Livsstil

Inn i klesskapet: Silje Axelsen

Silje, som selverklært er Beyoncés største fan, har ikke tellinga på hvor mange chokers hun har. Bli med inn i klesskapet hennes!

Oppdatert:
  • Lena Rustan Fidjestad
Alle foto: Lena Rustan Fidjestad

- Navn: Silje Axelsen

- Alder: 25 år

- Yrke: Sosionom

- Instagram: @siljewaxelsen

– Hvem er du?

– Jeg er ei jente som er veldig glad, har et hjerte for mennesker, elsker kaffe og er Beyoncés største fan. Det beste jeg vet er å reise og oppleve verden.

[sc name=»Relatert klikksak» ]

silje1 Vintage Levis shorts, badedrakt fra Asos, skjorte fra Monki og Dr. Martens kjøpt i New York.
IMG_4212

– Hva jobber du med, eller gjør du akkurat nå?

– Jeg jobber i Barneverntjenesten for Kristiansandregionen. Der jobber jeg med ungdommer fra 16-18 år. Jeg ELSKER jobben min og synes det er veldig spennende og gøy å jobbe med ungdommer.

IMG_4210

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Oi, det er et veldig vanskelig spørsmål. Haha! Jeg er veldig glad i 90-tallet, og har ikke tellinga på hvor mange choakers jeg har. Ellers går jeg mye med farger og mønster. Det finnes veldig lite sort i skapet mitt. Kan vel bekrefte at stilen min er veldig lite basic.

silje2

– Hvordan, og når startet interessen din for klær og stil?

– Jeg har vel egentlig alltid vært veldig interessert i klær og mote, men tok vel litt av da jeg begynte på videregående.

– Hva er et typisk Silje-antrekk?

– High waist-jeans, magetopp, en fargerik kimono/genser, bomberjakke og noen fete sneakers eller Dr. Martens. Og jeg går sjeldent uten leppestift.

IMG_3826
LES MER:

Les om hvorfor KRSby-trynet Abdirahim Farah ble kastet ut av en pub!

– Hva slags tilbehør bruker du?

– Casio-klokka og Camilla Prytz-armbåndet tar jeg aldri av meg! Ellers har jeg som regel fire-fem ringer på meg.

IMG_4766

– Hvor henter du inspirasjonen din fra?

– Instagram, definitivt! Jeg blir veldig inspirert av random folk jeg kommer over der. Også blir jeg inspirert av venner og folk jeg ser på gata. Da jeg var i New York kunne jeg sitte på en cafe i flere timer og bare bli inspirert av folk. Ellers liker jeg veldig godt stilen til Hailey Baldwin, Gigi Hadid og Jerry Lorenzo som er designer for merket «Fear Of God».

– Hvem er dine topp tre favoritt-instagrammere? Og hvorfor?

1\. Beyoncé (@beyonce): Jeg er jo helt crazy fan, så jeg holder meg alltid oppdatert på hva hun holder på med. Pluss at jeg blir utrolig inspirert av bildene hennes. Hun har de dopeste antrekkene.

2\. Hailey Baldwin (@haileybaldwin): Okey. Hailey er on fleek! Jeg hadde gitt så mye for å få klærne hennes. Hun har veldig ”street style”. Typisk en vintage hoodie, bomber-jakke og sneakers, eller boots som du kun får tak i dersom du er kjendis. Haha. Jeg digger henne rett og slett!

3\. Samuel (@eljackson) og Daniel Taipale (@dansmoe): Det gøyeste jeg vet er å reise og å oppleve nye kulturer. Det er kanskje derfor ikke så rart at jeg elsker bildene til Daniel og Samuel. Dette er to venner av meg som jobber som fotografer. De har vært verden rundt med kameraene sine, og tar i tillegg utrolige bilder rundt omkring i Norge som bare er helt AMAZING. Verden er så ufattelig vakker!

– Ditt største bomkjøp?

– En Alexander Wang genser som jeg kjøpte under hans kolleksjon for H&M. Jeg digger den, men den ser helt grusom ut på meg. Jeg ser ut som Svampe Bob.

silje4 Jumpsuit fra Asos, sko fra Asos og smykke fra BikBok.
IMG_4644

– Hva er ditt favorittplagg? Hvorfor liker du akkurat det plagget?

– Uffameg. Jeg har så mange faves! Men jeg er nok ekstra glad i kimono. Jeg liker det veldig godt fordi det gjør litt ut av seg. Spesielt en kimono med litt lengde, mønster og farger. Om jeg føler meg litt for plain, kaster jeg alltid over en kimono. Jeg er også veldig svak for faux fur-jakker.

– Ditt beste kjøp?

– En Levi’s-shorts som jeg kjøpte i en vintagebutikk på Løkka, og en kimono fra River Island.

IMG_3890
IMG_4483

Sjekk ut disse festivalstilene fra Palmesus!

– Hvilke trender har du størst tro på for sommer-sesongen?

– Mye farger og mønster, noe som passer meg ypperlig! 90talls-trenden henger fremdeles litt igjen, så jeg tror det blir en del løse slengbukser, magetopper og ”off-shoulder”-kjoler å se i Markens i sommer. Også er jo den gode gamle Levis shortsen alltid veldig trendy på denne tiden.

IMG_3851

– Hvilke butikker er dine favoritter?

– Monki, Asos og eBay. Ellers handler jeg en del når jeg er ute og reiser. Jeg liker å ha klær som ingen andre har.

– Handler du vintage? Hva er ditt største vintagekupp?

– Vintage er alltid gøy! Jeg handler en del på vintagebutikken Shalam, eller på Løkka når jeg er i Oslo. Her anbefaler jeg butikken «Robot». Mitt største vintagekupp er en YSL veske til 45 kroner.

silje5 Bukse fra Monki, singlet fra BikBok, jakke fra Nelly, sko fra Nike.

– Hvilke designere føler du ligger nærmest din stil og de tingene du liker best?

– Hadde jeg hatt litt mer cash på innerlomma, hadde jeg nok kjøpt klær fra Fear Of God, Yeezy Season, Versace, og Free People.

IMG_4380

– Hvilken trend ønsker du at aldri skal komme tilbake?

– Jeg er ikke så kjempebegeistret over overalls, hvis jeg skal være helt ærlig. Jeg har bare aldri sett en person som ser fet ut i det. Haha. Sorry altså! I tillegg så minner det meg om Sesam Stasjon.

IMG_3906

– Om du kunne reist tilbake i tid, hvilket årstall ville du levd i stilmessig?

– Nei, kanskje jeg skulle tatt meg en tur til 80-tallet da? Stilen på den tiden var jo helt på syre. Stramme skinnbukser, grilldress-jakker, mønstrete gensere, kreppet hår med hårmaskara, tights og badedrakter. Blir vel ikke bedre enn det.

silje3 Bukse fra Monki, belte fra Asos, mesh-topp fra Asos, skinnjakke fra Carlings og sko fra Zara.

– Hvis du om ti år skal se tilbake på stilen din slik den er nå, hva tror du du vil si om deg selv da?

– ”FLAWLESS!”

– Hva er ditt beste stiltips?

– Gå med klær du liker, men våg å være litt Beyoncé av og til.

Publisert:
Oppdatert:
  1. Mote

Sjekk ut disse Palmesusantrekkene: - Du må være et show

I år det rumpetaske, farger og psykideliske mønstre som gjelder på Bystranda. Sjekk disse festivalantrekkene fra årets strandfest.

Oppdatert: