Ble svindlet for 50.000 på tur

Sykt mange pakker sekken og legger ut på månedslange reise. Henriette Wulff kom nettopp hjem fra drømmereisen.

Publisert:
Blogger Henriette Wulff har reist rundt i fire måneder. Hva var best med å komme hjem? Svaret: - Kald norsk melk!

– Forberedelsene avhenger veldig av hvilken tur man vil ha. Et godt utgangspunkt er å bestille billetter et sted hvor du vil dra. Når du har bestilt billetter, så er man sikret at det faktisk skjer!

22-åringen og to venninner kom for få uker siden hjem etter en fire måneder lang tur. Billettene ble bestilt sju måneder før avreise gjennom et reisebyrå.

Maria Håland og Henriette Wulff på Cuba.

Maria Håland og Henriette Wulff på Cuba.

Ikke bare trygt på tur

Bortsett fra flyreisen, bestilte jentene opplevelser og overnatting selv. Unntaket var i Sentral-Amerika, hvor de via reisebyrået bestilte gruppetur.

\* [Sjekk «Hvem i all verden»-bloggen!

\*](http://blogg.fvn.no/hvemiallverden/blog/) LES OGSÅ:

LES MER:

Ti råd til backpackere

– Vi dro på gruppetur i Sentral-Amerika, som nok var det farligste stedet med med mest kriminalitet, og bråk og tull. I ettertid tenkte vi at det var veldig lurt å være på gruppetur akkurat der. Det hadde nok ikke vært så lurt for oss, tre blonde norske jenter, å gå i slummen alene.

– En ting er å ha bein i nesa, men folk kan ha baktanker?

– Men jeg er naiv, jeg innrømmer det. Vi visste at ting kunne skje, men vi tenkte jo ikke at noe skulle komme til å skje. Underveis ble jo faktisk bankkontoene våre tømt.

Det hadde nok ikke vært så lurt for oss, tre blonde norske jenter, å gå i slummen alene

FRA BLOGGEN: Disse damene spinner tråd fra alpakka og lamaull og farger alt selv med naturlige farger. _FRA BLOGGEN: Disse damene spinner tråd fra alpakka og lamaull og farger alt selv med naturlige farger._

Stakk av med 50.000

Svindlere klarte å kopiere jentenes bankkort, trolig i Cusco i Peru. Totalt ble de tre loppet for 50.000 kroner fordelt på tre kort. Les Henriettes blogginnlegg på «Hvem i all verden» om svindelen.

– Først skjedde det bare med meg, så da var det mitt problem. Jeg skrev til banken og jeg synes det var sykt slitsomt, men det gikk greit. Etter hvert fikset det seg kjempefort og jeg fikk igjen pengene fra Visa. Det skjedde jo med venninnene også og da ble det mer stress. Vi hadde plutselig veldig få kort igjen, sier Henriette.

Og rådet:

– Det er veldig lurt å ha med seg ekstra bankkort, konkluderer 22-åringen med.

– Kunne lett ha gjort det billigere

Flere av stedene på turen Henriette dro på er populære for backpackere:

\ Cuba. \ Sentral-Amerika fra Mexico til Costa Rica. \ Inkastien til Machu Picchu i Peru. \ Japan med Tokyo og Kyoto. \ Vietnam. \ Nepal.

FRA BLOGGEN: Jentenes første møte med Machu Picchu! FRA BLOGGEN: Jentenes første møte med Machu Picchu!

– Vi kunne lett ha gjort turen billigere, det vet jeg, men jeg tenkte på å jobbe så mye som overhodet mulig i forkant og bruke det jeg fikk inn, sier Henriette

\* [Sjekk «Hvem i all verden»-bloggen!

\*](http://blogg.fvn.no/hvemiallverden/blog/) LES OGSÅ:

LES MER:

Ti råd til backpackere

Booket via byrå

En del backpackere booker reisen selv og sparer dermed en del i forhold til dem som booker via reisebyrå.

– Det var deilig for oss å bruke byrå. Vi booket nesten ingenting selv. Noen slakter byråene som tar mye penger for å folk som skal på «backpacker-tur», men det ville vi gjøre for å føle oss trygge, forteller Henriette.

Maria Håland, Henriette Wulff og Anette Drange forsøkte å passe sammen med de lokale i Japan. Derfor munnbind. _Maria Håland, Henriette Wulff og Anette Drange forsøkte å passe sammen med de lokale i Japan. Derfor munnbind._

– Man kan kan leve billigere og være lenge på tur, eller ta en kortere tur hvis man har lite penger. Man klarer seg uansett tror jeg.

– Vi bodde for det meste på hosteller og hoteller. På Cuba bodde vi hjemme hos folk i private hjem. Det er ingen problem å finne.

Ikke vær redd for å bli kjent med lokale folk!

Og hva er Henriettes anbefaling etter at turen er over?

– Ikke vær redd for å bli kjent med lokale folk! Mange er glad for å kunne snakke engelsk med turister som er på reise.

Publisert:

Eirin dro verden rundt. Her er hennes beste backpacker-tips!

Tipsene du mest sannsynlig ikke kan google deg fram til.

Oppdatert:
  • Eirin Fidje, KRSby