Kristin (29) lever ut drømmen i Frankrike

Mat- og vinelskeren tok med seg både mann og jobb til Frankrike.

Publisert:
VINELSKER: Kristin Alsvik både jobber med og elsker vin.

I januar tok Kristin Alsvik fra Alsvik like godt med seg mannen og jobben til den lille landsbyen Vosne-Romanée i Frankrike. Her skal de være helt til oktober, men tiden går fryktelig fort når man stortrives så godt.

\- Vi har det helt strålende her, sier hun.

Til daglig jobber Kristin med PR og kommunikasjon for det norske vinselskapet Non Dos. De importerer kun naturlig laget vin uten tilsetningsstoffer.

Jobben er så fleksibel at vinselskapet like godt sa ja da hun spurte om hun kunne gjøre jobben fra Frankrike i år.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Jørn Bjørn (25) fra Finnøy har skatet Norge på tvers

- Jeg har en veldig grei arbeidsgiver som lot meg gjøre dette. Annenhver måned drar jeg hjem for å holde pressesmakinger i forbindelse med Vinmonopolets nyhetsslipp. Resten gjør jeg her.

Hverdagen i Frankrike består blant annet av å besøke vinbønder. På den måten får hun oppleve Frankrikes beste vinlandsbyer og bli enda dyktigere i jobben sin.

Da jeg flyttet ned hit bestemte jeg meg for å kun snakke fransk når jeg var ute blant folk, og det har jeg gjort.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Charlotte (24) skulle bare være utenlands i et halvt år

Instagram post by @kristin_alsvik • Jul 18, 2015 at 2:10pm UTC

200 meter til verdens beste vinmark

\- Vi bor i et av verdens beste vinområder. Bare 200 meter fra der vi bor ligger flere av verdens beste og dyreste vinmarker. Det er veldig gøy å være midt i kjernen av der det skjer, sier hun fornøyd.

Oppholdet i Frankrike fra januar til oktober gjør i tillegg at hun får med seg hele vekstsesongen.

- Jeg har sett vinplantene gå fra å være i dvale til å spire. I begynnelsen av september blir det trolig innhøsting, uten at noen nøyaktig dato er skrevet i stein ennå. Innhøstingstidspunktet påvirkes av været, forklarer vinelskeren.

Et av de store målene til Kristin er å lære seg litt fransk mens hun bor der.

\- Da jeg flyttet ned hit, bestemte jeg meg for å kun snakke fransk når jeg var ute blant folk, og det har jeg gjort. Jeg besøker vinbønder, spiser på restauranter og skriver mailer på fransk, men jeg har jo ikke nok tid til å bli noen ekspert, sier hun.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Lise (29) har det mange mener er drømmejobben

Det er ikke vits å sitte og drømme.

Lunsjer i to timer

Hun tror ikke hun kommer til å være klar for å dra hjem når oktober kommer. Den franske væremåten og tilnærmingen til livet passer henne ypperlig, og hun sammenligner levemåten som en fin mellomting mellom den skandinaviske og den sydlandske livsstilen.

- Her har for eksempel alle lunsjpause mellom 12-14, og da er det helt vanlig å spise tre retter. Jeg som er så glad i ordentlig mat setter utrolig stor pris på den matgleden. Det gjør at jeg føler meg veldig hjemme. Jeg er ikke så norsk på det, og jeg er definitivt ikke et brødskivemenneske, forklarer hun per telefon fra Frankrike.

- Nå er jo klokka cirka 12, skal du ut å spise lunsj mellom 12 og 14 i dag da?

\- Ja! Vi skal faktisk spise på en restaurant med Michelin-stjerne som ligger midt i vinmarkene. Jeg har besøk av to venninner, ser du.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Marthe (20) flyttet til USA for å følge stjernedrømmen

I SITT ESS: Kristin Alsvik stortrives i Frankrike.

Handler om å gripe sjansen

Det er noen som har det! Men da er det også viktig å gripe sjansen når man har den, mener Kristin.

Siden mannen hennes jobber som kokk i Nordsjøen, med to uker på og fire uker av, var avgjørelsen enkel da hun selv fikk muligheten til å ta med seg jobben til Frankrike. Før de visste ordet av det var leiligheten i Oslo leid ut og kofferten pakket.

- Det er ikke vits å sitte og drømme. Dessuten er vi i en behagelig situasjon. Vi har begge norske jobber, så det var nokså enkelt å gjennomføre det. Både jeg og mannen min har en enorm interesse for mat og vin, så dette er midt i blinken for oss.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Hobbyprosjekt på gutterommet ble millionbedrift

Publisert:

Hvilke sommerplaner har folk på Bystranda?

KRSby tok fredag turen ut i finværet for å høre med folk på Bystranda hva planene er for sommeren.

Oppdatert: