Forskere avslører hvordan menn og kvinner bruker Tinder ulikt

Begge kjønn bruker apper som Tinder for å slå i hjel tid, men det er også flere klare forskjeller, ifølge NTNU-studie.

Publisert:
  • Line Pevik
Bare tilfeldig sex og kortvarige relasjoner? Ja, det stemmer for mange menn, men det er også flere som er interessert i langvarige relasjoner - og kjærlighet, ifølge forskere.

Det er mange myter forbundet med datingapper, og hvordan vi bruker dem. Kvinner er tilsynelatende fryktelig kresne, og menn sveiper høyre over en lav sko. «Alle» er ute etter kortvarige relasjoner, og kjærligheten og faste forhold skal du se lenge etter.

Men stemmer alt dette?

NTNU-forskere ved institutt for psykologi har sjekket hvordan NTNU-studenter - menn og kvinner - oppfører seg på datingapper, som Tinder.

LES MER:

Her er datingtipsene du ikke bør gå glipp av

Ivrige menn, kresne kvinner

I studien er atferden til 641 NTNU-studenter i alderen 19 til 29 år analysert. Og ja - forskerne mener å avdekke forskjeller i hvordan menn og kvinner bruker slike apper:

  • Kvinner bruker mer tid på appene enn menn: Dette kan ha noe å gjøre med at kvinner bruker lenger tid på å vurdere hver kandidat før det sveipes.
  • Menn er mer effektive: De bruker kortere tid på å bestemme seg, og er også mest sannsynlig den som vil starte en samtale.

– Kvinner er mer kresne. Menn er mer ivrig. Dette har klare evolusjonære årsaker. Kvinner har mer å tape ved å involvere seg i seksuelle partnere av lav kvalitet, enn hva menn gjør. Det er derfor menn sveiper til høyre oftere enn hva kvinner gjør, sier professor Leif Edward Ottesen Kennair til norwegianscitechnews.com, NTNU sin egen nettside for forskningsnyheter.

Menn sveiper oftere til høyre enn kvinner, fordi kvinner er mer kresne fra evolusjonen sin side.
LES MER:

Ny episode av «Smellen»: Tormod mista hodet da tinderdaten ikke møtte opp

Bruker Tinder som bekreftelse

Til felles ser det ut til at både kvinner og menn bruker apper som Tinder som så mange andre apper på telefonen - for å slå i hjel tid når vi kjeder oss eller rett og slett ikke har noe bedre å finne på.

Likevel er det forskjeller på kjønnene.

LES MER:

Ny undersøkelse knuser Tinder-myte

Ifølge svarene til NTNU-studentene er det mange menn som oppgir at de bruker apper som Tinder fordi de har lyst på tilfeldig sex og kortvarige relasjoner. Likevel understreker forskerne at mange menn også er interessert i å finne langvarige relasjoner - og kjærligheten.

Og hva med kvinnene? De svarer at de gjerne er på utkikk etter bekreftelse på at de er attraktive. De bruker rett og slett slike apper i større grad til å føle seg bedre, enn hva menn gjør.

LES MER:

Korona trenger ikke sette en stopper for datinggamet: Her er 3 tips

Fører datingapper til flere «one night stands»?

Ifølge forskerne er mennesker som allerede er mest åpne for kortvarige, seksuelle relasjoner, også de som bruker bildebaserte datingapper mest.

Men: Datingapp-brukere har ikke flere tilfeldige, seksualpartnere enn andre som er ute etter kortvarige relasjoner. Det er rett og slett et supplement til andre måter å møte noen på - som på jobb, på byen eller i en annen sosial setting (før korona, kan man vel kanskje nevne her).

Publisert:

One night stands: Menn og kvinner angrer ulikt

...og tror du at anger bidrar til at du ikke gjør det samme senere? Tro om igjen, viser ny NTNU-forskning.

Publisert:
  • Line Pevik