemme på #byasbeste klesbutikk i bunn av saken.

AVSTEMMINGEN ER NÅ AVSLUTTET: Hvem vinneren ble, vil offentliggjøres fredag 23. oktober.

----------------------------------------

LES MER:

På mandag oppfordret vi i Byas dere engasjerte lesere til å nominere deres favorittklesbutikk på vår Facebook-side. Og jammen har dere vært ivrige!

Nesten 400 nominasjoner ble det til slutt (flere av de samme butikkene gikk igjen, men likevel), og av disse skulle vi altså plukke ut 10 finalister. Dét var ikke enkelt, skal jeg si dere!

Men vi har funnet frem til 10 lokale nisjebutikker, som alle har til felles at de kun finnes i Stavanger og Sandnes (med et lite unntak av Made With Hart, som veldig nylig åpnet i Oslo). Det er jo gøy!

LES MER:

Stavanger og Sandnes har mange unike perler av noen butikker, som altså ikke finnes noen andre steder i landet. For ikke så lenge siden laget vi en liste over 10 butikker du kun finner her, og av disse 10 er det fem som er nominert til #byasbeste! Ingen tvil om at lokale perler ligger våre hjerter nært.

Her kan du lese litt om de nominerte (listet opp i alfabetisk rekkefølge), og avgi din stemme. Alle som bidrar til å stemme er med i trekningen av en Ipad Mini.

B.Y.E

Hvor: Nygata 11, Stavanger.

B.Y.E i Stavanger drives av Anja Bye, og hun ble veldig glad da hun fikk beskjed om at hennes butikk var en av de nominerte.

– Åh, så kjekt! Det er veldig kjekt at folk liker butikken min, og har nominert meg - det er jeg takknemlig for. Ydmyk og takknemlig.

Hva er det med B.Y.E som fenger folk, tror du?

– Butikken ligger i en veldig sosial gate, og vi som jobber her lager god stemning. Jeg har litt andre merker her, enn det andre har, og i tillegg har jeg veldig mye trendplagg, og ikke så mye basics - noe jeg tror folk syns er litt annerledes. Kundene mine kommer igjen og igjen.

Hvorfor skal folk stemme på din butikk?

– Det er viktig at folk tar vare på de små butikkene. Selv er jeg veldig i mot kjøpesentere og netthandel, og jeg syns det er viktig å bruke byen sin. Ellers dør den.

B.Y.E: Anja Bye håper folk vil stemme på hennes lille butikk.

COSMO Clothing

Hvor: Inne på Straensenteret i Stavanger.

– Det er jo helt supert bare det å bli nominert!, sier Stine Talgø, som sammen med Hege Torvestad startet opp butikken på Straensenteret for fem års tid siden.

Hva er det med Cosmo som fenger folk, tror du?

– Det er bare vi som fører dette konseptet, i hele landet. Vi har få av hvert plagg og vi skifter ut varene ofte - derfor er det alltid noe nytt.

Hvorfor skal folk stemme på Cosmo?

– Det er veldig kjekt med litt små nisjebutikker, og vi ligger litt utenfor selve sentrumskjernen. Her får kundene klær de ikke finner noen andre plasser, sier Talgø.

COSMO: Stine Talgø heier på små nisjebutikker.

KANT

Hvor: Øvre Holmegate 9, Stavanger.

– Er Kant nominert? Fantastisk! Kjempekjekt. Det var en veldig koselig beskjed å få på en onsdag kveld, sier mannen bak det hele, Frode Goa.

Hva er det med KANT som fenger folk, tror du?

– Den ligger litt avsides til - i skyggesiden av Fargegata. Men når folk først oppdager den, og tar turen innom, ser de fort at det er en veldig spennende butikk. Jeg har mye rart interiør, men på en kul måte, sier Goa.

Blant det kulrare interiøret finner man utstoppede dyr, en ovn som fyres i om vinteren, bilder på veggene og en sofa.

– Det er litt annerledes, kan du si - ikke som i en typisk klesbutikk. Det er som å komme inn i en hytte, og butikken skiller seg veldig ut. Det er veldig koselig!

Misforstå rett - Kant er ingen interiørbutikk. Goa tegner selv motiver, inspirert av Jæren, og silketrykker dem selv på klærne. T-skjorter, gensere, ønniker (sånne gode, gammeldagse), capser og mye mer.

Hvorfor skal folk stemme på din butikk?

– Styrken ligger i at det er et lokalt produkt - så lokalt som det går an å bli. Alt design er inspirert av vårt nærmiljø. I tillegg kommer nye ting hver måned, og i et begrenset opplag - noe som gjør klærne litt ekslusive. Det er ikke noe du finner over alt.

LOKAL STYRKE: Klærne på Kant er inspirert av Jæren. - Det er så lokalt som det kan bli, sier Frode Goa.

Made With Hart

Hvor: Kirkegata 3, Stavanger.

– Jæklig kjekt å bli nominert! Dødskult!

Ja, hva er det med MWH som fenger folk, tror du?

– For det første, tror jeg det at vi har en gul butikk gjør det kjekt for folk å komme inn. Gult er livets lys. Ellers heier jo vi siddiser litt på hverandre, og MWH er en merkevare som er skapt i Stavanger, for Stavanger. Folk heier oss frem, og det er vi utrolig takknemlige for. Og så har vi jo mye kunnskap - noe jeg tror folk setter stor pris på, sier Alexander Hart, en av de to mennene bak den ekslusive skjortebutikken Made With Hart.

Mathias Made Wijk er den andre. Det finnes kun 36 eksemplarer av hver skjorte. Stoffet handles i Italia, og skjorter, slips og sløyfer blir sydd i Litauen.

Hvorfor skal folk stemme på deres butikk?

– Vi tilbyr klær og produkter som ingen andre har, og tilfører Stavanger noe helt unikt, sier Hart.

HART: Alexander Hart mener Made With Hart tilfører Stavanger noe helt unikt.

Nola

Hvor: Kirkegata 25, Stavanger.

– Vi setter utrolig stor pris på at vi er blitt nominert til en av byens ti beste butikker. Det er et stort komplement fra våre kunder, sier eier av Nola, Christine Natskår.

Hva er det med Nola som fenger folk, tror du?

– På Nola har vi et tydelig konsept - vi fører kun skandinaviske merker. Dette gjenspeiles også i innredningen, for å skape en helhetlig atmosfære. Som en av Stavangers nisjebutikker, ønsker vi å skille oss ut ved å gi kunden en opplevelse av å komme inn i et lunt, trivelig og innbydende miljø.

– Vi jobber hardt med å være først ute med nye merker som vi mener appellerer til "Stavanger-kunden", og har hatt stor suksess med merker som Ganni, Samsøe Samsøe, Maria Black og HAY, sier butikksjef Siv-Therese Håkonsen.

Hvorfor skal folk stemme på deres butikk?

– Vi mener Nola bidrar med et unikt og spennende konsept i bybildet, sier de to.

NOLA: Skandinaviske merker og skandinavisk innredning - skandinavisk all the way.

Rolfsen

Hvor: Søregaten 4, Stavanger.

LES MER:

Rolfsen er en gammel familiebedrift i Stavanger, med en egen herre- og dameavdeling. I dag drives butikken av Klara Siguroladottir, mens Lise Bjørnsen (29) er avdelingsleder for dameavdelingen. Bjørnsen syns selv at jobben hennes er ganske så fantastisk. Rolfsen-teamet ble strålende fornøyd med nominasjonen.

– Kjempebra! Oi, så spennende, sier butikkmedarbeider Ida Fjellstad.

Hva er det med Rolfsen som fenger folk, tror du?

– Vi er veldig flinke til å henge med i tiden, og fører mange spennende merker og designere. Vi ligger frampå i moteverden. Utvalget vårt er variert, og det finnes noe for alle her. Det ser fint ut i butikken, og vi er opptatt av å gi kundene god service.

Hvorfor skal folk stemme på Rolfsen?

– Vi har så klart lyst til å være byens beste butikk, og føler selv at vi er det! sier Fjellstad og gliser stort.

FAMILIEBEDRIFT: Ida Fjellstad mener Rolfsen er byens beste butikk.

Skjult

Hvor: Langgata 67, Sandnes.

– Åå, nå ble jeg helt gira! Skamkjekt, kjempekjekt! Jeg er helt satt ut, dette var veldig koselig og overveldende, sier en svært glad butikksjef, Farnosh Dalili, om nominasjonen. Skjult ligger ganske så riktig skjult til - helt i enden av Langgata i Sandnes.

Hva er det med Skjult som fenger folk, tror du?

– Vi har prøvd å komme med noe nytt - noe for alle. Vi har et kjempegodt utvalg av merker, og atmosfæren er god - her kan folk komme og slappe av. Konseptet er at vi ønsker å skille oss ut.

Hvorfor skal folk stemme på Skjult?

– Vi er ganske nyoppstarta (Skjult åpnet dørene i mai i år), og har satset på et dødt sted i byen. Folk finner knapt nok frem til denne delen av Langgata. Vi håper det vil bli flere butikker her etter hvert, for vi har troen på Sandnes!

FRYSNINGER: Lene Trøite er assisterende butikksjef i Skjult. - Er vi nominert? Jeg får frysninger!

SO

Hvor: Inne på Magasin Blaa i Stavanger.

– Kjempestas å bli nominert!, sier butikkmedarbeider på SO, Jorunn Valheim.

Hva er det med SO som fenger folk, tror du?

– Vi er flinke til å hjelpe kundene, og for oss handler det mer om at de skal finne noe som passer dem, heller at de skal bruke masse penger. Vi er ærlige mot kundene våre, og de kommer igjen og igjen. Ellers har vi eksklusive varer av skandinavisk design, i forskjellige prisklasser - noe som kan passe alle. Vi er oppdatert på hva som skjer i motebildet.

Hvorfor skal folk stemme på SO?

– Vi er en nisjebutikk, og vi er her for kundenes skyld - vi vil hjelpe dem å kle seg. Og så har vi et veldig godt utvalg av varer, sier Valheim.

KUNDESERVICE: Valheim tror kundene er trofaste fordi de får den hjelpen de trenger.

Syvende Himmel

Hvor: Øvre Holmegate 21, Stavanger.

– Veldig kjekt å bli nominert! Det er bra engasjement av kundene våre, sier kvinnen bak den fargerike butikken i Fargegata, Inger-Johanne Egeland Rodvelt.

På Syvende Himmel finner du helt nye 50-tallsinspirerte kjoler, samt et lite vintage-hjørne med gamle klær Rodvelt selv plukker med seg fra sin mange reiser.

Hva er det med Syvende Himmel som fenger folk, tror du?

– Det er helt klart det at det er unikt - du finner det ingen andre plasser. Det skal være unikt! I tillegg har jeg et veldig godt forhold til kundene mine, jeg blir jo venn med alle som kommer inn. Den personlige kontakten er viktig.

Hvorfor skal folk stemme på din butikk?

– Fordi det er Stavangers fineste, søteste og beste butikk.

FARGERIK: Inger-Johanne Egeland Rodvelt er allerede overbevist om at hennes butikk er den beste.

Villa Rosa

Hvor: Langgata 36, Sandnes.

– Så kjekt å bli nominert. Kjempekjekt, sier Villa Rosa-eier, Kristin Hatlestad.

Hva er det med Villa Rosa som fenger folk, tror du?

– Vi har veldig solide merker, og god atmosfære. Vi er en litt annerledes butikk, med mye sjarm og sjel. Vi skiller oss nok litt ut fra mange andre, og det er blitt positivt mottatt blant kundene.

Hvorfor skal folk stemme på din butikk?

– Vi har bra utvalg og masse bra merker - både ekslusive og mer rimelige. Alle skal kunne finne noe her. Vi er et unikt konsept, og jeg syns vi står på veldig for å holde liv i sentrumskjernen. Vi har utvidet åpningstidene til kl. 19, sånn at flere kan bruke byen i hverdagene.

SJARM: Kristin Hatlestad tror Villa Rosa vinner mye på sjarm og sjel.

Stem i vei!

Da er det bare til å stemme på sin favoritt! Avtemmingen avsluttes onsdag 21. oktober, klokken 12, og #byasbeste-vinneren avsløres følgende fredag.

Oppgi e-posten din etter at du har stemt, og du er med i trekningen av en iPad Mini!

Publisert:
Oppdatert:
 1. Stavanger
 2. Sandnes
 3. Mote
 4. Handel
 5. byasbeste

Hvilken klesbutikk er #byasbeste? Her er de nominerte!

Stem i vei på din favoritt av disse ti butikkene!

Oppdatert:

Relaterte artikler

 1. LIVSSTIL
  Disse gutta driver #byasbeste klesbutikk!
  6 ÅR SIDEN
 2. LIVSSTIL
  Hva er #byasbeste klesbutikk? Her er de 10 nominerte!
  5 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  10 butikker du kun finner i Stavanger og Sandnes
  6 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  Disse er nominert til #byasbeste sentrumsbutikk
  11 MÅNEDER SIDEN
 5. AKTUELT
  Dette er de nominerte til #byasbeste sentrumsbutikk!
  2 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT
  Hvem har #byasbeste sentrumsbutikk? Her er de nominerte
  3 ÅR SIDEN