Livsstil

Kirsty (27) mistet jobben i oljå - startet sin egen drømmebedrift

Da Kirsty Williamson fikk den dårlige nyheten, snudde hun det fort til noe positivt.

Publisert:
  • Ulrikke Valvik Mitchell
Kirsty Williamson (27) fra Scottland mistet jobben i oljå, men lot seg ikke stoppe av det.

– Dette gjør meg lykkelig. Jeg var nok ikke klar over at jeg ikke var så lykkelig før, i den gamle jobben. Nå har jeg masse energi og lyst, og det føles ikke som jobb i det hele tatt!

Kirsty Williamson (27) er fra Aberdeen i Scottland, men har bodd de to siste årene på Ålgård. Hun kom hit sammen med mannen sin, rett og slett fordi de hadde lyst å prøve noe nytt.

Begge er utdannet innen olje og gass, og fikk seg raskt jobb, begge to. Men så begynte det å gå nedover i bransjen, og i august i fjor mistet Kirsty jobben.

– Det føltes helt grusomt å få den beskjeden. Utrolig skremmende. De neste dagene tenkte jeg bare «hva skal jeg gjøre, hva skal jeg gjøre?». Men i stedet for å se på det som en grusom ting, bestemte jeg meg for å se på det som en stor mulighet.

Følg Byas.no på Facebook!

Tutorials på Youtube

Kirsty fikk utbetalt lønn frem til desember i fjor, og hadde derfor noen måneder på seg til å klekk ut en plan for veien videre. Det tok ikke veldig lang tid.

– Jeg elsket å jobbe i olja, men jeg har alltid vært en veldig kreativ person. Det var litt sånt at jeg «fell into the oil and gas» fordi jeg er fra Aberdeen, og alle i Aberdeen jobber innen olje og gass.

– Men jeg har alltid laget ting ved siden av, og elsket det. Så da jeg mistet jobben, kjøpte jeg en skikkelig billig symaskin og lærte meg ting ved å se på tutorials på Youtube.

Ikke lenge etterpå, var Heron Handcrafts oppe og gikk, og hun selger allerede varer langt utfor Norges grenser - til Storbritannia, USA, Canada, Australia, Japan og Finland.

– Det har vært en krevende prosess, og jeg lærer forstsatt «by doing». Men det går bra, og jeg håper det vil fortsette å gå bra. Det er utrolig gøy.

OPTIMIST: Nettbutikken går bra til nå, og en dag drømmer Kirsty om å åpne en liten butikk i Sandnes.

Vil åpne butikk med kafé

Hverdagen ble plutselig snudd på hodet. Hun gikk fra å jobbe i et kontorlandskap sammen med 300 andre mennesker rundt seg, til å sitte alene hjemme foran en symaskin, sammen med kaninen Bam.

– Det var den største omstillingen for meg, å komme ut av kontoret. Det var en vanskelig overgang, men nå går det veldig bra. Det er fortsatt skremmende å satse på noe eget, men jeg har en utrolig støttende mann, som sier at jeg klarer dette. Jeg tror også at den frykten jeg har er bra - for den pusher meg bare videre.

– Blir det egen butikk etter hvert?

– Åh! Det hadde jeg elsket! Virkelig. Nå må jeg prøve å etablere meg på markedet, og hvis det går bra, ønsker jeg å åpne en liten butikk om et par år. I Sandnes. En liten butikk med eget verksted og masse hyller til alle tingene mine. Og en egen liten kafé - jeg elsker å bake, også!

Vil aldri tilbake i oljå

Den gamle skranglekassen av en symaskin er erstattet av en fjellstø Janome. Den har hun spart opp penger til. Nå gleder hun seg til å se hvor veien fører. Hun håper også hun kan inspirere andre i samme situasjon som henne selv:

– I stedet for å se på det å miste jobben som en veldig trist ting - se på det som en mulighet til å gjenskape deg selv. Jeg vet at det er lettere sagt, enn gjort, for jeg vet hvor grusomt det føles. Men nå er jeg lykkeligere enn noen sinne.

– Hvis en jobbmulighet hadde åpnet seg i olja igjen, hadde du tatt den?

– Nei. Nei, ikke i det hele tatt. Jeg kan aldri gå tilbake til en kontorjobb. Jeg vil være min egen sjef, med min egen butikk. Det er drømmen.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* Laurens (21) begynte på universitetet som 15-åring!

LES MER:

* Joachim (22) starter modellbyrå for alle som har lyst: – Tar et oppgjør med kroppshysteriet

LES MER:

* Etter 20 år er de rusfrie. Nå bruker de yoga til å kjempe mot vonde tanker

Publisert:
  1. Gründere

Tonje (22) fra Sandnes har over 11.000 følgere på Instagram. Du skjønner kanskje hvorfor?

22-åringen kaller seg en «sminkeentusiast».

Oppdatert: