Livsstil

Nå har grønnsaksdrømmen til Kamil gått i oppfyllelse

Da Byas snakket med Kamil Slowik i juli, drømte han om å leve av å dyrke minigrønnsaker. Syv måneder senere gjør han nettopp det.

Kamil Slowik dyrker det ene og andre i denne containeren, blant annet hvetegress, reddik, sennepsplanter og thai-basilikum. FOTO: Ingebjørg Iversen

Kamil Slowik har troen på at alle typer grønnsaker kan dyrkes innendørs.

Til da hadde dyrkingen bare vært en hobby for 28-åringen, men han bestemte seg for å satse alt på bedriften Smågrønt.

Fra tepper til grønnsaker

– Jeg jobbet i et tepperensfirma i tre år. Men så fikk jeg ideen om å lage en urban farm i en container, og satset på det. Det var det jeg ville drive med, sa han da.

Syv måneder senere ser det ut til å gå bra for bedriften.

– Hvordan skjedde det?

– Det skjedde bare. Det ser ut til at vi har truffet en nisje som folk vil ha mer av, sier han.

Til nå har grønnsakene bare vært å få tak i på restauranter - som en del av retten. Nå har han inngått et samarbeid med Ostehuset, hvor han skal selge grønnsakene fritt, i tillegg til at restauranten skal bruke det i matlagingen.

Følg Byas.no på Facebook!

– Det ser ut til at vi har truffet en nisje som folk vil ha mer av, sier Slowik om det som var en hobby for bare sju måneder siden. FOTO: Ingebjørg Iversen

Hjemmedyrking

Nå jobber de med en løsning som skal gjøre det mulig for hvem som helst å dyrke planter innendørs - til og med de med lite kunnskap.

Flere av dem som kjøper basilikumsplanter på butikken (undertegnede inkludert), vet at de er vanskelige å holde liv i.

Det har med kvaliteten på planten å gjøre, ikke ferdighetene til kjøperen, sier Slowik (pjuh!).

– Vi vil gjøre det så enkelt som mulig for folk å dyrke urter og «leafy greens» hjemme, sier han.

Ifølge ham blir grønnsakene vel så gode dyrket i en container, som de blir dersom de dyrkes i naturen. Så lenge de har det lyset de trenger, går det som regel greit, sier han.

– I tillegg skåner du plantene for klimaendringer, sier han.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Jaswant vil bevise at vegetarisk og vegansk kost ikke er kjedelig

LES MER:

Nå blir det gale kyllinger i Sandnes også

LES MER:

Skillingsbolle eller kanel i svingene? På Kanelsnurren heter det...

LES MER:

Morten skal drive den nye restauranten i Kirkegata

Publisert:

Oppdatert:

  1. Mat og drikke
  2. Grønnsak
  3. Restaurant
  4. Natur

Silje Andersen (22) drømmer om matrevolusjon. Hun vil dyrke mat i byene

Silje Andersen fra Kristiansand vil høste grønnsakene samme dag som de selges i butikk. For å klare det, satser hun nå på by-jordbruk i høyden!

Relaterte artikler

  1. AKTUELT

    Lanserer «Spis grønt-uka»: – Mer enn å bare spise isbergsalat

    1 ÅR SIDEN
  2. AKTUELT

    Denne gjengen åpner sin andre restaurant på to år

    3 ÅR SIDEN
  3. LIVSSTIL

    Christine fra Tasta fullførte aldri videregående - driver nå eget kommunikasjonsbyrå

    1 ÅR SIDEN
  4. AKTUELT

    Stavanger sentrum: Fra «konkurs-bonanza» til «åpnings-bonanza»

    2 ÅR SIDEN
  5. AKTUELT

    Susanne (29) fra Stavanger satser på hobbyen: – Jeg tenkte at nå må jeg bare gjøre det

    7 MÅNEDER SIDEN
  6. AKTUELT

    Satser på spansk og latin-ameri­kansk mat

    12 MÅNEDER SIDEN