Livsstil

Lisa (23) fra Byhaugen trodde egentlig at hun var for lav til å være modell. Nå er hun modell for både Holzweiler og Urban

Etter at Lisa Alexandra Jarli flyttet til Oslo, har hun blitt en favoritt hos it-merket Holzweiler - både som selger og som modell (!).

Publisert:
 • Ingebjørg Iversen

Lisa Alexandra Jarli er kampanjemodell for både Holzweiler og Urban. FOTO: Alvin Santos

Lisa Alexandra Jarli (23) hadde egentlig lagt fra seg tanken om å bli modell. Hun er nemlig for lav.

Modelmanagement skriver at de fleste modeller er mellom 172 og 180 cm høye - og Jarli er 165 cm høy.

Da hun begynte å jobbe for Holzweiler, var hun først inne i et internship, hvor hun hadde ansvar for merkets sosiale medier-kontoer, men etterhvert fikk hun også tilbud om å være kampanjemodell for dem.

– Holweiler tok meg med til København for å shoote der, som var en opplevelse i seg selv. Jeg var superheldig og ble spurt om å være med, sier hun.

LES OGSÅ:

LES MER:

Jennie (23) fra Hillevåg om livet om designstudent: – Du må elske det du driver med

Storm x Holzweiler 30.05.18 #withstormcomeslove

Holzweiler er ikke de eneste som har brukt Jarli i kampanjene sine. Også Urban tok kontakt med siddisen for å bruke henne som modell for Reebok.

– Jeg er egentlig altfor lav til å være modell, så jeg setter stor pris på at det er brands som vil bruke meg til tross for det!

New drop from Reebok just arrived for summer || Head to IG stories to see more - available in stores and online now🌻 📷 @akam1k3 #reebokclassicnordics ⠀ #urbannorge ⠀ #urbanno ⠀ #summer

12.000 Instagramfølgere - and counting

Da Jarli var yngre, hadde hun en blogg. Den er nå nedlagt, men hun har mange følgere på Instagram - i skrivende stund er det 12.000 som følger med på hva hun legger ut, og tallet øker stadig.

– For noen år siden hadde du en blogg - har du en drøm om å bli influencer? Hvilken type influencer vil du i så fall være?

– Det er litt spørs på hva man legger i begrepet influencer. Om det vil si å påvirke følgerne sine på en eller annen måte, så er svaret ja! Jeg håper først og fremst at jeg kan påvirke unge jenter til å tørre å bli mer naturlig, sier hun.

LES OGSÅ:

LES MER:

Emilie (24) fra Hundvåg har nesten 50.000 følgere på Instagram: – Bryr meg ikke om jeg våkner opp med 500 følgere i morgen

Kastet sminken

Hun forteller at hun har kastet mer eller mindre all sminken hun eier, og takker nei til skjønnhetsprodukter. Selv bruker hun billig såpe og vann til å vaske fjeset sitt. Hun vil heller oppfordre til det, enn hudpleieprodukter til mange kroner.

– Det samme gjelder klær. Jeg vil ikke bidra til at følgerne mine skal føle presset på å konstant kle seg i den nyeste trendene. Dette fører fort til en ekstrem kjøp og-kast kultur, om unge jenter føler de må bytte ut garderoben sin hver sesong fordi Instagram forteller de hva som er trendy akkurat nå, sier hun, og legger til:

– Kle deg i det du føler deg fin i, samme om det er mote nå eller var trendy i 2002! Minst halvparten av garderoben min har jeg kjøpt brukt, som jeg håper jeg kan påvirke til at flere også vil gjøre. Det er jo både bra for miljøet og lommeboken!

Lisa Alexandra Jarli og Alvin Santos var modeller for Urban og Reebok. FOTO: Michael Ray Vera Cruz Angeles

Merker lite til følgerne

Hun sier selv at hun merker lite til hvor mange som faktisk følger henne på Instagram. Den eneste gangen hun merker det, er dagen derpå.

– De eneste gangene det virkelig merkes, er når jeg drikker meg full og spammer insta story med masse tull. Daaa er det kjipt å våkne opp dagen etter og se at 6000 har sett det.

Jarli trives i jobben i Holzweiler, hvor hun jobber med retail og gifting - hun bestemmer altså hvilke kjentfolk som de kan kle opp i klærne sine. Drømmen hennes er derimot å bli skuespiller.

– Å stå på en scene er noe av det gøyeste jeg vet. Dessverre er det et beinhardt yrke som det er ekstremt vanskelig å lykkes med, men jeg kommer ikke til å gi meg! Jeg holdt på med opptaksprøven til Teaterhøyskolen i hele vinter, men må nok prøve meg 10 år til før jeg har sjans der, he he.

Publisert:
 1. Sosiale medier
 2. Trend
 3. Moter og Modeller
 4. Mote
 5. Motehus

Alexandra (16) vant inter­nasjonal modell­konkur­ranse i USA

I helga gikk Alexandra Kodvåg til topps i kategorien «female senior model», under World Championship Of Performing Arts.

Oppdatert:

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Alexandra (16) vant inter­nasjonal modell­konkur­ranse i USA
  1 ÅR SIDEN
 2. AKTUELT
  5 på gata om influensere og kroppspress
  2 ÅR SIDEN
 3. LIVSSTIL
  Sanna (31) vil ha mer mangfold i skjønnhetsbransjen
  11 MÅNEDER SIDEN
 4. LIVSSTIL
  – Vi ønsker å bruke vår posisjon til å skape en endring
  12 MÅNEDER SIDEN
 5. LIVSSTIL
  Slik sparer du penger på klær
  2 ÅR SIDEN
 6. LIVSSTIL
  Disse plaggene bør du sikre deg til årets sommergarderobe
  2 ÅR SIDEN