NoFilter: Emilie Hegh Arntzen: – Vi har et ansvar som forbilder for yngre jenter. Vi skal vise sannheten, ikke bare et bilde av det perfekte

Hun er glad i å lage show på fest og har sterke meninger om kroppspress blant unge jenter. Bli bedre kjent med håndballtalentet på Vipers Emilie Hegh Arntzen (24).

Oppdatert:
I ukas utgave av NoFilter-spalten forteller Vipers-Emilie at man som forbilde har et stort ansvar.

I vår nye spalte #NoFilter tar KRSby en ærlig og usminket prat med folk i sør om politikk, deres hverdag og andre vittige spørsmål. Denne gangen tok vi en prat med håndballspiller på Vipers, Emilie Hegh Arntzen.

Jobb: Håndballspiller på Vipers og landslaget, og studerer ernæring

Alder: 24 år

Sivilstatus: Singel

Instagram: @emiliehegh

Les den første artikkelen i #NoFilter-serien vår, hvor vi intervjuet Amalie Snøløs fra «Farmen Kjendis».

I april vant Vipers mot Larvik, som et ledd mot seriegull. Der spilte Hegh Arntzen en sentral rolle, les intervjuet her.

Blir stoppet og gjenkjent i Markens hele tiden

– Hva har gjort mest inntrykk på deg den siste uka?

– Er det feil å si at jeg ikke følger så mye med på andre ting enn håndball? Haha. Hvis jeg kan gå litt lenger tilbake i tid, er det seriegullet. Det som gjør størst inntrykk på meg er publikum og håndballinteressen her i byen. Det går ikke en dag i Markens uten at noen henvender seg.

– Vi som lag får mye oppmerksomhet, men for oss er det viktig å sette lys på dem som jobber for oss. Vi kunne ikke gjort dette uten dem. Innimellom får vi høre hvor mye det betyr for andre å være en del av oss, og det er ganske stort å høre. Mange har kanskje ikke andre steder, så det gir dem et fellesskap.

LES MER:

LES OGSÅ: For Vilde (25) er det bare rosa drakt som gjelder

– Opplevde du å bli stoppet på gata da du spilte på Byåsen i Trondheim?

– Nei, absolutt ikke. Der ble jeg stoppet kanskje én gang på tre år. Så det er noe helt annet her.

– Hvis du var politiker, hva ville vært din kampsak?

– Mer penger til idrett! Nei da, jeg vet ikke jeg. Jeg er ikke så interessert i politikk.

– Du blir ikke kjent med meg gjennom Instagram

– Hvem er du på sosiale medier sammenlignet med deg selv i virkeligheten?

– Jeg tror ikke de som følger meg på Instagram vet hvordan jeg er som person. Jeg er veldig mye mer morsom, nei da. Men du blir ikke kjent med meg gjennom Instagram.

– Hva mangler der for at man skal kunne bli kjent med deg?

– Kanskje det å vise en «usminket» versjon. Men jeg syns det er akkurat passe. Jeg har ikke noe behov for at folk skal bli kjent med meg på den måten.

– Hva skulle du ønske du visste da du var 15 år?

– Det har jeg faktisk tenkt på flere ganger. Jeg skulle ønske jeg gikk på ungdomsskolen nå, for da hadde jeg turt å si ifra så mye mer. Vært tøffere, i stedet for å bare være en saueflokk som følger etter. Da kunne jeg stått mer opp for andre, for det var ofte situasjoner man så at ikke var greit, men så turte man ikke å gjøre noe.

  • Se den avgjørende finalekampen mellom Craiova og Vipers ekslusivt på FVN.no fredag. Kampstart 18.30.

– Tør du å si ifra om ting i dag?

– Ja, det vil jeg si. Jeg turte mindre før. Man ville ikke skille seg like mye ut før, da kunne man fort bli mobbet eller holdt utenfor hvis man hadde en mening.

– Kan vi få en «usminket» selfie av deg?

Er bevisst på ansvaret som forbilde for unge jenter

– Hva er det verste med dagens samfunn?

– Det er dette med kroppspress og jaget etter det perfekte. Når du spør om det med sosiale medier og bildene mine, så velger jo jeg de jeg synes er finest. Av ett bilde har jeg tatt mange flere. Det irriterer meg litt at det er sånn. Men hvis andre legger ut et bilde av meg, da bryr jeg meg ikke.

– Det er ganske trist å tenke på at slik 15-åringene ser ut nå, er ikke slik jeg så ut da jeg var 15, for å si det sånn! Jeg blir helt satt ut at det er mulig. Det er trist at barn ikke er barn lenger, og at man hele tiden skal være perfekt. At det er så innmari viktig å se sånn og sånn ut, det er så trist. Man får være fornøyd med seg selv, selv om det ikke er så lett alltid.

Man får være fornøyd med seg selv, selv om det ikke er så lett alltid.

– Hvorfor har samfunnet blitt slik?

– De unge jentene har forbilder som de ønsker å være som, og det er ikke alltid forbildene ser slik ut som på bildene de legger ut.

– Det er et ansvar jeg føler vi har som forbilder for yngre jenter innen idrett. Det er viktig å få fram at det er mer hard jobbing bak, enn at man «bare» har blitt god. Selv om det ser utrolig gøy ut å spille når man vinner, så er det ikke sikkert det er så gøy hele tiden. Promoterer vi laget legger vi ut bilder hvor man ser bra ut. Det er sjeldent man ser scener fra garderoben hvor det er reaksjoner på en dårlig kamp. Da vil man ikke bli filmet fordi man er så forbanna eller skuffa. Så vi har et ansvar som forbilder for yngre jenter. Vi skal vise sannheten, ikke bare et bilde av det perfekte.

– Det er jo en helt annen verden å vokse opp nå enn da du var ung, selv om du bare er 24?

– Ja, jeg er glad jeg vokste opp da jeg gjorde. Vi lekte i gatene og fikk skrubbsår på knærne. Nå er det bare mobil. Jeg jobbet i barnehage noen år, og da kom toåringene og spurte etter Ipad hele tiden.

– Jeg hadde det gøy, fikk utforske og finne ut hva som funker for meg

– Hva angrer du mest på?

– Det er ikke noen store valg jeg angrer på. Jeg levde godt før jeg ble seriøs med håndball, og det angrer jeg ikke på.

– Hva vil det si «å leve godt»?

– At jeg levde som en ungdom da jeg var yngre og dro på fester. Jeg kjente at jeg som person trengte det. Jeg kan ikke være for seriøs, da blir jeg lei.

– Nå må du vel holde deg ganske seriøs?

– Ja, nå blir det fest én gang i halvåret. Men nå går det fint, jeg har blitt eldre og skjønner at jeg må være seriøs. Nå er det jobben min, så det er noe annet.

Før var jeg så glad i å få med meg alt, og kunne bli oppgitt og sur hvis foreldrene mine sa hva jeg burde gjøre. De har drevet med håndball lenge, så jeg ble litt anti-håndball av det. Det angrer jeg ikke på nå, for jeg hadde det gøy, fikk utforske og finne ut hva som funker for meg.

Se reaksjonen til Hegh Arntzen og resten av laget da Vipers tok seg til finalen i EHF-cupen.

Emilie i aksjon i Aquarama, Vipers sin hjemmebane.

Liker å lage show på fest

– Hvordan er du på fest og i sosiale settinger?

– Jeg er ikke stille og rolig, jeg er ganske sosial. Jeg tar fort litt plass, det blir litt show. De andre på laget hadde nok sagt det. Jeg liker å være aktiv på fest, det blir mye tull og latter.

– Har du gjort noe annet enn å spille håndball etter videregående?

– Nei, jeg har ikke noen bachelor, for å si det sånn! Skole er kanskje ikke min sterkeste greie. Jeg har valgt ting som egentlig ikke interesserer meg, men som folk har sagt er lurt. Jeg studerte økonomi og det funket virkelig ikke. Jeg prøvde til og med to ganger, og fullførte aldri.

  • Se den avgjørende finalekampen mellom Craiova og Vipers ekslusivt på FVN.no fredag. Kampstart 18.30.
Publisert:
Oppdatert:

Vipers-Karoline (20) om ungdomstida: – Jeg ble nok sett på som den kjedelige

I ukas #nofilter-intervju forteller håndballspiller Karoline Olsen om en annerledes ungdomstid, avstandsforholdet til Kristoffer Ajer og hun røper sitt skjulte talent.

Publisert: