Fretex på festival: – Det er gøy å finne plagg ingen andre har

Har du glemt noe å sitte på? Eller skulle du hatt en varm genser?

Publisert:
Thea Holter Sola og venninnene tok turen innom Fretex sin pop-up butikk for å finne kule og unike festivalmoter.

Dag to av Mablis er godt i gang, og festglade mennesker fyller opp festivalområdet. Tre band har allerede gått på scenen, men kvelden er fortsatt ung. Sløtface og Cezinando er blant artister publikum kan se frem til i kveld.

Men det er ikke bare musikk du kan glede deg over på Mablis. Fretex Breigata er også på plass for å tilby festivaldeltagerne sine fineste skatter.

Festivalmote

Og de har ikke mangel på kunder. Det kommer stadig folk til pop-up butikken for å prøve skjorter, kjoler eller varme gensere til festivalnatten.

Blant ivrige shoppere står Ida Maria Brennhaugen, Thea Holter Sola og Marit Normann Aspelund fra Stavanger. De har solbriller på angendaen.

– Ja, vi må se om vi finner noe kult. Akkurat nå prøver vi solbriller, sier Sola, mens Aspelund prøver på seg ett rosa par.

Fretex Breigata er på plass under Mablis med alt du skulle trenge til et kult festivalantrekk. Her er butikkleder Martha Nordahl i full gang med å henge opp silkeskjerf.

Bra for lommeboka

Jentene mener det er mange fordeler med å kjøpe brukt.

– Det har blitt ganske på moten å kjøpe brukt, og det er gøy å finne plagg ingen andre har, sier Sola.

– I tillegg er det bra for miljøet og ikke minst for lommeboken, skyter Aspelund inn.

I tillegg til vesker, rompetasker og kjoler er også pledd for å sitte en populær vare i butikken.

Vesker, rompetasker og kjoler

Det var i april i år at Mablis annonserte at Fretex Breigata skulle stille med pop-up butikk på årets festival. De kunne love kjoler, kofter, silkeskjerf, støvler, kimono, pledd og rompetasker – et løfte de har holdt.

– Her har vi alt man trenger til festival. Hvis man har glemt teppe å sitte på eller skulle hatt en veske, er man garantert å finne det her, sier Martha Nordahl, som er butikkleder for Fretex Breigata.

De er fornøyde med salget så langt.

– Vi har solgt masse, og det virker som folk er veldig happy med at vi er her. Vi håper at flere vil få øynene opp for gjenbruk gjennom festivalen.

Hva har dere solgt mest av?

– Vesker, rompetasker og kjoler, sier hun og smiler.

Publisert:

Sjekk ut disse motefine festivalgjestene

Festival er en fin mulighet til å dra den litt ekstra ut på klesfronten. Det har disse festivalgjengerne fått med seg!

Oppdatert: