Mamma til Michelle: – Jeg har begynt å skifte over til sørlandsdialekt

Norges største blogger, Anna Rasmussen, betegner Søgne som et eventyrland. Men hvilke sørlandsord og fraser har hun plukket opp fra kjæresten Jan?

Oppdatert:
Anna Rasmussen og Jan Lossius er aktuell med ny sesong av serien 'Bloggerne' på TV2. Rasmussen kan fortelle til KRSby at hun og barna er betatt av sørlandsidyllen, etter å ha bosatt seg i Søgne. Foto: TV2

– Det har vært veldig fint for oss å flytte ned på Sørlandet. Vi har kommet oss bort fra byen, og forelsket oss i plassen. Barna stortrives, og jeg synes det er så gøy å ha bondegårder med hester til alle kanter, forteller mamma-bloggeren til KRSby.

I fjor flyttet Rasmussen og familien fra Stavanger til Søgne for å slå seg til ro, og meddelte nylig på bloggen at hun og kjæresten Jan fra Kristiansand har forlovet seg.

LES MER:

Samboeren til «Mamma til Michelle»: Spilte bort en halv million på to år

Paret er nå aktuell med ‘Bloggerne’ på TV2 Livsstil, der de viser sin usensurerte hverdag på Sørlandet. Foto: TV2

Eventyrland med frisk natur

Til tross for at Anna er en byjente fra Rogaland, ser hun en langsiktig fremtid i lille Søgne sammen med barna. På bloggen beskriver hun sørlandstilværelsen som «et eventyrland med frisk natur, og sauer og hester som naboer».

– Jeg tror barna har veldig godt av å vokse opp i Søgne. Det er en liten plass, og lett for dem å være seg selv blant venner, til tross for sine kjente ansikter. Det er også en fin plass for oss voksne å la barna vokse opp.

LES MER:

Dater du på nett? Da må du logge på klokka 22 på søndag

Anna og hennes førstefødte, Michelle. Foto: Espen Solli

Michelle har fått interesse for hester, og William i traktor og gravemaskiner. Det føles trygt å la barna løpe rundt, fordi det er så landlig.

– Michelle har fått interesse for hester, og William har virkelig funnet sin plass, ved å bli hekta på traktor og gravemaskiner. Det føles trygt å la barna løpe rundt når de blir eldre, fordi det er så landlig, og lite bilder, i forhold til hvordan det er i byen, fortsetter hun.

– Nå har du bodd her en liten stund. Har du lært deg noen typiske sørlandsfraser enda, som du har plukket opp fra Jan?

Anna elsker at barna hennes har tatt til seg sørlandsdialekten. Foto: Espen Solli

– Jeg begynner smått å skifte over til sørlandsdialekt, og har fanget opp noen nye ord som både jeg og barna titt og ofte bruker: Skal vi tuste, labbe, fua, kante, æ au. To-åringen i huset snakker jo kun sørlandsdialekt, og jeg syns det er så utrolig søtt, forklarer hun.

– Sørlendinger er hyggeligere

Rasmussen innrømmer at hun savner hjembyen, men mener at regionen med ‘bløde’ konsonanter byr på et hyggeligere folkeslag enn rogalendinger.

Rogalendingen mener sørlendinger er hyggeligere mennesker, til tross for at hun har hjemmelengsel. Foto: TV2

– Ukjente mennesker er mye hyggeligere med hverandre her på Sørlandet enn de er hjemme i Stavanger, føler jeg.

– Jeg savner hjembyen min, alt er fremdeles nytt for meg her. Og jeg har enda ikke rukket å lage så mange minner her, men den tid kommer, sier hun.

Publisert:
Oppdatert:

Nyforlovet «Mamma til Michelle»: – Jeg har begynt å skifte over til sørlandsdialekt

Toppblogger Anna Rasmussen trives godt på Sørlandet med sin Jan.

Publisert:
  • Damares Stenbakk/Krsby.no