Torbjørn møtte veggen i treningen. Slik kom han tilbake

- Måtte innse at jeg ikke mister muskelmasse fordi jeg slapper av og spiser godt i en uke

Publisert:
Torbjørn måtte ta seg en pause i treningen. Nå er han tilbake i godt driv.

Gjennom våren og sommeren følger vi i Byas.no flere unge i Stavanger- og Sandnes-området som skal komme i litt bedre form.

LES MER:

Torbjørn Knudsen fra Randaberg har gått ned omtrent 40 kilo på to år , og har nå som mål å legge på seg igjen - i muskler.

LES MER:

Sist vi snakket med Torbjørn var like før påske. Da hadde han gått på en ordentlig smell , og han så seg nødt til å ta en pause.

– Det var en total downer. Det fristet ikke å gjøre noe. Jeg prøvde å ignorere det en stund, men det gikk ikke. Jeg var tom, forteller Torbjørn.

Mye har endret seg siden den gang.

Torbjørn skal snart flytte, han har fått seg kjæreste, han har fått en sykt fet tatovering på underarmen, og - ikke minst - han har kommet tilbake i godt treningsdriv.

– Treningsopplegget mitt fungerte dødsbra i to måneder. Jeg var inne i en god groove og selv om jeg følte meg litt trøtt ville jeg ikke slutte når alt gikk så bra. Men det viste seg ganske fort at jeg ikke kunne opprettholde det tempoet over lang tid.

– Nå lytter jeg til kroppen, og overdriver ikke. Jeg merker allerede at det gir bedre resultater.

Følg Byas.no på Facebook!

Slik så Torbjørn ut første gang vi møtte han. Mye har skjedd siden den gang.

Måtte gjøre endringer

For selv om han møtte veggen var Torbjørn hele tiden fast bestemt på å komme tilbake i drivet. Han måtte bare gjøre noen justeringer i treningsprogrammet.

Mengden måtte ned.

Jeg har innsett at jeg ikke mister muskelmasse bare fordi jeg slapper av og spiser godt i en uke.

Fra å ha trent opp til seks dager i uken, er Torbjørn nå nede på 3-4 treningsøkter i uka.

– Utgangspunktet er at jeg hver morgen kjenner etter hvordan kroppen føler seg. Er jeg klar er jeg klar. Før bestod treningsøktene mine av isolerte øvelser, jeg tok biceps en dag og så beina en annen. Det har jeg endret på.

– Hvordan?

– Nå prøver jeg å trene hele kroppen. Hver treningsøkt begynner med at jeg tar de største muskelgruppene. Jeg tar gjerne bein, squats eller utfall, så trener jeg rygg og så videre. Litt av alt, men jeg passer på å ikke stresse muskelgruppene like mye som jeg har gjort før.

– I stor grad er det mye av det samme, men nøkkelen nå er å ikke overdrive.

LES MER:

* Store endringer på gang for Kaltrina og Daniel også: «Skal vi gjøre dette bare for å gjøre det, eller skal vi gå all inn? Vi har bestemt oss for det siste»

For to år siden veide Torbjørn 110 kilo. I dag er han 40 kilo lettere. Nå er det muskler som skal bygges.

Har slitt med dårlig samvittighet

En annen utfordring Torbjørn har møtt på underveis i treningen er samvittigheten. Har han ikke gått for å trene en dag har han følt på dårlig samvittighet for at han ikke gjorde det.

– Jeg har slitt med dårlig samvittighet de dagene jeg har tatt fri fordi jeg ikke har trent. Jeg har følt at jeg burde trene, og at jeg har gått glipp av utvikling når jeg ikke trener så ofte jeg har tid. Men den samvittigheten føler jeg ikke så mye på lenger. Jeg har innsett at jeg ikke mister muskelmasse bare fordi jeg slapper av og spiser godt i en uke. Når du trener mye tømmer du jo lageret ditt, og det trenger påfyll.

– Har du noen råd til andre som møter veggen i treningen?

– Lytt til kroppen. Ikke push deg selv for mye. Ta en kort økt en dag hvis du ikke er helt i slag, eller ta fri. Ta det med ro, selv om det føles rart.

LES MER:

* Treningssentrene merker nedgangstidene. Likevel satser Hans Petter i etasjen over Checkpoint Charlie

Lytt til kroppen, råder Torbjørn.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* Treningssentrene merker nedgangstidene. Likevel satser Hans Petter i etasjen over Checkpoint Charlie

LES MER:

* «Kom i form»-deltaker Kaia (25) har gått på sin første smell

LES MER:

* Internasjonal løpssuksess skal farge løpeglade i Stavanger

Publisert:

Etter to måneders hardtrening sa det stopp for Torbjørn

Tok en pause da han ramlet sammen som en sakkosekk.

Publisert: