Nå har grønnsaksdrømmen til Kamil gått i oppfyllelse

Da Byas snakket med Kamil Slowik i juli, drømte han om å leve av å dyrke minigrønnsaker. Syv måneder senere gjør han nettopp det.

Oppdatert:
Kamil Slowik dyrker det ene og andre i denne containeren, blant annet hvetegress, reddik, sennepsplanter og thai-basilikum.

Kamil Slowik har troen på at alle typer grønnsaker kan dyrkes innendørs.

Til da hadde dyrkingen bare vært en hobby for 28-åringen, men han bestemte seg for å satse alt på bedriften Smågrønt.

Fra tepper til grønnsaker

– Jeg jobbet i et tepperensfirma i tre år. Men så fikk jeg ideen om å lage en urban farm i en container, og satset på det. Det var det jeg ville drive med, sa han da.

Syv måneder senere ser det ut til å gå bra for bedriften.

– Hvordan skjedde det?

– Det skjedde bare. Det ser ut til at vi har truffet en nisje som folk vil ha mer av, sier han.

Til nå har grønnsakene bare vært å få tak i på restauranter - som en del av retten. Nå har han inngått et samarbeid med Ostehuset, hvor han skal selge grønnsakene fritt, i tillegg til at restauranten skal bruke det i matlagingen.

Følg Byas.no på Facebook!

– Det ser ut til at vi har truffet en nisje som folk vil ha mer av, sier Slowik om det som var en hobby for bare sju måneder siden.

Hjemmedyrking

Nå jobber de med en løsning som skal gjøre det mulig for hvem som helst å dyrke planter innendørs - til og med de med lite kunnskap.

Flere av dem som kjøper basilikumsplanter på butikken (undertegnede inkludert), vet at de er vanskelige å holde liv i.

Det har med kvaliteten på planten å gjøre, ikke ferdighetene til kjøperen, sier Slowik (pjuh!).

– Vi vil gjøre det så enkelt som mulig for folk å dyrke urter og «leafy greens» hjemme, sier han.

Ifølge ham blir grønnsakene vel så gode dyrket i en container, som de blir dersom de dyrkes i naturen. Så lenge de har det lyset de trenger, går det som regel greit, sier han.

– I tillegg skåner du plantene for klimaendringer, sier han.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Jaswant vil bevise at vegetarisk og vegansk kost ikke er kjedelig

LES MER:

Nå blir det gale kyllinger i Sandnes også

LES MER:

Skillingsbolle eller kanel i svingene? På Kanelsnurren heter det...

LES MER:

Morten skal drive den nye restauranten i Kirkegata

Publisert:
Oppdatert:

Silje Andersen (22) drømmer om matrevolusjon. Hun vil dyrke mat i byene

Silje Andersen fra Kristiansand vil høste grønnsakene samme dag som de selges i butikk. For å klare det, satser hun nå på by-jordbruk i høyden!

Publisert: