«Spis for 100»: – Som 17. mai seks dager på rad

45 spisesteder i Kristiansand gjør seg klar til kjempeinnrykk neste uke. Forberedelsene er allerede godt i gang.

Sarita Sehjpal tilbereder Murg Curry på restaurantkjøkkenet. Mange flere er i vente. Alle foto: Håkon Netskar.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Sjøhuset forbereder seg på rundt 2000 gjester den kommende uka. Kokkene er allerede i gang å forberede kveite på kjøkkenet.

– Det blir absolutt hektisk. Alle ansatte og ekstrahjelp vil være på jobb. Det blir intensivt og gøy, sier daglig leder, Tom Helge Djuphagen.

Sheikh Mahammadi Gulrez og Panyachan Yutthaphum allerede i full sving på Sjøhusets kjøkken.

Filetert kveite serveres for hundrelappen hos restauranten i bunnen av Markens gate. Djuphagen forteller at de ikke tjener penger av salg av retten.

– Men det kommer mange nye gjester, og salget av andre retter øker. Med et salg på bortimot 2000 retter, var jeg veldig fornøyd med fjoråret, sier Djuphagen.

– Jeg gleder meg til uka. Det blir litt festivalstemning med alle som er ute og spiser i Kristiansand, sier Djuphagen.

2015: Solgte nesten 70.000 retter under “Spis for 100”

Djuphagen Gleder føler seg godt forberedt på den kommende uka.

I fjor ble det servert over 68.000 «Spis for 100»-måltider. Flest måltider ble solgt hos Brasserie C på Caledonien, men restauranten er ikke med i årets kampanjeuke. De 4511 serverte måltidene kostet rett og slett mer enn de smakte.

Prosjektleder for «Spis for 100», Henning Ross Vestavik, lokker med et variert tilbud blant restaurantene som i år deltar.

– Man kan smake deilige retter fra hele verden; Asia, England, Tyrkia, Thailand, Burma, Mexico, Spania, Italia, Irland, Nepal, India m.fl. På menyen vil det være alt fra langtidsstekt flatbiff av okse, kveitefilet med rotgrønnsaker, tapasfjøl, baconsurret kyllingfilet, cheddar cheeseburger og mye, mye mer.

Her er årets “Spis for 100”-meny

Setter spesialrett på menyen

– Det er den mest hektiske uken i året, hvor alle mann er på jobb. Men vi lar ikke dette gå ut over kvaliteten på maten, sier daglig leder i Mother India, Sarita Sehjpal.

Retten du kan spise for 100 kroner på Mother India i år er kyllingretten Murg Curry, en rett de kun tilbyr for anledningen.

– Jeg synes det er fint å ha en egen rett spesielt for denne uka. Men når folk spør etter den ellers i året, lager vi den, sier Sehjpal

Sarita Sehjpal.

Selv om restauranten ikke tjener penger på «Spis for 100»-retten, mener Sehjpal at det er en fin mulighet for nye gjester å komme til Mother India for å prøve maten.

– Selv om det blir lange og hektiske arbeidsdager for meg, gir det masse positiv energi. Dessuten er det flott og kunne skape liv i byen i februar, hvor det vanligvis ikke skjer så mye, sier Sehjpal.

Høytid for spisestedene

– Som 17. mai seks dager på rad. Det er mye og hard jobbing, men så lenge man kan ha full restaurant i seks dager, så er det mest gøy, sier Kenneth Røynås. Han er restaurantsjef for Egon-restauranten i Markens gate, samtidig som han er leder for hotell- og restauranteierforeningen.

I ettermiddagsrushet har det vært krevende å sikre seg bord, men noen smarte triks kan spare deg for mye frustrasjon.

– Tipset er å komme tidlig. Rett rundt middagstider er det størst trøkk, sier Røynås.

Ingen solgte flere retter under “Spis for 100” i fjor. I år står de over.

Tekst: Håkon Netskar og Vegard Nekstad

PS! Husket å stemme på #byensbeste treningssenter? Blant dem som stemmer, trekker vi en iPad Mini!

Publisert: