Vanessa (20): – Jeg har alltid hørt at vegetarianere ikke kan bygge muskler

Nå har vegetarianeren planer om å stille i bikinifitness til neste år.

Oppdatert:
Vanessa Bickenbach jobber som helsefagarbeider, og utdanner seg til å bli ambulansefagarbeider. Foto: Magnus Nødland Skogedal

– Jeg har trent for gøy en stund, men siden januar i år har det vært mye mer målrettet. Først tenkte jeg at bikinifitness ikke var noe for meg, men etter å ha begynt å trene på Shapes endret det seg, sier hun til KRSby.

Vanessa Bickenbach har vært vegetarianer siden hun var seks år gammel, og har møtt mange som mener forskjellige ting om hennes kosthold.

LES MER:

Her jubler Irelin (20) for seier i bikinifitness-debuten

Da var jeg hjemme igjen fra dagens Formsjekk! 6 mnd med harde treningsøkter ligger bak meg. Jeg er stor fornøyd 😃 Bilde fra venstre ble tatt 1.formsjekken, 2.bilde er i fra April og siste bildet helt til høyre er fra i dag ☺ #teamtotalpackage #nordicpower #bikinifitness #offseason #mybody #fitnessfreak #hardwork #girlswholift #shapesøstsia #krsby #vegetarianer

Fordommer

– Det er ofte fordommer mot vegetarianere, akkurat som det er mot andre som er litt annerledes enn normalen. Jeg har alltid hørt at vegetarianere ikke kan bygge muskler, men en kompis av meg som har erfaring med fitnesstrening sa at det kunne være mulig. Jeg søkte på forskjellige coacher, og kom frem til Mette Stensland i Sandnes som visste mye om vegetarkosthold. Det er ikke mange i miljøet som er vegetarianere, sier hun.

LES MER:

Tanya (24) satser på bodyfitness: – Dette er ekstremsport

For å bygge muskler kreves det som kjent mye proteininntak i tillegg til en haug med trening. Kjøttprodukter inneholder mye av dette, men det er fullt mulig å få nok proteiner med vegetarkosthold. Vanessa spiser mye kikerter, bønner, linser, egg, mager kesam, grønnsaker og ris.

– Jeg spiser seks måltider om dagen, og nå som jeg er på min off-season diett kan jeg spise hva jeg vil en dag annenhver uke. Jeg har et eget vegetarisk proteinpulver, og får god hjelp av coachen min. Så lenge jeg er off-season koser jeg meg litt ekstra i blant, selv om jeg følger en diett, sier Vanessa.

Vanessa er ikke veldig fan av å trene bein, men det må til. Foto: Magnus Nødland Skogedal Vanessa er ikke veldig fan av å trene bein, men det må til. Foto: Magnus Nødland Skogedal

Vil stille høsten 2017

Noe av det første hun gjorde var å bestille en fitnessbikini. Den passet ikke på en stund, men da den til slutt gjorde det ble hun overlykkelig.

– Det tok tre måneder med trening og diett. I starten prøvde jeg den hver eneste kveld, men den passet jo ikke. Jeg fokuserte på treningen og dietten en stund, og da jeg prøvde den på igjen så passet den, det var fantastisk!

LES MER:

Sjekk forvandlingen til kristiansandsjenta Phuong!

👊 Poseringstrening 👀 Jeg er så i tvil om jeg tar sjansen til å stille i Bikinifitness til våren eller om jeg går den mest trygge veien å gir meg mer tid og prøver meg til neste år på høsten 😊 @teamtotalpackage #offseason #bikinifitness #mybody #fitnessfreak #mylife #fitnessgirl #teamtotalpackage #hardwork #lifestyle #krsby #vegetarianer #treningsglede #girlswholifts #øvelsegjørmester #poseringstrening #treningsforum

Vanessa beskriver seg selv som sta, og har ikke noe mål om å bevise at folk tror feil om vegetarianere. Hun satser på bikinifitness først og fremst for henne selv.

– Jeg har satt meg et mål om å stille til konkurranse høsten 2017, og da er målet å få en finaleplass. Føler jeg ikke at jeg er i form på den tiden så stiller jeg ikke, for jeg ønsker å gjøre det skikkelig. Jeg vil holde på med dette så lenge jeg synes det er gøy, og jeg elsker å utfordre meg selv, sier hun.

LES MER:

Byttet ut «Age of Conan» med trening: Morten gikk ned 30 kilo på ett år

Vanessa trener tre dager på rad før hun har en hviledag. Foto: Magnus Nødland Skogedal Vanessa trener tre dager på rad før hun har en hviledag. Foto: Magnus Nødland Skogedal

– Balanse er viktig

Før den harde oppkjøringen til konkurranse begynner bruker Vanessa mye tid med familie, venner og hunden, i tillegg til jobb, utdanning og mye trening.

– Balanse er viktig for meg, og jeg trenger tid til å slappe av og være med venner og familie. Fire-fem måneder før konkurranse må jeg prioritere trening foran nesten alt, så da blir det lite tid til det.

– Hva sier folk når de hører at du vil konkurrere i bikinifitness?

– Mange sier at det er gøy at jeg prøver, spesielt som vegetarianer. Andre synes det er helt på trynet, men det bryr jeg meg ikke om. Dette skal jeg klare, sier hun.

Publisert:
Oppdatert:

Treningskontoene du bør følge på Instagram

Det kryr av #fitspo-kontoer der ute om dagen. Her er noen av de mest populære og inspirerende kontoene på Sørlandet.

Oppdatert: