Julepynten 2019: Her er de hotteste trendene

I år skal julepynten være inspirert av naturen og det lette og luftige, ifølge interiørekspert.

Publisert:
Trenger du litt inspirasjon til julepyntinga i år? Her er interiørekspertens beste tips!

Har du begynt å tenke på hvordan du skal pynte til jul? Vi har tatt en prat med daglig leder Vibeke Skagemo i Vi-bo, som tilbyr boligstyling og interiørkonsultasjon, om hva som er de hotteste trendene i år.

– Det skandinaviske designet er i vinden. De lette, luftige tingene bestående av glass er trendy, og det samme er det som er fra naturen. Å hente kvister, strå, greiner og gran ute er en greie i år, forklarer hun.

Julestjerne i gråpapir

En annen trend er store og små julestjerner i ulike farger sammensatt i en kollasj. I tillegg er det blitt veldig populært å lage sine egne julestjerner, ifølge Skagemo.

– Vi bruker å lage av gråpapir. Det er både enkelt og miljøvennlig, Det eneste du trenger er lim, gråpapir og tråd, sier Skagemo.

LES OGSÅ:

LES MER:

I fjor handlet vi 1700 tonn julepynt. Det har Fretex lyst til å gjøre noe med

Kranser er også populært om dagen - gjerne store, i skandinavisk stil.

Naturdekorasjonene er også det mest trendy på bordekkingsfronten - gjerne i kombinasjon med lys eller lyslenker som bringer mer varme inn.

Ta med naturen inn på julebordet!

Rosa, rosa, rosa

Det er med andre ord lite rødt og nisser i fokus - og lite glam. Rosa julepynt har imidlertid fått større plass i butikkhyllene i år, ifølge Skagemo.

– I flere år har butikkene prøvd å introdusere oss for rosa jul, men i år ser det ut til å faktisk ta av. Rosa kuler, rosa papirjulestjerner og rosa plastjuletre blir det stadig mer av, sier hun.

– Mer moderne

Men stemmer disse trendene overens med den julepynten interiørbutikkene faktisk selger? Vi har sjekka ut bestselgerne i tre av byens butikker.

Markedsansvarlig ved CI Pedersen, Anne Mari Løfald, forteller at bestselgerne nødvendigvis ikke er så «julete».

– Julepynten har blitt mer moderne - gjerne i en nordisk stil. Den er ikke like tradisjonell og nostalgisk som tidligere, og treffer nok ei yngre målgruppe.

LES OGSÅ:

LES MER:

8 kreative og billige måter du kan pynte til jul

Julekuler og figurer i papir er det mange som liker, ifølge Anne Mari Løfald.

Hos Kremmerhuset på Byhaven kan daglig leder Kine Wahl fortelle at naturelementer er trendy. Hun ser imidlertid også at de klassiske julefargene er på vei tilbake.

– Rødt og grønt er tilbake. Kundene vil gjerne ha det tradisjonelt, men med en liten edge, sier Wahl, og legger til at butikkens tema er skogdrøm.

Ikke helt klar for rosa? Rødt og grønt er fortsatt med oss. Tradisjonelt, men men med en liten edge - som disse moderne juletrærne i farget glass.

Norsk design populært

Butikksjef for Ting i Olav Tryggvasons gate, Anita Aune, nevner i likhet med Skagemo og Wahl naturen som en trend når det kommer til julepynten i år.

Norsk designet julepynt inspirert av naturen fra Und.

– Vi ser at kundene er glade i julepynt som har hentet inspirasjon fra naturen. Det vi selger mest av er julefigurene og fuglene fra Und. Det er et norsk design. I tillegg er duftlys populært, forteller Aune, som legger til at siden stadig flere velger å kjøpe plasttre, kan litt juleduftlys komme godt med.

LES OGSÅ:

LES MER:

Djesa Belle Halstad skal gjøre det hun frykter mest hver dag frem til jul

Publisert:

Disse butikkene finner du bare i Stavanger og Sandnes

Her er ni unike steder du kan lete etter klær og interiør.

Publisert: